napster666 Opublikowano 22 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2007 ok to zaczynam, komp nowy a składa się z E6750, G80 640 MB, P5K SE, Tagan 480 W, Geil 2*1GB Dual Ultra. Problem jest taki że mam samoczynne restarty najczęściej kiedy oglądam filmy, na plikach HD po parunastu sekundach, a na avikach po paru minutach jest restart. Winiłem to wcześniej Geile bo wystarczyło podnieść napięcie i było ok; tak zadziałało tylko z 3-4 razy. Od tygodnia nic nie skutkuje, na każdym napięciu i na każdych timingach jest restart (wcześniej było 4-4-4-12 i 2,15 V i trzymało z 4 tyg). Pamięci sprawdzane memtestem i nie ma błędów, przekładane do innych slotów, bios płyty głównej aktualizowany i to wszystko nic nie dało, a jak gram to sie nie restartuje ( no może ze 2 razy tak było, a na filmach za każdym razem), w windowsie z dwa razy. Dziś poszedłem do sklepu gdzie kompa składałem i dałem im te geile (jutro będą nowe), na przeczekanie dostałem goodramy 2*512MB 800 Mhz. Najlepsze jest to że na nich też mam restarty, normalnie ja już nienormalnie wysiadam. Wina płyty gł. ? Wszystko z nią w porządku nie ma nic uszkodzonego, napuchniętego czy zakurzonego, może procek ? ale chyba nie, żadnych błędów przy wypakowywaniu archiwów nie mam. Sprzęt nie kręcony Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 22 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2007 1. Ostatni bios dla mobo? 2. Sterowniki wszystkie zainstalowane? Kodeki? 3. Podaj temp ze spoczynku - najlepiej jeszcze z zimnego startu w biosie, po zaladowaniu windy. 4. Spi przelicza 16M? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
napster666 Opublikowano 22 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2007 (edytowane) 1. Oczywiście 2. Wszystko jest, kodeki też 3. Komp już kilka godzin chodzi a temp to 37*C 4. //hardcorowy problem no nie ? :) Edytowane 22 Października 2007 przez napster666 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 22 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2007 Mostki na plycie parza, sa cieple czy zimne? Przekladales pamieci do czarnych slotow? Zrzuc jeszcze screena z ustawien memset'a... Nie bede samobojca i pytal sie czy odpalales na jednej kosci w kazdym slocie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
napster666 Opublikowano 22 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2007 (edytowane) na płycie sie nic nie przegrzewa, przekładałem pamięci do czarnych slotów (wtedy geile) i dalej to samo (nie sprawdzałem po jednej kości na każdym slocie), z goodramami sie tak nie bawiłem bo mam je w zastępstwie do jutra (jakos brak czasu). Edytowane 22 Października 2007 przez napster666 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
napster666 Opublikowano 24 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2007 ustawienia tych geili nowe pamięci i dalej są restarty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
napster666 Opublikowano 10 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2007 Sorki że tak post pod postem, ale nie ma sensu zakładać nowego tematu. Restarty dalej mam :), poszperałem w necie i porobiłem testy w evereście a dokładniej FPU Julia, Mandel, SinJulia, a dokładniej sie tych testów nie da zrobić bo sie komp restartuje. Dlaczego tych testów nie przechodzi i czy procek do wymiany ? Czy da się cos samemu zrbić (za niskie napięcie na cpu) ? Zauważyłem też że restarty są tylko w pewnych grach takich jak doom 3 i dodatek, quake 4, crysis, nfs mw a w pro street juz nie, w just cause tez nie mam jak i w wiedźminie, tdu, timeshift, jericho, stalker. Komp jak w podpisie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfgz Opublikowano 10 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2007 Czy da się cos samemu zrbić (za niskie napięcie na cpu) ?Jeżeli nie kręcisz procka to 1.35V powinno/musi wystarczyć. Na twoim miejscu sprawdziłbym jeszcze jak zachowa się komp gdy zmienisz procka. Oczwiście o ile masz taką możliwość. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
napster666 Opublikowano 21 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2007 (edytowane) mobo wysłałem na serwis i stwierdzono niestabilność pracy, czyli płyta była winna restartów, ale jest teraz jeszcze lepiej, w zastępstwie mam Gigabyte GA-P31-DS3L i tez mam restarty. jakieś pomysły co jest przyczyną niestabilności ? // problem już dawno jest rozwiązany :), problem tkwił w sterownikach od grafy, zainstalowałem najnowsze i jak ręką odjął żadnych restartów już nie mam Edytowane 24 Stycznia 2008 przez napster666 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...