Skocz do zawartości
cyberbob32

Sound Blaster X-fi Extrememusic Wielki Problem

Rekomendowane odpowiedzi

Witam w ostatnim czasie zakupiłem sobie tą oto katrę Sound Blaster X-Fi ExtremeMusic I mam z nią wielki problem. Sterowniki z plyty sie instaluja.Karta działa ale są szumy wszystko gra pięknie tylko te szumy... Jakby ktoś rzucał piaskiem. Karta gra be zproblemów tylko na <Auto Creation Mode> wraz z włączonym <Enable Bit-Matched PlayBack>/ Ta opcja jest tylko w auto creation mode \ na reszcze szumy po przełączeniu. bez tego i na innych ustawieniach typy odsłuchiwanie czy na gry szumi jak nie wiem... Płyta główna to "ASUS P5B-Plus" Proszę o pomoc czy wskazówki co mógłbym zrobić Z góry Dzięki Pozdro Jeśli coś jeszcze chcecie wiedzieć o moim kompie co mogło by dać światło na rozwiązanie tej zagadki to pytać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czesc. No nic dziwnego ze masz problemy z X-Fi bo ja "miałem" je takze i duzo z tym kombinowania jest. Mam X-Fi XtremeGamer Fatal1ty Pro FPS i co nas łaczy mam tez ASUSA (A8N32-SLI). Akurat z XtremeGamer'ami jest najwiecej szopek(oczywiscie jak sie okazuje pod XP'kiem tylko). Poszukaj jakis informacji o biosach do swojej plyty bo mozliwe(NAWET BARDZO) ze bios masz nieodpowiedni. W moim przypadku wersja biosu rowiazala ten problem po czesci. Tzn. napisze co robilem i co pomoglo moze cos Cie nakieruje na dobra droge B-) szybciej niz ja z tym sie grzebalem(juz mnie trafiało po pewnym czasie :lol2: ). Po pierwsze wgralem bios ktory jest przed ostatnia wersja(najlepiej najnowszy), zamienialem sloty bo nieraz ma znaczenie w jakim slocie znajduje sie dzwiekowka a u mnie jest w PCI 1, grafa w PCIE(slot 2), sieciowka PCI 2. Z tego co czytalem slot PCIE 1(w moim przypadku bo mam SLI) najlepiej wspolgra ze slotem PCI 2(jezeli masz x-fi w PCI 3 to najlepiej juz przepnij w dwojke). Poproboj. Kolejna zecz to stery do X-Fi. Faktycznie instalowac je trzeba w przypadku tych wlasnie problemow w trybie awaryjnym ADMINISTRATOR. Czyli wchodzisz w tryb awaryjny(Administrator), instalujesz stery, restart, wchodzisz normalnie do XP, znowu restart i znowu awaryjny(Administrator) po czym instalujesz komponenty i najlepiej tylko te ktore sa naprawde potrzebne(bez audio console) czyli THX console i Console Launcher. Ja swoj problem w ten sposob rozwiazalem a mialem tez jakies trzaski czasem przypadku gier z EAX a co najgorsze to nie byla wogole wydajna, mam na mysli ze Przykladowo odpalalem sobie Battlefielda 2 B-) (yeah!) z ustawieniem dzwieku X-FI BARDZO WYSOKA JAKOSC i mialem ogromny spadek wydajnosci co mnie zszokowalo. Odnosnie sterow to sproboj najpierw zainstalowac YouP-PAX-Fiv3.63.03 i komponenty z YouP-PAX-X-FI2007. Powodzenia :) .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi