slavok Opublikowano 16 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2007 Dokladnie... w ogole co to za zabawa siedziec przez godzine lub dwie za 50 zl?kolego niektórzy zarabiają 4zł na godzinę więc proszę Cię.... trochę szacunku do pieniążków. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 16 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2007 Wezcie sie pouczcie, to nie bedziecie musieli tak dorabiac ;]. kolego niektórzy zarabiają 4zł na godzinę więc proszę Cię....No sory, nie chciało się robić w młodości to się później po tyle zarabia... Raczej niewielu ludzi którzy mają tytuł magistra może się poszczycić najniższą krajową. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 16 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2007 Raczej niewielu ludzi którzy mają tytuł magistra może się poszczycić najniższą krajową.W naszym kraju wręcz przeciwnie... niestety :sad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 16 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2007 (edytowane) Ilu znasz mgr zarabiających 600-700zl na rękę? ja pare osób znam i ani jedna tak niskiej kwoty nie zarabia. Edytowane 16 Listopada 2007 przez hary Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 16 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2007 Ilu znasz mgr zarabiających 600-700zl na rękę? ja pare osób znam i ani jedna tak niskiej kwoty nie zarabia.Całe masy są takich studentów świeżych co za minimalną muszą robić bo nic nie ma. Nie zaprzeczaj że jest inaczej. Rynek pracy jest niby duży, a jak przychodzi co do czego to 10 lat doświadczenia i 3 języki, albo biedronka za minimalną. Taka jest prawda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 16 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2007 No wiesz, jak ktoś kto poświęcił 5 lat na wyższe kształcenie się idzie pracować w biedronie za 600zł to jest [gluteus maximus] a nie magister (no chyba że filozofie studiował, ale po filozofii to i tak jest się [gluteus maximus] nie magister). Ja nie wyobrażam się za tyle pracować jak za głupie praktyki po 2 roku brutto dostawałem 1200, co jest już kawałek więcej niż minimalna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 16 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2007 kolego niektórzy zarabiają 4zł na godzinę więc proszę Cię.... trochę szacunku do pieniążków.on przecież wypowiada sie za siebie... :) No sory, nie chciało się robić w młodości to się później po tyle zarabia... Raczej niewielu ludzi którzy mają tytuł magistra może się poszczycić najniższą krajową.oj wielu wielu, a spora część z tych magistrów zarabia, prawda spore talary ale na zmywaku w irlandii :wink: Gdybyś napisał, że niewielu, którzy mają tytuł magistra z INFORMATYKI może sie poszczycić najniższą krajową to tu może bym się zgodził :) - bo raczej wszyscy moi znajomi z tej branży zarabiają minimum 2k. Z drugiej strony, wcale mnie to nie dziwi że jak ktoś zarabia co najmniej średnią krajową to nie chce mu się iść i marnować czas za 50 złotych. Tak się składa że dziś byłem na takiej robocie. Do ceny minimalnej trzeba doliczyć fakt, że np we wrocławiu dojechać do kogoś to też wyzwanie.. i zdarzało się że odmawiałem (znajomym dalszym) bo kasiory nie wezmę dużo bo się popłaczą, a znów jechać 1,5h w jedną stronę robić windowsa i wracać 1.5h do domu to mi się po prostu nie kalkuluje i nie chce :). Póki na brak pieniędzy nie narzekam to podejmuję się tylko takiej pracy która jest dla mnie wygodna i opłacalna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 16 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2007 oj wielu wielu, a spora część z tych magistrów zarabia, prawda spore talary ale na zmywaku w irlandii :wink:No, ale to inna sprawa jest :) Tam na zmywaku żyją lepiej jak tu pół kraju. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 16 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2007 KONIEC OT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...