apg2312 Opublikowano 24 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2007 Po wielomiesięcznej służbie mój zasilacz Tagan TG380 postanowił wybrac się na zasłużoną emeryturę. Na szczęscie był na tyle uprzejmy, że zrobił to jeszcze w okresie gwarancyjnym. Ponieważ sklep, w którym został zakupiony nie ma już w swojej ofercie zasilaczy Tagana, będę miał możliwość wyboru jakiegoś innego zasilacza. No i tu pytanie - jakiego ? Oto zasilacze będące w ofercie sklepu (jest ich sporo więcej, ale podaję tylko te, które mieszczą się w zakresie cenowym - do 250 zł, tyle kosztował mój Tagan) : NeoTEC X3800 380W PPFC No-Noise SilverStone STRIDER 350W ST35F^ HuntKey HK350-13BP UltraSILENT 140mm PCI-E YESICO SILENTCOOL SC-430W PS12 PFC RoHS Corsair 450VXEU-450W^ Tacens RADIX 410W rev.2.0 Tacens RADIX Smart 410W Tacens VALEO 460W rev. 2.0 YESICO SILENTCOOL SC-420W AB88 APFC RoHS HuntKey HK460-XES HuntKey HK400-13BP UltraSILENT 140mm PCI-E Wszystkie w/wym zasilacze można obejrzeć na stronie sklepu http://www.4max.pl/grupa.asp?gg=38 Teraz pytanie - który, i dlaczego ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek_135 Opublikowano 24 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2007 Po pierwsze do jakiego komputera ten zasilacz będzie? Po drugie reszta w kwocie zostanie Tobie zwrócona? Ogolnie Corsair, albo HK ( 350 albo 400, jeśli nie oddadzą Ci różnicy w cenie to bierz droższego, chodz w zasadzie to takie same zasilacze, ale 400 pewnie na allegro kiedys drożej sprzedaż. ) Ale z tego towarzystwa ja sam bym brał tylko Corsaira ( głównie za ciszę ). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apg2312 Opublikowano 24 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2007 Rachunek za tego Tagana mam na kwotę 249 zł, dlatego też nie podałem zasilaczy za więcej niż 259 zł (tą dychę to mogę jeszcze dopłacić ;) ) W sumie wszystkie zasilacze z tych, co podałem byłyby pewnie dobrym nabytkiem - to już nie są Codegeny ani nic im podobnego. Ale skoro mam już wybierać w dobrym sprzęcie, to przynajmniej chcę wybrać najlepsze, co się da :) Moje 3 typy to Corsair 450VXEU-450W^ Tacens VALEO 460W rev. 2.0 HuntKey HK460-XES (tego dostałem jako zasilacz zastępczy za mojego Tagana) ale jestem otwarty na wszelkie sugestie W tej chwili mój sprzęt to AthlonXP 2000+@2400+, MSI K7N2 Delta2-LSR, 3x256 MB RAM, GF FX 5200, 2 HDD (1 SATA i 1 PATA), DVD i CD-RW Prawdopodobnie gdzieś za miesiąc, może dwa będę chciał przejść na platformę 64bit, pewnie coś na AM-2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apg2312 Opublikowano 26 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2007 No i jestem szczęśliwym posiadaczem zasilacza Enermax Liberty ELT400AWT 400W. Nie był uwzględniony w zestawieniu ze względu na cenę, ale upust cenowy ze strony sklepu skłoniły mnie do zakupu tego właśnie zasilacza, a właściwie do wzięcia go w zamian za mojego Tagana. Dziękuję za zainteresowanie, wątek można zamknąć :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...