Skocz do zawartości
Misza

P4 631 Na E2180?

Rekomendowane odpowiedzi

Mam taki dylemacik - za b. dobrą cenę mam możliwość zmienić płytę na Asusa P5K Deluxe.

Przy okazji mogę mieć za 200zł E2160 (1,8GHz). Warto się w to pchać? Czy będzie zamienił stryjek siekierkę na kijek? Czy dorzucić kilka złotych i wziąć E2180? Jakiegoś specjalnego OC nie planuję.

Podpowiecie coś, do jutra, do 15.00 muszę się zdecydować.

Edytowane przez Misza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Weź E2160, parę minut zabawy w BIOSie i 3GHz ;) P5K-Deluxe też dobra, można brać.

Tak samo moge powiedziec - 631, pare minut zabawy w biosie i 5GHz ;) . A patrzac po wynikach w 3dmarkach taki 631 wcale wolniejszy nie jest, tylko ze drugiego jajka mu brakuje ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak samo moge powiedziec - 631, pare minut zabawy w biosie i 5GHz ;) . A patrzac po wynikach w 3dmarkach taki 631 wcale wolniejszy nie jest, tylko ze drugiego jajka mu brakuje ;)

Tyle, że ja napisałem, że mnie OC prawie ;) nie interesuje. Pewnie przestawię FSB na 266 i to wszystko.

A co do 631 - płyta chyba nie lubi się z tym prockiem - max co mi się udało to 3,3 GHz ;(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za odpowiedzi. Najbardziej zastanawia mnie, że odpowiedzi udzielili użytkownicy AMD :D

Dzięki Panowie, dam znać jak wrażenia :)

Bo jak my kupowaliśmy nasze AMD to Pentiumy były drogie :(. Teraz sporo się zmieniło i zdecydowanie lepiej brać już Intela, bo cenowo też nie jest z nim źle i jest wydajniejszy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za odpowiedzi. Najbardziej zastanawia mnie, że odpowiedzi udzielili użytkownicy AMD :D

Dzięki Panowie, dam znać jak wrażenia :)

Ale jest taka sprawa, że znajdź mi za 240 zł płytę z integrą która pozwoli podkręcić proca na LGA :P W wakacje nie było

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A gdzie sa te E2160 za 200zl ? Bo bym sobie sprawil :)

Niestety nie w sklepie :/

A żebyś wiedział ile mnie P5K Dlx będzie kosztowało to byś padł i nie wstał ;) Ale na razie ciiiii..... niech dojedzie do mnie to będę się chwalił ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam, mam, mam :) Wczoraj przyszło do mnie duuużo zabawek:

Asus P5K Premium/Wi-Fi + E2160 + Samsung SATA HD160HJ + dodatkowe 512MB Kingstona (na Elpidach :)-gdybym wiedział co przyjdzie to bym wymienił dwie wcześniejsze) + Chiftec 400AA-100A.

Pierwsze wrażenia z E2160 - byłbym głupi jakbym nie zamówił. Miażdży P4 631 w każdym calu ;) I do tego pięknie się kręci - bez żadnego ale wstał na FSB 333 ;) Uważam, że za tą kasę proc jest bezkonkurencyjny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi