Misza Opublikowano 23 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2007 (edytowane) Mam taki dylemacik - za b. dobrą cenę mam możliwość zmienić płytę na Asusa P5K Deluxe. Przy okazji mogę mieć za 200zł E2160 (1,8GHz). Warto się w to pchać? Czy będzie zamienił stryjek siekierkę na kijek? Czy dorzucić kilka złotych i wziąć E2180? Jakiegoś specjalnego OC nie planuję. Podpowiecie coś, do jutra, do 15.00 muszę się zdecydować. Edytowane 23 Października 2007 przez Misza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajak28 Opublikowano 23 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2007 Jasne, że warto zmienić procesor :). Nie masz się nad czym zastanawiać ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 24 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2007 Weź E2160, parę minut zabawy w BIOSie i 3GHz ;) P5K-Deluxe też dobra, można brać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misza Opublikowano 24 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2007 Dzięki za odpowiedzi. Najbardziej zastanawia mnie, że odpowiedzi udzielili użytkownicy AMD :D Dzięki Panowie, dam znać jak wrażenia :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 24 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2007 Weź E2160, parę minut zabawy w BIOSie i 3GHz ;) P5K-Deluxe też dobra, można brać. Tak samo moge powiedziec - 631, pare minut zabawy w biosie i 5GHz ;) . A patrzac po wynikach w 3dmarkach taki 631 wcale wolniejszy nie jest, tylko ze drugiego jajka mu brakuje ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misza Opublikowano 24 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2007 Tak samo moge powiedziec - 631, pare minut zabawy w biosie i 5GHz ;) . A patrzac po wynikach w 3dmarkach taki 631 wcale wolniejszy nie jest, tylko ze drugiego jajka mu brakuje ;) Tyle, że ja napisałem, że mnie OC prawie ;) nie interesuje. Pewnie przestawię FSB na 266 i to wszystko. A co do 631 - płyta chyba nie lubi się z tym prockiem - max co mi się udało to 3,3 GHz ;( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajak28 Opublikowano 24 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2007 Dzięki za odpowiedzi. Najbardziej zastanawia mnie, że odpowiedzi udzielili użytkownicy AMD :D Dzięki Panowie, dam znać jak wrażenia :) Bo jak my kupowaliśmy nasze AMD to Pentiumy były drogie :(. Teraz sporo się zmieniło i zdecydowanie lepiej brać już Intela, bo cenowo też nie jest z nim źle i jest wydajniejszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 24 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2007 Dzięki za odpowiedzi. Najbardziej zastanawia mnie, że odpowiedzi udzielili użytkownicy AMD :D Dzięki Panowie, dam znać jak wrażenia :) Ale jest taka sprawa, że znajdź mi za 240 zł płytę z integrą która pozwoli podkręcić proca na LGA :P W wakacje nie było Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misza Opublikowano 25 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2007 Klamka zapadła - zamówiłem E2160 ;) Przyjedzie od razu P5K Delux, Samsung HD161JJ, myszka RX250, dodatkowe 512MB Kingstona. A najgorsze z tego jest to, że znów trzeba wszystko poskładać do kupy. I jeszcze windę zainstalować :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 25 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2007 A gdzie sa te E2160 za 200zl ? Bo bym sobie sprawil :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misza Opublikowano 25 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2007 A gdzie sa te E2160 za 200zl ? Bo bym sobie sprawil :) Niestety nie w sklepie :/ A żebyś wiedział ile mnie P5K Dlx będzie kosztowało to byś padł i nie wstał ;) Ale na razie ciiiii..... niech dojedzie do mnie to będę się chwalił ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jawor121 Opublikowano 25 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2007 Też bym zamówił jednego chętnie:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misza Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 Mam, mam, mam :) Wczoraj przyszło do mnie duuużo zabawek: Asus P5K Premium/Wi-Fi + E2160 + Samsung SATA HD160HJ + dodatkowe 512MB Kingstona (na Elpidach :)-gdybym wiedział co przyjdzie to bym wymienił dwie wcześniejsze) + Chiftec 400AA-100A. Pierwsze wrażenia z E2160 - byłbym głupi jakbym nie zamówił. Miażdży P4 631 w każdym calu ;) I do tego pięknie się kręci - bez żadnego ale wstał na FSB 333 ;) Uważam, że za tą kasę proc jest bezkonkurencyjny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...