Skocz do zawartości
tomekk167

Czy To Dobry Wybór Dla Gracza?

Rekomendowane odpowiedzi

tomekk167 napisał(a):

http://www.skapiec.pl/site/cat/17/comp/195545

Czy ten notebook bedzie dobrym wyborem? interesują mnie tytuły takie jak Need for speed Most Wanted. Czy znajdzie sie coś lepszego w tej cenie? pozdrawiam

512MB ramu to do gier nieco zbyt mało od ręki trzeba będzie dołożyć (najlepiej do 2GB). Dysk 80-tka 5400 tez jakimś super szybkim rarytasem nie będzie. W tej konfiguracji brak tez systemu :|. Bez dodatkowej pamięci zapomnij o viście. Ogólnie wygląda to jakby obudować w miare przyzwoitą grafikę raczej średnio wydajnymi dodatkami. A i marka aristo nie budzi u mnie jakoś zaufania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zigi napisał(a):

512MB ramu to do gier nieco zbyt mało od ręki trzeba będzie dołożyć (najlepiej do 2GB). Dysk 80-tka 5400 tez jakimś super szybkim rarytasem nie będzie. W tej konfiguracji brak tez systemu :|. Bez dodatkowej pamięci zapomnij o viście. Ogólnie wygląda to jakby obudować w miare przyzwoitą grafikę raczej średnio wydajnymi dodatkami. A i marka aristo nie budzi u mnie jakoś zaufania.

CHyba zrozumiałem:) ale i tak z włąsnej ręki chce dołożyć 2 GB pamięci, system zainstaluje WIN XP, a od marki- czyli kto tego kompa skłąda to chyba nie zależy wydajność

To więc w takiej konfiguracji jaką zrobie czyli + te 2 gb pamięci, sys win xp, i zmienei też dysk na szybszy.

W w w/w konfiguracji będzie to dobry wybór by większość tytułów odpalić?

Pozdrawiam:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tomekk167 napisał(a):

CHyba zrozumiałem:) ale i tak z włąsnej ręki chce dołożyć 2 GB pamięci, system zainstaluje WIN XP, a od marki- czyli kto tego kompa skłąda to chyba nie zależy wydajność

To więc w takiej konfiguracji jaką zrobie czyli + te 2 gb pamięci, sys win xp, i zmienei też dysk na szybszy.

W w w/w konfiguracji będzie to dobry wybór by większość tytułów odpalić?

Pozdrawiam:)

Odpalić tak ale nie łudź się że w takiego np crysisa pograsz płynnie na maksymalnych detalach. Ot jeśli komp przeznaczony do gier nie musi być mobilny to o wiele lepszym rozwiązaniem jest zwykły blaszak. Ale i tego w tej kwocie superwydajnego nie kupisz. Mimo wszystko laptopy są też optymalizowane nieco pod innym katem niż wydajność.

Wbrew pozorom czasem producent ma wpływ i na wydajność całości. Słabsza firma często aby uzyskać niską cenę i dobry zarobek wkłada najtańsze komponenty. Czasem nawet nie zadaje sobie trudu aby sprawdzić czy w takim układzie wszystko działa ze sobą jak należy. Mały przykład nieco oderwany od twojego configu porządna karta sieciowa z della i druga firmy Sis: 12Mb/s transferu w stosunku do 3-4Mb/s. Acz w tym przypadku głównie różnica między firmami polega na jakości wykonania i zastosowanym tworzywie.

Edytowane przez Zigi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Camilos napisał(a):

Ja raczej zastanowiłbym się nad jakąś używką,ale dobrej firmy. Wg mnie nie ma sensu kupować laptopów tego typu firm.... Wolałbym chyba Acera....

uzywane laptopy są w podobnej cenie albo droższe-> patrz allegro:/ a co do firm to chyba i tak nei ma różnicy kto co wkłada bo i tak te same komponenty (oprucz obudowy) używa...

A co do gierek to NFS Carbon pujdzie na tym w high detalach? pozdrawiam

baxxxio napisał(a):

Smart460 to malo udana konsturkcja.

Nie dosc ze karta jest jedynie 64bitowa to i lubi sie przegrzewac ten aristo.

Dobre i tanie ... to nie idzie w parze.

http://www.notebookcheck.pl/Mobilne-karty-...gow.1174.0.html

Magistrala 128bit i w rankingu jest w sumie na dobrej pozycji, a godzinami przed kompem też nie siedze:) moze jakieś propozycje co do lepszych laptopów w tej cenie? pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

więc pytanie znów do Was:)

Czy to co napisałem jest w miarę prawdziwe i słuszne, czy według Was mam lepiej zrezygnować z kupna tego laptopa.

Proszę o pomoc bo w przeciwieństwie do Was moje spostrzeżenia opierają sie na lekturach innych for, testów i sugestii innych ludzi...

Czy polecacie ten sprzęt za tą cenę?

Za laptop TOSHIBA o podobnych parametrach trzeba wydać grubo ponad 1000zł, a fora są przecież po to by pogodzić markę z wydajnością i dzielić sie informacjami z lamerami takimi jak ja...

Pozdrawiam i proszę o zainteresowaniem sie tego tematu, bo wydaje mi sie że warto uświadamiać ludzi że tańszy odpowiednik nie jest taki zły w porównaniu do MARKOWYCH odpowiedników

Tak na marginesie to ten model dostał parę miesięcy wyróżnienie i sama marka jest uznawana za dobrze zapowiadający sie na przyszłość odpowiednik.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi