Tasior _ Opublikowano 8 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2003 Cze. Czy warto posiadajac w starym kompie karte muzyczna Live 1024 dodac 70-80 zeta przy wymianie plyty i innych czesci zamiast EP-8RDA bez muzy kupic EP-8RDA+ z muzyka i sieciowka ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 8 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2003 warto 8). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 8 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2003 warto 8).To zalezy jak/do czego bedzie uzywal kompa. Ja nie kupowalem z "+", bo sieciowke mialem swoja (3Com), Live'a tez (teraz mam na extra sterach, ktore prawie zrobily z niego Audigy :mrgreen: ), FireWire w zyciu nie bede uzywal... A poza tym o wiele latwiej znalezc mozna bylo 8RDA, niz 8RDA+ jak kupowalem plyte, i zawsze te 70zl w kieszeni :wink: Chociaz ten SoundStorm moze byc fajny... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 8 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2003 bez dobrych glosnikow , to tylko bajer Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sh4d0W Opublikowano 8 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2003 Ojj warto warto. Moim zdanie APU nVidi jest znacznie lepsze od tego Live'a. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tasior _ Opublikowano 8 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2003 Jesli chodzi o glosniki to podpiolbym to do wiezy technicsa sc-eh750 ktora niby obsluguje dzwiek 5.1 . Tak wiec hmm bo ja wiem moze warto ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bogdan_ Opublikowano 8 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2003 dżwięk na płycie jest słabiutki, kolega kupił + , i oddał SB live 5.1(stery KX) w rozliczeniu i stwierdził że jakość dżwięku jest kiepska w stosunku do SBliva.Testy parametrów wykazały, ze karta na płycie jest zaledwie dobra, ale 1024 to też sztukowa karta. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CeglA Opublikowano 8 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2003 a moze ktos z was sie orientuje jak wlaczyc ten dziwek 5.1 w najnowszych sterach KX ? u mnie muza leci tylko na przednich... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRECIO Opublikowano 8 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2003 Glupie pytanie wiadomo ze dzwiek na nForce2 jest o wiele lepszy od SB5.1 a co dopiero 1024!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChomiK Opublikowano 8 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2003 mam 8rda+ niestety jeszcze nie odpalilem bo czekam na pamieci i zasilacz...no i tez sie zastanawiam czy dobrze zrobilem kupujac ta z +. Nie chodzi mi o to ze ktos powie ze nForce ma lepszy dzwiek niz live bo zaloze sie ze wiekszosc z Was(Nas) slucha dzwiekoow z jakiejs gry lub slucha winampa podczas pracy - jestem ciekaw w jaki sposoob widzicie ta rooznice miedzy nForce a SB - do takich zastosowan styknie jakakolwiek karta za 50 pln - czy ktos z forumowiczoof uzywal wyjsc SPDIF na nForce i moze cos na ten temat powiedziec ? ..... hmm Niech ktos powie jak to jest z proobkowaniem, polifonia, mozliwoscia ladowania np:soundfont'oow i opooznieniem podczas synchronizacji audio z midi... pozdro.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukamon Opublikowano 8 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2003 ja tam wole zestawik ktory sam mam [:D] - sprzedawali w media markt w poznaniu w jednym pudle audigy+inspire 5.1 za ok 500pln. jak ktos ma troche kasy a nie ma glosnikow i nie zadowala go dzwiek z zintegrowanej muzy to niech poszuka w media a znajdzie :D a audigy mozna zawsze w audigy 2 zrobic :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limerro Opublikowano 8 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2003 hhe to zrobilem maly tescik ;) podlaczylem gitarke do Epoxa 8rda+ mic in i zarzucilem pare efektow :) jesli chodzi o brzmienie to o niebo lepiej oddaje artykulacje i brzmienie ma jasne i klarowne bez charakterystycznego ciemnego i nieco sztucznego brzmienia SB Live Value, ktory posiada bardzo zimne brzmienie nadajace gitarce zdecydowanie za duzo sterylnosci. Na najwieksza uwage zasluguje gora i srednie pasmo, basu mniej niz na SBLive w ktorym dominowal zdecydowanie rozmywajac troche tony niskie , ktore byly malo precyjne. Jesli chodzi o same efekty to nie jest ich malo - gotowe setupy sa w miare dobrane ale najlepiej ustawic czesc parametrow samemu -mi najbardziej przypadlo Auditorium, Concert Hall, Arena. Brzmia bardzo naturalnie choc i tak sa przesadzone troche :) Brakuje duzej ilosci subtelnych efektow. Co do SBLive to jednak zestaw efektow byl bardziej sugestywny a moze raczej ujalbym to - inny ,mniej naturalny a bardziej hmm sztuczny - cos dla wielbicieli kosmicznych brzmien ;) Choc i tu nie obylo sie bez tweakowania ustawien - Delay jest swietny , Flanger i Chorus rowniez - no Flangera nie znalazlem w nForce2 chyba ze to nazywaja Wywijanie , cos co mialo byc Chorusem nie wywolalo jakies wiekszej zmiany brzmienia :P Teraz minusik nForce2 - nie wiem czy to moje zludzenie a moze kwestia sterownikow, ale wydaje mi sie ze dzwiek przetworzony ma slyszalne opoznienie . Sprawdze to jeszcze dokladniej w wolnym czasie :) Jesli chodzi o home recording to SBLive jest niekwestionowanym liderem .Emu 10k1 jest nadal swietnym DSP pomimo uplywu czasu :) Kult SBLive na sieci - duzo aplikacji, biblioteki soundfont, mozliwosc podlaczenia keyboardu i mozna udawac Depeche Mode :) itd itp. Tutaj nForce 2 nie ma szans, ale tez nie takie jest jego przeznaczenie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChomiK Opublikowano 10 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2003 no widze ze kolega limero sie przejal i podszedl do sprawy jak najbardziej powaznie - o to chodzi. Aha - co do bankoow soundFont to mozna je ponoc wrzucac do nForce'a... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheep Opublikowano 10 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2003 A czy dzwiek epoxa ma cos takiego jak audigik ma Adwenced HD czy cos takiego??????? Po prostu interesuje mnie to przenikanie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheep Opublikowano 10 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2003 no widze ze kolega limero sie przejal i podszedl do sprawy jak najbardziej powaznie - o to chodzi. Aha - co do bankoow soundFont to mozna je ponoc wrzucac do nForce'a... co to te banki?????? czy to cos takiego jak w liveach np. zmiana glosu na "robota" itp itp????? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 10 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2003 wlasnie sie zastanawialem nad ta kwestia. Oddalem live'a 5.1 i mam soundstorm... do tego dwa glosniczki TEAC i miniwieze sony. Powiem wam, ze roznicy wiekszej na korzysc zadnej z kart nie odczulem. Moze za wyjatkiem dzialania EAXa, ktory na nforcie moim zdaniem daje sporo wiecej. co do sounfontow itp. to ich nie uzywalem i nie uzywam. Korekcja dzwieku zajmuje sie miniwieza. Ogolnie jest bardzo dobrze jak na moje delikatne i czule ucho. Napewno nie gorzej, wiec nie zaluje. Szkoda, ze nie dali spdifu na sledziu tylko. przydalby sie. To jedyna wada dla mnie. Oszczedzam na terrateca ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytman Opublikowano 10 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2003 co to te banki?????? czy to cos takiego jak w liveach np. zmiana glosu na "robota" itp itp????? Banki to inaczej cyfrowo zapisane probki instrumentow :) wykorzystywane przy obrobce/odtwarzaniu MIDI... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fit Opublikowano 10 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2003 no rda+ juz zamowilem - ciekawe jak wypadnie w porownaniu z vortexem2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...