Kwazor Opublikowano 16 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2014 WR841ND 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nerevar Opublikowano 16 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2014 Wygląda nieźle, jest sens dopłacać do czegoś droższego (zakładając moje wymagania) ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashi Opublikowano 16 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2014 Nie ma sensu dopłacać. Ja przez trzy ściany działowe bez kłopotu przechodzę na 740N, który ma słabsze wifi (mam natomiast mniej równolegle podłączonych urządzeń, co też pewne znaczenie ma). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 16 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2014 Wygląda nieźle, jest sens dopłacać do czegoś droższego (zakładając moje wymagania) ? Zamiast dopłacać do lepszego routera lepiej zainwestować w mocniejszą antenę, albo dodatkowy access point. Wyjdzie to znacznie lepiej, niż droższy router. Jednak najpierw kup router, zobacz, czy wszystko działa i czy siła sygnału Cię zadowala. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nerevar Opublikowano 16 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2014 Ok kupiłem, co prawda w wersji bez odczepianej anteny ale za 80zł na miejscu. Po chwili użytkowania muszę przyznać że jest w porządku. Zobaczymy na dłuższą metę, wielkie dzięki za pomoc :-). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Asmodeush Opublikowano 19 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2014 Poszukuję Routera z Modemem ADSL(Neostrada 10MB), chciałbym aby miał porty Lan gigowe, QoS i Wi-Fi. Mój budżet to 300zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 19 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2014 TD-W8970 albo DSL-N55U. Ten ostatni ma okazyjną cenę w Kurtmedia ze względu na testy : http://www.kurtmedia.pl/product-pol-451662-Asus-DSL-N55U-Dual-Band-N600-Gigabit-ADSL2-annex-B-Towar-Po-Testach.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kicus234 Opublikowano 24 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2014 Witam, przymierzam sie do kupna nowego routera. Cena maksymalna to 100 zl, chodzi o to zeby router dzialal sprawnie po skonfigurowaniu i zebym nie musial przy nim grzebac caly czas :D a do tego fajnie zeby byl jak najwiekszy zasieg i czestotliwosc inna niz tylko 2,4 z gory dziekuje za pomoc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 25 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2014 Czyli jaka? Chcesz router dwupasmowy za 100zł? Mogłeś pokusić się o przeczytanie kilku ostatnich stron koledzy polecają to http://www.ceneo.pl/11709880#tab=click_scroll jako tanią alternatywę :) pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raav Opublikowano 27 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2014 (edytowane) Witam, rozmyślam nad kupnem routera, ponieważ mój staruszek już nie ogarnia prędkości internetu. Moje wymagania i informacje: - Internet dostarczany przez Multimedie, w tym momencie prędkość d ok. 70 Mbps / u 10 Mbps, w przyszłości planuję pociągnąć szybszy - Do routera będzie podpięte jedno urządzenie kablem oraz jakieś 4-5 urządzeń na WiFi (laptop, tablet i smartfony) - Router powinien być niezawodny. Zajmuję się prowadzeniem kanału na YT / streamowaniem na żywo, więc zawieszanie się routera jest niedopuszczalne - Fajnie by było, gdyby router miał możliwość ustawienia priorytetu dla konkretnych urządzeń - np. dla desktopu większy upload niż dla laptopa, żeby mi nic nie spowalniało łącza - 802.11ac - podobno przydaje się z nowszym sprzętem (smartfony / tablety), jeśli nie wiąże się z dużą dopłatą, to bardzo chętnie - kwota 100-200 zł - Cena tak jak w tytule, jeśli da się kupić coś takiego za około 150 zł, to będzie świetnie Design nie ma znaczenia Edytowane 27 Lutego 2014 przez Klaus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
schakal Opublikowano 18 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2014 Cześć, Poszukuję routera, który będzie dawał sygnał na tyle silny, że przejdzie przez dwie ściany lub zbrojony sufit. Dodatkowo, chciałbym, żeby miał USB do którego będę mógł wpiąć dysk i zrobić z niego sieciowy i 4 porty na kabel sieciowy. Budżet - chciałbym się zmieścić w 200pln ale jak się nie uda to dołożę. Bardzo was proszę o porady. Mój obecny router (stary TP-Link) z transferem max 3mb w tym samym pokoju przestał mi wystarczać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ceek Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Hello, Bardzo bym chciał zasięgnąć porady odnośnie doboru routera, bo obecny linksys wrt-54 nie wyrabia. Mam internet upc 250 mbitów i duże mieszkanie z grubymi ścianmi, ale wspomniany linksys z dwoma antenkami dawał sobie wspaniale radę, w przeciwieństwie do produktu rutero podobnego dostarczonego przez upc. Fajnie jakby router obsługiwał równolegle 2.4 i 5 ghz sieci. Tyle z marzeń. Chciałbym dowiedzieć się, czy model ten doczekał się następcy, bo prawdę mówiąc ciężko mi się zorientować teraz i nie wiem gdzie indziej szukać niesponsorowanych informacji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2014 bo ja wiem czy rutery mają aż tyle sponsorowanych info ... przeciętny kupujący i tak bierze najtańszy - a reszta kupuje taki na który da się wgrać alternatywne oprogramowanie i posiada bajery im potrzebne ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Errorx Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Hello, Bardzo bym chciał zasięgnąć porady odnośnie doboru routera, bo obecny linksys wrt-54 nie wyrabia. Mam internet upc 250 mbitów i duże mieszkanie z grubymi ścianmi, ale wspomniany linksys z dwoma antenkami dawał sobie wspaniale radę, w przeciwieństwie do produktu rutero podobnego dostarczonego przez upc. Fajnie jakby router obsługiwał równolegle 2.4 i 5 ghz sieci. Tyle z marzeń. Chciałbym dowiedzieć się, czy model ten doczekał się następcy, bo prawdę mówiąc ciężko mi się zorientować teraz i nie wiem gdzie indziej szukać niesponsorowanych informacji. Hmmm, doczekał sie ostatnio tylko tym razem to już chyba overkill ;) http://www.x-kom.pl/p/179383-router-linksys-wrt1900ac-80211n-ac-1300mb-s-dualband-openwrt.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Errorx : overkill i kredyt w banku .... jesli Asus AC kosztuje 700 to to coś spokojnie z klocka... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ceek Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Hmmm, doczekał sie ostatnio tylko tym razem to już chyba overkill ;) http://www.x-kom.pl/p/179383-router-linksys-wrt1900ac-80211n-ac-1300mb-s-dualband-openwrt.html Faktycznie, bardzo ładny, fajny kosmiczny kształt, masa mniej czy bardziej użytecznych funcji, tylko troche cenowo :) a coś mniej więcej w połowie tej ceny ? nie ma wersji bez esata 50% tańszej ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Abaddon+ Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Witam Szukam routera do 300zł - neostrada 20Mb/s - dom 70m2 + 100m2 ogród + strop - obecnie Edimax 3g-6200n(dsl) (z modemem od orange) - zasięg tylko w domu - na balkonie brak zasięgu - 4 ściany -cegła - Nie tp- link - będzie pracowało max 5 urządzeń (max 3 jednocześnie) pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinq123 Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2014 - Nie tp- linkJakiś racjonalny powód ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Abaddon+ Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2014 (edytowane) - Nie tp- link Jakiś racjonalny powód ? Za dużo tego wraca na serwis. Dla przykładu mój obecny Edimax mimo iż też firma krzak - działa od 2008r - chcę go zmienić tylko dla tego że ma niewystarczający zasięg i chcę mieć modem w routerze. Po prostu mam kiepskie doświadczenia z tp - linkiem pozdrawiam Edytowane 27 Kwietnia 2014 przez Abaddon+ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Za dużo tego wraca na serwis. Dla przykładu mój obecny Edimax mimo iż też firma krzak - działa od 2008r - chcę go zmienić tylko dla tego że ma niewystarczający zasięg i chcę mieć modem w routerze. Po prostu mam kiepskie doświadczenia z tp - linkiem pozdrawiam Uff, jak dobrze, że Edimax to taka porządna firma, która nie wraca na serwis. Czemu się pytasz nas, skoro prowadzisz/znasz zaprzyjaźniony serwis z routerami ? :mellow: Nie pytałeś ich ? Może kieruj się dalej tym kluczem i podpytaj, co najmniej wraca na serwis i kup - proste. A tak bez uszczypliwości, to zamiast jak głupek pakować 300zł w router z nadzieją, że pokryje dobrze taki obszar lepiej zainwestuj w tańszy router (lub pozostań na swoim) i do tego access pointy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Abaddon+ Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2014 @MaciekCi - Twój post wniósł coś do dyskusji ? poza zaczepką ? Jak bym chciał zastosować repeater/y to bym napisał . ............ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2014 @MaciekCi - Twój post wniósł coś do dyskusji ? poza zaczepką ? Według mnie konkretną sugestię, że żaden router z pudełka nie ogarnie dobrego zasięgu na takim obszarze i to bez względu, czy wydasz na niego 100zł, czy 300zł. Może jeśli nie chcesz repeaterów to warto zastanowić się nad dokupieniem mocniejszej anteny, ale co ja tam wiem, przecież tylko zaczepiam. :plom: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Abaddon+ Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Hmm to kiepsko Tak to wygląda http://imageshack.com/a/img838/5166/ultc.png Co do dodatkowej anteny to nie dała poprawy sygnału. (kupiłem taką z 40cm firmy krzak :P). W tej chwili mój edimax "prawie" daje sygnał na balkon. Czy naprawdę nie znajdzie się nic co sięgnie na balkon + ogród ? w linii prostej będzie z 30 m W tej chwili cała instalacja wygląda tak : pomieszczenie 1 : - kabel tpsa do modemu sagem ->kabel do routera edimax -> kabel do powerline nr1 -> pomieszczenie 2 : - powerline nr 2-> 3x kabel (tv,tuner,konsola) (reszta laptop itp działa na wifi) Próbowałem zamienić miejscami router (modem bezpośrednio do powerline) a w pomieszczeniu nr 2 (docelowym koło balkonu) postawiłem edimaxa - jednak modem nie daje rady. Jak widać sprzętu i kabli jest sporo i dla tego właśnie chcę się tego wszystkiego pozbyć i zastąpić to jednym routerem. pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2014 (edytowane) wywal antenę na zewnątrz :) ps. na antenie dookólnej zysku nie odczujesz, jak kupować to tylko panelowe - kierunkowe. Edytowane 27 Kwietnia 2014 przez Chemik16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon166 Opublikowano 4 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2014 (edytowane) Witam, jako, że mój wysłużony Belkin F5D7234-4 v1000 zaczyna szwankować, poszukuję nowego routera. Net głównie po kablu, wi-fi sporadycznie. Net z dialogu 10Mb, przez ich modem/router. Na razie wybrałem tp link, co o nim myślicie? Edytowane 4 Maja 2014 przez Leon166 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinq123 Opublikowano 4 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2014 Wątpię żebyś znalazł coś lepszego w tej cenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon166 Opublikowano 4 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2014 Jeśli jest sens dopłacać do czegoś lepszego to jestem otwarty na propozycje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielok100 Opublikowano 4 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2014 Witam. Poszukuję jakiegoś routera do ok 100zł. Mam internet w T-mobile na łączu TP teraz Orange. Mój obecny webr@cer 821 zaczyna się sypać. Mam podłączonego do niego GO-RT-N150 i nie wiem czy kupić coś najtańszego na ADSL np http://www.morele.net/router-asmax-neosurfer-ar-1004-599401/ i podłączyć do niego obecnego d linka czy kupić coś co ma adsl+wifi Myślałem o np http://www.morele.net/router-tp-link-td-w8951nd-363819/ http://www.morele.net/router-asus-dsl-n10e-annex-a-wyprzedaz-539499/ http://www.morele.net/router-tp-link-td-w8961nd-362691/ Czy ten droższy TP-link jest lepszy od tego tańszego? Czy jeżeli zwiększę budżet do ok 150zł kupię coś lepszego co zapewni np mniejsze pingi i większą stabilność? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wayne Opublikowano 1 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2014 Czy ktoś jest w stanie polecić mi na podstawie własnych doświadczeń jakiś przenośny router GSM? Na Skąpcu są Huawei E5220, ale też Huawei E5331, Huawei E5332 czy Huawei E5336, których na stronach producenta na pierwszy i drugi rzut oka nie widzę :wink:Trochę ciekawszym, czy bardziej "pewnym" rozwiązaniem wydaje się TP-Link M5250 lub TP-Link M5350. Ma ktoś jakieś doświadczenia z powyższymi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
faro666 Opublikowano 15 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2014 poszukuję router do mieszkania 50m2, sygnał z kablówki UPC 60/5 Mbit (w przyszłości planuję 120), podłączone będą 3 telefony, NAS, stacjonarka, laptop i dwa tablety, drukarka sieciowa. skłaniam się ku TL-WDR4300 (http://www.tp-link.com.pl/products/details/?model=TL-WDR4300), możliwość wgrania Open-WRT oraz dual band brzmią zachęcająco. Czy w cenie 230zł znajdę jakiś inny sprzęt zbliżony parametrami? Co byście polecili. obecnie korzystam z osławionego Thompsona, jego stabilność pozostawia wiele do życzenia. Z góry dzięki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...