Skocz do zawartości
Andrev

Niebieski Ekran / Komunikat / Problem Z Biosem ?pł.gł

Rekomendowane odpowiedzi

witam ponownie ;]

właśnie złożyłem nowy komputer po za instalowaniu gry i odpaleniu jej zaczeł mi sie wieszac komp i efektem tego wył restart po odpaleniu win wyskoczył mi komunikat ze system podniósł sie po krytycznym błędzie

oto link do błędu płyta gł to asus P5N32-E sli PLUS ..... czy to znaczy ze mam zrobic abgrejd nowej płuty w sensie biosu ??

mniej wiecej rozszyfrowałem

problem ten mogl byc spowodowany uszkodzeniem ramu. Podczas analizy bledu wykrylismy, ze twoj bios nie jest zgodny z procesorem. Cos takiego sie zdarza jak nowy procesor jest instalowany do starej plyty glownej. Powinno sie uaktulanic bios poniewaaz moze on powodowavc bledy w pracy systemu windows i doprowadzic do zawieszenia sie systemu

prosił bym o pomoc w aktualizacji tego biosu jakas instrukcja krok po kroku / znalazłem na stronie asusa ale z pod dosu i straszą popsuciem sprzetu jest jakaś opcja z pod win to zrobic jak np. w nagrywarce ;]??

spry nigdy tego nie robiłem jakjuz znalazłem najnowszy bios .... z śerpnia ... ma do wyboru OS -dos i os -all co oznacza to os ze moge przeprowadzić operacje albo z dosu albo z win ?

Edytowane przez Andrev

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi