::snoopy:: Opublikowano 21 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2012 Mam obecnie router Asus RT n10u, kilka dobrych miesięcy, dzielę nim łącze na stacjonarny kablem i Wifi na laptop i ewentualnie komórki i niedawno HD 3D TV. Jest problem z przesyłem filmów HD ze stacjonarnego do TV, tzn działa ale przycina. Wymuszone w ruterze standard N. Co jakiś czas zatnie i ładuje. Obawiam się że potrzeba mi routera dualband z 5Ghz (tak rekomenduje mi instrukcja od karty Wifi telewizora). Czy taki będzie dobry OvisLink AirLive N450R i zapewni spokój na dłużej? droższego nie kupię. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimasek Opublikowano 22 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2012 Telewizor obsługuje pasmo 5GHz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrado5 Opublikowano 23 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2012 Co sądzicie o routerze TP-Link TD-W8950ND? Zawiera modem Broadcom. Technicy przysłani przez firmę Netia mówili mi, że routery TP-Link nie są dobre na linie Netii. Mam Netię No Limits na liniach Netii. Dodam, że uzyskałem informację, że DSLAM jest EDN312xp/ R1A / R1A oparty na chipsecie Broadcom. Możliwe, że na innym routerze bym uzyskał jeszcze większą synchronizację? Oto parametry: http://imageshack.us/photo/my-images/545/netia3.png/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
::snoopy:: Opublikowano 24 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2012 Telewizor obsługuje pasmo 5GHz? Telewizor nie ma wewnętrzej karty, mam kartę wifi LG na usb i obsłguje ona pasmo 5ghz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Laki1231 Opublikowano 2 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2013 (edytowane) Czy znajdę coś w cenie TL-WDR3500 lub tńszego a lepszego co do zasięgu? Obecnie mam thomsona od UPC to gubi zasięg i w pokoju obok ledwo 30% zasięgu Edytowane 2 Stycznia 2013 przez Laki1231 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimasek Opublikowano 2 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2013 Myślę że WR1043ND ma bardzo dobry zasięg. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Laki1231 Opublikowano 2 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2013 (edytowane) Hm ta sama półka cenowa... więc czekam na inne propozycje, i ogólnie czy ten co podałem jest wart tej ceny? Edytowane 2 Stycznia 2013 przez Laki1231 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinq123 Opublikowano 2 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2013 Ja bym wzial jednak WDR-3500 cena podobna do 1043nd ale chyba jednak półka wyżej, zwlaszcza jesli masz sporo sieci na 2.4 kolo siebie to 5 GHz bedzie jak znalazl. Szczerze mówiac jakbym teraz wybieral, to wzialbym wlasnie wdr3500 a nie 1043nd ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Laki1231 Opublikowano 3 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2013 No Spoko. Ale 5ghz mi karty nie wykrywają w laptopach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Laki1231 Opublikowano 3 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2013 TL-WDR3500 - 190 zł brutto Netgear N150 Wireless Router (JNR1010) - 95 zł brutto Ten netgear jest dobry? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Laki1231 Opublikowano 9 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2013 Netgear N150 RangeMax 802.11n Router and 4-Port Switch (WNR1000) Netgear Wireless-N300 Router and 4-Port Switch (JWNR2000) a któryś z tych? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mystery Opublikowano 10 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2013 (edytowane) Witam, padł mi ruter D-Link Dir 300. Był w sumie spoko. Potrzebuję czegoś na zamianę. Do zwykłej sieci domowej, bez zbędnych bajerów. Byle miał dobre zabezpieczenia na WiFi, oraz był łatwo konfigurowalny. Najważniejsze - by był trwały. Z WiFi korzysta lapek, urządzenie drukująco-skanująco i (w przyszłości) jakieś smartfony. Jest jeszcze stacjonarka, ale ona pojdzie przez przewód Ethernet. Jak się da to fajnie, gdybym mógł podłączyć pod niego bezpośrednio sygnał z UPC. Jednak bez tego też mogę żyć, w końcu mam od nich modem. Cenowo, to myślę, że byłoby spoko, gdyby zmieściło się do 150zł. Pytam Was, bo ja sam nie znam się zbytnio na ruterach, a jestem pewien, że tutaj otrzymam dobre rady i propozycje. Pozdrawiam, m >>EDYCJA<< Dodam jeszcze, że rozdzielane na ruterze będzie łącze 25Mb Edytowane 10 Stycznia 2013 przez mystery Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 10 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2013 http://www.proline.pl/?p=TL-WR841N Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mystery Opublikowano 12 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2013 http://www.proline.pl/?p=TL-WR841N Dzięki za propozycję. Właśnie go kupiłem. Mały, ładny, zgrabny, bardzo łatwy w konfiguracji. Dla mnie bomba. Oby działał wiele lat ;) Pozdrawiam, m Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szulcek Opublikowano 12 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2013 Mam internet radiowy, który idzie po kablu z antenu do adapteru i na wyjściu jest RJ-45. Aktualnie rozdzielam internet przez switcha do wszystkich komputerów. Teraz zamierzam kupić router wi fi który będzie działał tak jak switch dotychczas, jednak dodatkowo ma także udostępniać internet przez wi-fi (do telefonu z androidem oraz laptopa) Jaki router będzie do tego dobry? http://allegro.pl/tl...2938489368.html Czy taki spełni wymagania? I jeszcze pytanie bo ten router ma 4 wejścia lan i jedno WAN czy w to WAN będę mógł włożyć ten kabel od internetu (RJ-45)? Bo mam 4 komputery. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinq123 Opublikowano 12 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2013 (edytowane) Jak już to 4 wyjścia LAN Pod WAN podłączasz ten kabel od "adaptera" i konfigurujesz router, tylko czy Twoj dostawca wymusza 1 mac ? jesli tak to router musi posiadać klonowanie MAC. Po konfiguracji możesz podłączyć komputery via wifi i via switch ktory jest wbudowany w router. Ten adapter to POE ? bo właściwie co to innego może być : P Nie sprawdzałem dokładnie czy ma klonowanie czy nie :) Edytowane 12 Stycznia 2013 przez marcinq123 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szulcek Opublikowano 12 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2013 Okej ale przecież ten router co ja podałem posiada klonowanie MAC :) Dzięki wielkie ! Tak to POE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuchyX Opublikowano 20 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2013 Witka mam pytanko iż posiadam net po światełku do tego mam modem od firmy w dzierżawie i potrzebuje router w tej chwili mam Linksys WRT54GL (soft tomato) który łączy się z siecią przez PPPoE podając login i hasło jak Neostrada a chce go zmienić na coś co ma klient torrentów + usb na podpięcie dysku zew. i wgranie alternatywnego oprogramowania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 4 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2013 Jak już to 4 wyjścia LAN Jak już to 4 porty, bo LAN jest komunikacją dwukierunkową ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dżadżar Opublikowano 4 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2013 ostatnimi czasy moj tp-link 8901g zaczyna tracić połączenie adsl pare razy pod rząd powłączeniu ok. 5. poźniej się uspokaja. Chciałem zaptać jaki router adsl do 200zł byście polecili do netii 8 mega. z wymienionych wyżej Tp Link WR1043ND Tp Link WDR-3500 może Netgear WNR3500L v2? proszę o pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimasek Opublikowano 4 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2013 Żaden z wymienionych nie jest routerem ADSL. Polecam W8960ND lub Netgear DGN2200. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojeczny Opublikowano 11 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2013 Cześć, Poszukuję jakiegoś taniego rozwiązania tej sytuacji: Mam sobie router wifi - Linksys Wag54g2. Żadne to cudo, działa raczej przeciętnie, a zasięg ma kiepski. Jako że stoi sobie ten router teraz w innym pokoju niż telewizor, potrzebuję coby ten sygnał jakoś w innym pokoju złapać. Odległość jest stosunkowo nieduża - raptem 10-15 metrów, ale zasięg jest zbyt słaby. I teraz pytanie - czy szukać nowego routera z modemem (linia tp, operator netia więc DSL), czy też bawić się w dwa routery? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 21 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2013 Siema, mam obecnie na stanie TL-WR841ND (ale ten bardziej kwadratowy, bo teraz co wyszukam, to modele są takie zaokrąglone), jednak właściciel stancji, którą zostawiam chciał, żebym mu go zostawił, więc w sumie za jakieś 80zł mu go oddam. Będę jednak potrzebował jakiegoś zamiennika na nową miejscówkę, gdzie docelowo planuję UPC 30Mb. Mieszkanie do 40m2, a podłączony będzie mój PC (najpewniej po kablu), laptop i czasami moja N900 bezprzewodowo. Jutro wieczorem sprawdzę jeszcze jak tam wygląda ułożenie innych sieci, ale chyba nie będzie miało to większego znaczenia. Chciałbym się zmieścić w okolicach 200zł. Myślę, że WR1043ND spełniłby moje wymagania, ale może warto wziąć coś z nowszej dwupasmowej serii? A może jakiś inny producent? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimasek Opublikowano 21 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2013 Spokojnie możesz brać Wr1043ND będziesz zadowolony. Nie warto przepłacać za mowość. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gollumek Opublikowano 23 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2013 Witam, potrzebuje kupic router, moze byc bez wifi, miło by było jakby mial gigabitowy lan i zeby dzialal stabilnie z podlączona powiedzmy setką uzytkownikow. Cena - tak do 300zl jakby sie udalo cos znalezc bylo by super. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinq123 Opublikowano 23 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2013 100 userów, do 300 zl? a myślałeś żeby postawić router na kompie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimasek Opublikowano 23 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2013 http://www.fortinet.com/products/index.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gollumek Opublikowano 23 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2013 100 userów, do 300 zl? a myślałeś żeby postawić router na kompie ? A cos wiecej? powiedzmy ze mam taką mozliwosc - na jakim systemie miało by to byc zrobione? Glownie chodzi tylko o to zeby byl stabilny, nie mial problemu z przydzielaniem IP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trawienny Opublikowano 23 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2013 Ale to ma byc jedynie serwer DHCP czy trasowanie ("routowanie") tez ma miec miejsce? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gollumek Opublikowano 23 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2013 Ale to ma byc jedynie serwer DHCP czy trasowanie ("routowanie") tez ma miec miejsce? DHCP tylko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...