W2K Opublikowano 22 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2007 Witam, Posiadam stareńką już drukarkę HP840c. Bardzo podobała mi się opcja drukowania dwustronnego poprzez sterowniki(drukarka drukowała najpierw strony nieparzyste i parzyste). Niestety poz zmianie systemu na Vistę okazało się że standardowe sterowniki zawarte w systemie nie obsługują tej opcji(sterowniki z XP nie działają) a HP zaleca "zaktualizowanie" drukarki do nowszego modelu. I tu pojawia się moje pytanie: czy da się to w jakiś sposób obejść - np poprzez jakiś wirtualny sterownik drukarki, czy coś takiego. Zaznaczam że nie uśmiecha mi sie ręczne drukowanie stron parzystych i nieparzystych a niewiele programów pozwala na automatyzację tego procesu. Proszę też o powstrzymanie się od rad typu: wróć do XP. Będę wdzięczny za sugestie. Pozdrawiam, W2K Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robowsky Opublikowano 22 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2007 A czemu Vista ? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 22 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2007 A próbowałeś stery od xpeka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 23 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2007 w wordzie w opcji drukuj "ctrl+p" masz mozliwosc drukowania tylko parzystych lub tylko nie parzystych , i drukara nie ma nic do gadania ( szukaj na dole po lewej stronie ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
W2K Opublikowano 23 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2007 Kontynuowałem poszukiwania na własną rękę i udało mi się znaleźć idealne rozwiązanie. Dokładnie takie o jakie mi chodziło. Jest nim program FinePrint. Instaluje on dodatkową drukarkę w systemie i gdy drukuje się na taką wirtualną drukarkę program przekierowuje wszytko na drukarkę rzeczywistą, dodając przy tym ustawienia takie jak marginesy na oprawę ,znaki wodne i oczywiście to o co mi najbardziej chodziło- czyli drukowanie dwustronne. Co prawda poprawna konfiguracja kosztowała mnie aż 20 stron papieru, ale teraz wszystko działa. Mimo wszystko dzięki za pomoc :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janwlo Opublikowano 18 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2010 Witam, Posiadam stareńką już drukarkę HP840c. Bardzo podobała mi się opcja drukowania dwustronnego poprzez sterowniki(drukarka drukowała najpierw strony nieparzyste i parzyste). Niestety poz zmianie systemu na Vistę okazało się że standardowe sterowniki zawarte w systemie nie obsługują tej opcji(sterowniki z XP nie działają) a HP zaleca "zaktualizowanie" drukarki do nowszego modelu. I tu pojawia się moje pytanie: czy da się to w jakiś sposób obejść - np poprzez jakiś wirtualny sterownik drukarki, czy coś takiego. Zaznaczam że nie uśmiecha mi sie ręczne drukowanie stron parzystych i nieparzystych a niewiele programów pozwala na automatyzację tego procesu. Proszę też o powstrzymanie się od rad typu: wróć do XP. Będę wdzięczny za sugestie. Pozdrawiam, W2K Witam!! Mam podobny problem z dukarką HP 840C. Mam komputer HP z Vistą ,po podłączeniu drukarki następuje instalacja drukarki jest komunikat ze instalacja przebiegła poprawnie ale niestety nic nie wydrukuje,wydruk idzie gdzieś w powietrze.Zainstalowałem nawet tą wirtualną drukarkę i też doskonale ją widzi wydruk wychodzi ale gdzieś ginie?? Moż miałeś podobne problemy i coś pomożesz. Pozdrawiam janwlo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...