flasht Opublikowano 23 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2007 Witam, Mam wrazenie ze moja Ultra coraz bardziej piszczy... w sensie taki niski denerwujacy dzwiek wydaje z siebie w trybie directdraw/direct3d, ktory sie zmienia w zaleznosci od tego co sie dzieje na ekranie... da sie cos na to poradzic? Pozdrawiam, FlashT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jackhammer0411 Opublikowano 23 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2007 uu kicha mój stary 7900 GTX miał podobny problem - padł po poł roku (hehe wymienili mi na 8800 GTS 640 :D) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blasphemy Opublikowano 23 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2007 Witam, Mam wrazenie ze moja Ultra coraz bardziej piszczy... w sensie taki niski denerwujacy dzwiek wydaje z siebie w trybie directdraw/direct3d, ktory sie zmienia w zaleznosci od tego co sie dzieje na ekranie... da sie cos na to poradzic? Pozdrawiam, FlashT Chyba jesli piszczy, to wysoki dzwiek? Imo gwara. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flasht Opublikowano 23 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2007 (edytowane) To ze padnie to mam gdzies ale co mam zrobic zeby nie piszczal??? Bo ja jestem audiofilem i poprostu mnie to zabija... Tutaj z mikrofonu jak to slychac... na poczatku gra zminimalizowana, slychac ze wiatrak przyspiesza jak zostaje zmaksymalizowana... spakowany rarem plik .wav zeby nie obcial tych wysokich dzwiekow: http://unshared.org/dzwiek.rar @darkx: oczywiscie wysoki :) jestes pewien ze to obejmuje gwarancja? Edytowane 23 Października 2007 przez flasht Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blasphemy Opublikowano 23 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2007 (edytowane) Jezeli ludzie wymieniaja swoje "zlomiaste" 8600 bo piszczą, i nie ma z gwarą problemow, to przy karcie tego pokroju nie powinno ich być tym bardziej. Przeciez to cewki piszcza. Pojdziesz do sklepu i powiedzą ci: Tomuś nie piskaj, tego gwara nie obejmuje. Przynajmniej takie moje zdanie. W sklepie mu nic nie powiedza tylko bez slowa wysla, bo to nie sklep realizuje gwarancje, on tylko wysyla to dalej. Edytowane 23 Października 2007 przez darkx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Hannhibal Lecter Opublikowano 23 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2007 Przeciez to cewki piszcza. Pojdziesz do sklepu i powiedzą ci: Tomuś nie piskaj, tego gwara nie obejmuje. Przynajmniej takie moje zdanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
horac Opublikowano 23 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2007 audiofil i nazywa piszczenie niskim dzwiekiem buehehe. A co do tematu, to raczej normalne i nie zrobia Ci tego na gwarze... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aludan Opublikowano 23 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2007 audiofil i nazywa piszczenie niskim dzwiekiem buehehe. A co do tematu, to raczej normalne i nie zrobia Ci tego na gwarze... Dosc powszechne obecnie to moze i tak, ale ze normalne to bym nie powiedzial :D Mam wlasnie ten sam problem z GF8600 - dostalem dzisiaj z esc kurierem, takze odeslanie pewnie na moj koszt jak stwierza ze nie wymienia na gwarze, w co niestety szczerze watpie - bo karta przecierz dziala w 100% tylko 'rozmawia' z userem :P Najbardziej wqrwia mnie fakt ze cewki to pewnie takie czarne kwadraciki z ktorymi juz nic nie zrobie ... @flasht - co do twojego nagrania to sam chcialem to zrobic, ale juz nie musze :P Moja jest nieco spokojniejsza i piszczy w miare rownomiernie, nasilajac jedynie natezenie dzwieku wraz z obciazeniem/temp :wink: Nie powiem zebym byl z tego powodu szczesliwy bo nawet szum kilku wentylu ktore mam w budzie nie jest w stanie tego zagluszyc :) Jesli bedziesz probowal sil z gwara to powodzenia - ja zaraz napisze @ do esc czy wymienia na gwarze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 23 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2007 E ładnie daje ta grafa [; Myślę, że powinni wymienić bez bólu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arasnet Opublikowano 23 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2007 Mam to samo z Palit 8600GTS... idento karta kupiona na allegro NOWA GW 24 miesiące . Człowiek mi powiedział ze dzwonił do serwisu gdzie ją kupił. Jeżeli dzwięk przy zamkniętej budzie nie jest głośny a karta 100% sprawna raczej nie wymienią... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aludan Opublikowano 23 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2007 (edytowane) Jeżeli dzwięk przy zamkniętej budzie nie jest głośny a karta 100% sprawna raczej nie wymienią...No to juz widze jak wymienia ... pewie 9/10 serwisow powie ze 'im nie przeszkadza' :D Ja to mam podwojny dylemat bo z jednej strony cewki piszcza, ale sama karta jak na szybko sie nia pobawilem zapowiada sie calkiem dobrze, bo malutkie arty dopiero na 750 core, a mem nawet na 900 czysto ... co prawda to bylo na szybko wiec nie moge powiedziec czy na pewno - jutro sie nia pobawie na powaznie :) Ps. Nie napisalem wyzej - to jest "Gigabyte 8600GT SilentPipe II" I jeszcze jedno >>> arasnet - jakie masz cewki ? tez takie zalane w plastikowe kapturki jak ja ? Zdjecie z allegro (ja kupilem w esc.pl) Edytowane 23 Października 2007 przez Aludan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flasht Opublikowano 23 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2007 audiofil i nazywa piszczenie niskim dzwiekiem buehehe. A co do tematu, to raczej normalne i nie zrobia Ci tego na gwarze... Audiofil alkoholik :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 25 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2007 Mój GTX piszcał i przestał jakiś czas temu. A że cewki piszczą - normalka. Niestety nie jest to podstawa do realizacji gwary. Choć jak postawisz na swoim to kto wie.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raz33r Opublikowano 25 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2007 To że karta piszczy to normalka.. tak dokładnie to cwki wpadają w rezonans napięć.. I wydają taki dziwięk o takiej denrującej częstotliwości <_< szczególnie słyszalny przy wyższych skokach Fpsów Reklamacji w 99% Ci nie uznają.. chociaż mój brat miał kiedyś problem z piszczącym monitorem :-P Crt jeszcze i pamietam że mu 2 razy wymienili na nowy :lol2: :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aludan Opublikowano 25 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2007 Wiem ze to nie temat o 8600 ale pokrewny, bo o piszczeniu cewek - wkleje wam tu co mi odpisali z ESC: Witam! Niektóre karty niestety taka mają. Proszę to jeszcze sprawdzić na innym zasilaczu - to często wina właśnie zasilacza. Jeżeli to nic nie da to proszę o informację, postaram się tą kartę Panu wymienić na inny egzemplarz. Na innym zasilaczu ? :) Akurat nie mam innego chyba ze jakis stary 300W codegen ale to sie boje podlaczac, zreszta ile w tym prawdy ? :D Na szefie 420W mam praktycznie prawie idealne napiecia i w zupelnosci wystarcza do mojego configu - zreszta to bez krecenia piszczy :) No ale jak widac jesli sie upierac to moze wymienia - takze WALCZCIE !! :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
swiety_76 Opublikowano 26 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2007 Piszczenie cewek można zmniejszyć poprzez zalanie ich silikonem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flasht Opublikowano 26 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2007 Dalem za moj zasilacz grube pieniadze i nie mam innego do ktorego mozna by podlaczyc te karte... chyba nic w tym dziwnego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pc_max Opublikowano 26 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2007 Ten sam problem -> KLIK. Jeśli dławiki są w formie okrągłego rdzenia z nawiniętym drutem- klej. Jeśli zaś to czarne kostki lub walce- zalanie/zaklejenie silikonem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...