Cyg4n Opublikowano 24 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2007 Witam:) Mam pytanko zwiazne z dostepem do stron www w mojej firmie...A mianowicie nie dawno w pracy zablokowali mi dostep do internetu...poza o2.pl jedyna strona ktora chodzi...czy ktoś z zaglądajacych tu "fachur" mógłby doradzić takiej "lamie" jak ja jak to obejsc i czy jest to mozliwe przy mojej wiedzy :P Wygląda to tak...O2.pl dziala...a gdy chce wejsc na inną strone wyskakuje mi komunikat-strona "DOSTEP ZABLOKOWANY ZGŁOŚ SIE DO KIEROWNIKA" natomiast adres stronki zmienia sie na http://amon.(i reszy nie pametam) Na firmie mamy F-secure...tyle na dzien dzisiejszy info...z gory dziekuje...pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nosweratu Opublikowano 24 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2007 Witam:) Mam pytanko zwiazne z dostepem do stron www w mojej firmie...A mianowicie nie dawno w pracy zablokowali mi dostep do internetu...poza o2.pl jedyna strona ktora chodzi...czy ktoś z zaglądajacych tu "fachur" mógłby doradzić takiej "lamie" jak ja jak to obejsc i czy jest to mozliwe przy mojej wiedzy :P Wygląda to tak...O2.pl dziala...a gdy chce wejsc na inną strone wyskakuje mi komunikat-strona "DOSTEP ZABLOKOWANY ZGŁOŚ SIE DO KIEROWNIKA" natomiast adres stronki zmienia sie na http://amon.(i reszy nie pametam) Na firmie mamy F-secure...tyle na dzien dzisiejszy info...z gory dziekuje...pozdrawiam Nie zabardzo cokolwiek z tym zrobisz jesli to wymuszone przekierowanie - mozesz sprobowac z ustawieniem proxy - ale szczeze mowiac watpie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 24 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2007 Z założenia do pracy się idzie pracować i dlatego takie obostrzenia. Widocznie kierownik uznał, że pracownicy mieli "za dużo wolnego czasu". Gdybym był tym kierownikiem to próbę obejścia tego odebrał bym jak sprzeciwianie się poleceniu służbowemu. Jeżeli nie chcesz później konsekwencji to idź do kierownika i poproś o dostęp do stron, które Ci są potrzebne. Postaw się w jego sytuacji. Pracownik, który się bawi na necie zamiast robić, generuje straty. Pozdrawiam i życzę polubownego rozwiązania "sporu". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...