Gość xantype Opublikowano 8 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2007 Jakieś szersze komentarze proszę :D - napisz dokładnie (oczywiście nie musisz od razu, może być po kilku dniach używania ;) ) black ghosting - przeszkadza? nie jestem pr0 graczem (raz na kilka dni jakąś gierę odpalę...) ale ważne żeby nie był zbyt irytujący... ghosting wystepuje rowniez na matrycach LG i Samsunga 22 i 24 cale na tzw. TN III, z tym ze tam jest na bieli... widac go glownie jak patrzy sie na matryce od dolu... rozumiem ze ghosting na 24 calowej PVA wystepuje w czerni? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 8 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2007 ghosting wystepuje rowniez na matrycach LG i Samsunga 22 i 24 cale na tzw. TN III, z tym ze tam jest na bieli... widac go glownie jak patrzy sie na matryce od dolu... rozumiem ze ghosting na 24 calowej PVA wystepuje w czerni? chyba o to chodzi: w HC jest mocny dopalacz i czarne duchy za poruszającymi się obiektami, podobno tylko nowa rewizja naprawi problem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worms14 Opublikowano 8 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2007 (edytowane) Jestem mega zadowolony, porównując obraz do P19-2, stwierdziłem że to bardzo dobry zakup, nie chodzi mi o rozmiar. Brakuje może programu, który byłby po polsku i przeprowadził nas prze ustawienia monitora, aby wszystkie efekty wizualne zostały wiernie oddane, ale troszkę pogrzebałem i wiem że nie jest to jego 100% możliwości, pokazuje pazur. Jest to niesamowity skok, porównując do P-19-2. Black ghosting, musisz mi to wyjaśnić na co mam zwrocic uwagę, bo nie wiem co to jak mam to zaobserwować? Pozdrawiam Dobra widziałem linki, albo tamte monitory nie zostały właściwie ustawione, albo to są jakieś wcześniejsze wersje, u mnie napewno coś takiego nie występuje. Edytowane 8 Listopada 2007 przez Worms14 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rambo Opublikowano 8 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2007 (edytowane) kolega powyżej zapodał filmiki pokazujące black ghosting. Chodzi o czarny "ogon" pojawiający się za przesuwaniu (głównie) jasnego obiektu na ciemnym tle tutaj 2 obrazki z tftcentral (z testu właśnie tego DELL-a): Edytowane 8 Listopada 2007 przez rambo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosiarz Opublikowano 10 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2007 (edytowane) Na początku myślałem, że może ściągną nówki... (cena dawała pewną nadzieję) Ale widzę, że będziemy mieli do czynienia z towarem o jakości podobej do fpd2185w... http://allegro.pl/item266093361_gateway_lc..._gw_3lata_.html Zaczynają się już ryski, kropki, otarcia... ciekawe co będzie dalej. Edytowane 10 Listopada 2007 przez Kosiarz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wookie85 Opublikowano 10 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2007 Wzialem W240D na TN , a myslalem o tym Gatewayu i w sumie ciesze sie ze wzialem nawet ta TN bo po tym co tu piszecie ten Gate nie zbyt ciekawy w sensie pochodzeni itd. A co do jakos to jestem zadowolony z zakupu , fakt katy mniejsze ale jakos w uzytkowniu nie przeszkadza to , kolorki bardzo ladne ( poprzednie 19 Benq T905 mam wrazenie gorsze miala ). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daro12345 Opublikowano 11 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2007 Na początku myślałem, że może ściągną nówki... (cena dawała pewną nadzieję) Ale widzę, że będziemy mieli do czynienia z towarem o jakości podobej do fpd2185w... http://allegro.pl/item266093361_gateway_lc..._gw_3lata_.html Zaczynają się już ryski, kropki, otarcia... ciekawe co będzie dalej. http://allegro.pl/item262846468_gateway_24...s_pva_wawa.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolos Opublikowano 11 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2007 Witam, Strasznie byłem napalony na ten monitor ale po opiniach negatywnych na temat "kolorów. smużenia" nie wiem co wybrać pod Xboxa 360 :/. Może ktoś kto używa ten monitor pod konsole Full HD wypowie się o wrażeniach z użytkowania. Obecnie mam samsunga 20" 206BW i chce coś zmienić właśnie pod konsole ale nie drogiego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 11 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2007 http://allegro.pl/item262846468_gateway_24...s_pva_wawa.html Czego ma niby dowodzic ten link? Bo to ,ze sprzedaja mniej zmasakrowane egzemplarze jako nowki to dobrze wiemy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cienislaw Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 Strasznie byłem napalony na ten monitor ale po opiniach negatywnych na temat "kolorów. smużenia" nie wiem co wybrać pod Xboxa 360 :/. Może ktoś kto używa ten monitor pod konsole Full HD wypowie się o wrażeniach z użytkowania. Obecnie mam samsunga 20" 206BW i chce coś zmienić właśnie pod konsole ale nie drogiego. a po co Ci monitor fullHD pod x360? gry na klocka wygladaja dobrze w max 720p, praktycznie zadna z gier nie oferuje wsparcia dla 1080p. kup sobie jakis lcd hdready - za 2k mozna juz wyrwac cos przyzwoitego, ewentualnie za niewiele wiecej, a wrazenia z uzytkowania zdecydowanie lepsze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stary00 Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 to w koncu jak z tym monitorem? bo troszke sie na niego napalilem. mial ktos z nim do czynienia bliżej? i czemu to niby maja byc monitorki po naprawach? po jakich? czy to jakies sprawdzone info czy tylko takie gdybanie? jesli to monitory z drugiej ręki to chyba sprzedawca powinien o tym informowac. czy nie mam racji? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CaRsEn Opublikowano 13 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2007 (edytowane) Kto ci teraz powie prawdę...byle sprzedać i tyle. *Proszę zwrócić uwagę, że w opisie w ogóle nie wspominają na ten temat...częściej sie pisze nie "nowy" tylko "idealny". *Z tego, co wiem to Terracom ma wyłączność na 2485w...maja układ z Sknerusem...Sknerus dal im tak tanio 80szt, w zamian Terracom dal im cos innego, na czym oni zarobią...jak Terracom sprzeda te 80 sztuk to wtedy Sknerus rozpocznie sprzedaż i wprowadza cenę ok 2500zł za sztukę. Ludzie, co kupowali w Terracom 2485w odpisali na te pytania mw tak: 1)Czy jest to nowy monitor, jak twierdzi Terracom? *Wygląda na nowy. *Jest to nówka, chociaż nie mogę odczytać daty produkcji - naklejka gwarancyjna zasłania. *Monitor nie posiadał żadnych śladów użytkowania (przez pierwsze dni czuć było charakterystyczny zapach nowego sprzętu). *Tak. *Monitor jest świetny, ale mam wrażenie, że nie jest nowy niestety. 2)Czy obudowa monitora jest porysowana? *Nie ma żadnych śladów użytkowania, ani rysek, zafoliowany w pudle z przewodami połączeniowymi. *Nie jest porysowany. *Obudowa nie ma żadnych rys. *Nie. 3)Czy pivot jest prosty? *Prosty. *Pivot działa dobrze i nie ma luzów. *Pivot prosty, ale panel potrafi w nocy "zjechać" 5cm w dół (pewnie można to wyregulować). *Nie sprawdzałem, nie wiem, dlaczego miąłby nie być. 4)Czy działa DVI? *Tak działa, i wszystko inne też. *Puszczam go przez analogi (PC: VGA, SAT: composite), ale przez DVI będzie na pewno jeszcze lepiej. *DVI działa, inaczej nie podłączałem. *Działa. 5)Czy występuje ghosting? *Jak ktoś chciałby się przyczepić to można powiedzieć, że tak, ale naprawdę bardzo delikatny (przynajmniej u mnie). *Jak na razie sprawdza się doskonale, chociaż jest nieco gorący - nie smuży (inverse ghosting), gdy się dogrzeje (doświadczenia amerykanów dobrze opisane na forum http://www.hardforum.com/showthread.php?p=1030693800 ). *Choć matryca jest bardzo jasna ghostingu nie zauważyłem. Jedynym mankamentem jest delikatne rozjaśnienie w górnych rogach widoczne przez pierwszą godzinę po włączeniu i tylko przy czarnym ekranie. *Nie występuje. Spostrzeżenia właścicieli 2485w: *Menu się lekko zacina (ma "lagi"), ale to nie jest tak na prawdę problem. *Ogólnie polecam monitor, a sprzedawcę Terracom już mniej. Do teraz mam problem – monitor jest chroniony hasłem, którego sprzedawca nie zna. Po godzinie przechodzi w tryb czarno-biały i prosi o PIN wpisywany za pomocą dołączonego programu pod Windows. Niestety PINu nie ma. Terracom pyta o sprawę dostawcę. A dla mnie sprawa jest prosta. PIN, jak pisze w instrukcji, nigdy nie jest ustawiany fabrycznie, więc ktoś już korzystał z tego monitora. *W piątek rano mieli zaksięgować pieniądze i przesyłka miała dotrzeć w poniedziałek ale najwyraźniej nie ten... tak, więc z obsługi jestem niezadowolony. Liczę, że to komuś pomoże...Pozdrawiam. *Wypowiedzi wlascicieli 2485w. Edytowane 13 Listopada 2007 przez CaRsEn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stary00 Opublikowano 13 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2007 czyli że raczej nowy. ale jeśli nie nowy to jakiego typu naprawy moga wchodzic w gre i jakie to moze miec znaczenie dla dalszego uzytkowania? i czy moze ktos wie gdzie mozna go kupic za granica. moze w niemczech? w usa kosztuje 500 dolcow ale do polski go nie przysla raczej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CaRsEn Opublikowano 13 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2007 jak zamowisz,to przysla, tylko czas oczekiwania jest masakryczny...i pytanie, czy dojdzie...nie zapomnij, ze jeszcze trzeba oplaty porobic za clo itd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stary00 Opublikowano 13 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2007 (edytowane) wlasnie dlatego pytam czy moze gdzies w UE by go szlo dostac. i jeszcze pytanie bo ubywa szybko tych moitorkow. jesli nie ten to jaki o podobnych parametrach. znaczy 24 cale, rozdzielczosc hd, i matryca s-pva? dzieki za wszelkie podpowiedzi. Edytowane 13 Listopada 2007 przez stary00 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MajQ Opublikowano 13 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2007 (edytowane) a można. i to taniej niż w Polsce... ale pewnie jakość taka sama. http://direct.tesco.com/q/R.200-2436.aspx Gateway chyba nie ma autoryzowanego dystrybutora poza USA. Edytowane 13 Listopada 2007 przez _Dugi_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosiarz Opublikowano 13 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2007 (edytowane) i jeszcze pytanie bo ubywa szybko tych moitorkow. jesli nie ten to jaki o podobnych parametrach. znaczy 24 cale, rozdzielczosc hd, i matryca s-pva? dzieki za wszelkie podpowiedzi. HP lp2465, Hyundai W241D i takie egzotyki jak Daewoo LCD24KAL. Hyundai wygląda bardzo ciekawie... (s-pva, dvi z hdcp, hdmi,) z chęcią bym mu się bliżej przyjrzał. Tyle że nie mam czasu na "jazdę za nim", więc chciałbym aby mnie ktoś wyręczył. @Daro12345 To doprawdy nic nie znaczy. Edytowane 13 Listopada 2007 przez Kosiarz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziby Opublikowano 13 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2007 (edytowane) Kto ci teraz powie prawdę...byle sprzedać i tyle. *Proszę zwrócić uwagę, że w opisie w ogóle nie wspominają na ten temat...częściej sie pisze nie "nowy" tylko "idealny". Ludzie, co kupowali w Terracom 2485w odpisali na te pytania mw tak: Witam, również otrzymałem od Ciebie tego maila w tą niedziele, chwile po tym jak go kupiłem, a dzisiaj już otrzymałem monitor. Więc pod kątem dostawy nie mogę narzeka na Terracom. Nie będę już odpisywał na tego maila tylko odpowiem tutaj. 1)Czy jest to nowy monitor, jak twierdzi Terracom?Wygląda na nowy, nie nosi znaków użytkowania, stan idealny, nie ma złych pixeli (przynajmniej na razie nie dojrzałem, ale uważnie szukałem), jedyny podejrzany fakt to data produkcji 02.2007. (coś za długi czas od wyprodukowania do dostarczenia klientowi końcowemu, ale może się mylę) 2)Czy obudowa monitora jest porysowana?jw wygląda na nówkę, znalazłem jedno drobne delikatne przetarcie 1mm na 1mm na okrągłej podstawce. 3)Czy pivot jest prosty?Z pivotem jest wszystko ok, ramie od regulacji wysokości z siłownikiem też pracuje właściwie. 4)Czy działa DVI?Tak. 5)Czy występuje ghosting?Nie, sprawdzałem białym kursorem na czarnym tle, na odwrót też nic nie zaobserwowałem. Spostrzeżenia właścicieli 2485w:Jak dla mnie menu dotykowe to zły pomysł, ale to kwestia gustu i przyzwyczajenia. Sama matryca w obudowie jest bardziej przesunięta ku dolnej i lewej krawędzi obudowy, co z bliska widać (1mm większej przestrzeni bez obrazu u góry i po prawej stronie). Obraz i kolory po regulacji bardzo fajne, standardowo zdecydowanie za jasny obraz. Ogólnie monitor równie dobry jak DELL 2407WFP co widac np w tescie anandtech-a http://www.anandtech.com/displays/showdoc.aspx?i=2935 http://www.anandtech.com/displays/showdoc.aspx?i=2940 Wydać więcej niż 2000 nie chciałem, a potrzebuje dużego wyświetlacza, ogólnie na razie jestem bardzo zadowolony, mam jeszcze w domu CRT-ka Mitsubishi DP 2070sb (bardzo dobry monitor) i ten LCD może go godnie zastąpi w zastosowaniach typu gry, net i filmy. Pozdrawiam wszystkich. Edytowane 13 Listopada 2007 przez Ziby Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CaRsEn Opublikowano 13 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2007 Terracom dostało 80 sztuk 2485w,ale cos sie z nimi dzieje, dzisiaj pytalem o te piny, maja z tym problem...nawet w serwisie tego jeszcze nie wiedza...a nastepna dostawe moniow na poczatku stycznia powinni miec...wiec narazie 24" nie ruszam :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CaRsEn Opublikowano 13 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2007 Taką wiadomość napisała mi dzis osoba, która otrzymala dzis monitor 2485w kupiony u Terracom: "witam dzisiaj dostałem lcd'ka nie miałem okazji zeby go przetestować od A-Z bo padł po 6h użytkowania... jeśli chodzi o funkcjonalność jakoś obrazu i matrycy to jest jak najbardziej OK problem w tym że od początku nie wyświetlał wysokich rozdzielczości 1400x900 i wyżej masakra (skaczący obraz z paskami podobny efekt jak na ekranie CRT przesadzimy z częstotliwością odświeżania ) przy 1024x768 obraz bardzo wyraźny chciało by się powiedzieć "żywy" ale taka rozdzielczość dla 24" jak dla mnie nie wchodzi w rachubę, sporo czytałem o swojej usterce (cienkie pionowe paski na białym tle) przytrafia się LCD w różnym czasie użytkowania, tak więc wypadek losowy (pewnie dla tego iż dostałem go 13-go hehe) po mimo że LCD się zepsuł jakoś mnie nie zraził do siebie (mam nadzieje ze serwis szybko usunie usterkę) sprzęt dotarł nowy nie używany pivot można ustawiać o dowolny kąt podobnie regulacja matrycy (przesuwanie góra dół, z odchylaniem w pionie matrycy nie mamy za dużego pola manewru ale w zupełności wystarcza do odpowiedniego ustawienia) jeśli chodzi o kąty widzenia to są zdecydowanie lepsze jak w ekranie laptopa (góra dół jak również na boki) złącza DVI nie testowałem bo nie mam takiego w laptopie Podsumowanie: ergonomiczny, konstrukcja przemyślana przyjazny dla użytkownika pech chciał ze trafił mi się egzemplarz który się popsuł :( Pozdrawiam" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stary00 Opublikowano 14 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2007 (edytowane) no to teraz juz zglupialem. zaczalem sie juz czaic na tego hyundaia a tu wyglada jednak na to ze te gateway tez sa jednak spoko. dzwonilem do sklepu i gosciu odpowiedzial mi na pytanie "czy te monitory sa nowe", ze im "sa sprzedawane przez importera jako nowe". nie powiedzial wprst, ze monitory sa nowe. stwierdzil jednak ze nie nosza zadnych sladow uzytkowania i wygladaja na nowe. wiec sam nie wiem co o tym myslec. to ze wyglada jak nowy nie oznacza ze jest nowy. z drugiej strony jest 3 lata gwarancji. czy ktos sie orietuje jaka jest zywotnosc takich monitorow? czy moze ktos z was widzial te dwa monitorki? czy hyundai (czyli tzw pewniak) ustepuje w czyms jakoscia obrazu i wykonania lub funkcjonalnoscia gatewayowi? czy moze warto dokladac do hp? jesli tak to dlaczego. Edytowane 14 Listopada 2007 przez stary00 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość xantype Opublikowano 14 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2007 no to teraz juz zglupialem. zaczalem sie juz czaic na tego hyundaia a tu wyglada jednak na to ze te gateway tez sa jednak spoko. dzwonilem do sklepu i gosciu odpowiedzial mi na pytanie "czy te monitory sa nowe", ze im "sa sprzedawane przez importera jako nowe". nie powiedzial wprst, ze monitory sa nowe. stwierdzil jednak ze nie nosza zadnych sladow uzytkowania i wygladaja na nowe. [...] One sa moze i nowe, ale sprawne inaczej, czyli takie ktore nie przeszly selekcji i norm jakosci, mialy jakies swoje usterki, byc moze zostaly naprawione na szybko, dlatego trafily do Polski w ramach utylizacji smieci, jak wszystkie gatewaye, a szczegolnie historyczny model 2185W, z ktorym mialem przeboje,... a ja sie dziwie niektorym, ze tak poluja na ten odpad, szczegolnie ze w tej cenie jest troche 24 calowych modeli na PVA nowych innych firm, m.in. Hyundai albo Daewoo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stary00 Opublikowano 14 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2007 a jak sie do tego wszystkiego ma ten acer 26 cali http://www.sirius.pl/komputery/towar_cenni..._26_2616ws.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CaRsEn Opublikowano 14 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2007 Ja tam ze swoim Gateway 2185W nie mam problemow, od poczatku wszystko smigalo...i nadal smiga, ale moze przez to ze towar mialem sprawdzony...bralem u xxmatek na allegro. Cos jak widze, to na allegro nie ma juz zadnej aukcji z 2485w... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziby Opublikowano 17 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2007 5)Czy występuje ghosting? Nie, sprawdzałem białym kursorem na czarnym tle, na odwrót też nic nie zaobserwowałem. Mały update po kilku dniach użytkowania, na czarnym nie widać na bieli czasem minimalnie (szczególnie przewijając tekst), natomiast jeżeli tło pulpitu jest niebieskie to bardzo łatwo zaobserwować to zjawisko przesuwając nie za szybko kursor lub okienka. Ale taka to już matryca. W grach i filmach nic nie widać i nie przeszkadza to w użytkowaniu LCD-ka. Ogólnie monitor bardzo OK, nie odeśle go, choć jeszcze mógłbym to zrobić, czy warto go kopić to już każdy musi sam zadecydować w tej cenie z 24" na PVA wszystkie propozycje są ryzykowne, a do della szczególnie 2407WFP-HC nie warto dopłacać 1200-1500zł. Co do monitorów refurbished to każda "amerykańska" marka stosuje tą metodę. Dell (w końcu podczas gwarancji wymieniają na "nowe" :wink: , a zepsutych raczej nie wyrzucając na złom :wink:, jaka nowe zresztą też są sprzedawane takie sztuki) i np Lexmark. Najlepiej byłoby samemu kopić u źródła i żeby nigdy nie zaszła konieczność wymiany gwarancyjnej, wtedy wiadomo co się ma. Pozdrawiam i czekam na opinie większego grona użytkowników. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 17 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2007 (edytowane) na "nowe" :wink: , a zepsutych raczej nie wyrzucając na złom :wink:, jaka nowe zresztą też są sprzedawane takie sztuki)pewnie ze nie ,trafiaja do polski i sprzedawane sa jako sprawne inaczej "nowe" monitory :lol: Edytowane 17 Listopada 2007 przez naxt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
behemot Opublikowano 17 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2007 ciekawe naxt ile jeszcze razy to napiszesz :D:D:D ...ehhh... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caldi Opublikowano 21 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2007 (edytowane) Witam! Kupiłem wczoraj Gatewayja 24" o którym tu mowa w terra.com. Znalazłem to forum, więc kilka uwag po 1 dniu użytkowania: - ghostingu praktycznie nie ma - bezproblemowe użytkowanie LCD! - kolory dobre - pasmowanie - występuje, ale minimalne. Mniejsze niż np. w Samsungu 2232BW czy 226BW, które miałem okazje porównać. Wiedziałem jednak, że przy tej klasie monitorow ten problem będzie występował. - oprócz powyższego minusa praktycznie nie ma żadnych innych OPRÓCZ: - jest jedna rzecz przykra i zastanawiam się nad wymianą na nowy model o ile ci z terra.comu się zgodzą, lub do serwisu (a propos: kto jest serwisantem i gdzie on się znajduje?) otóż prawy górny róg ma podjaśnioną matrycę (taka rozmyta plama około 10 cm. Jest ona lekko widoczna i tylko na czarnym tle. Zauwazylem to dopiero po jakieś godzinie, kiedy przeglądałem w Fullscreenie obrazy (które wyświetla naprawdę ładnie). Pryz grach, filmach i wogole obrazie o kilku kolorach nie widać, tylko przy pełnym czarnym ekranie. Możnaby to zaakceptować, choć pytanie czy to może się pogorszać?? Co myślicie? Oczywiście wrażnie na tak dużym ekranie są nieopisywalne. Wcześniej miałem 19 crt Nec i napatrzeć się nie mogę. Praca w photoshopie, lub w moim przypadku praca w wordzie i w internecie jednocześnie to teraz czysta przyjemność bez zamykania żadnego z okien. Ale o tym chyba nie trzeba przekonywać. Powyższa wada wskazywałaby za możliwą wersję iż do nas trafiają modele wybrakowane. Abstraciach!ąc od tych monitorów, wiem że takie selekcjonowanie jakości towaru odbywa się we wielu dziedzinach... niestety! Dzieki za opinie i rady! pozdrawiam Edytowane 21 Listopada 2007 przez Caldi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 21 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2007 czytając wątek na hardforum tez opisują wadliwe podświetlenie, przykłady: http://ferris23.homestead.com/files/img034.jpg http://img30605.pictiger.com/images/3905718/ stary ale ciekawy artykuł: http://www.behardware.com/articles/589-1/p...ead-pixels.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caldi Opublikowano 21 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2007 czytając wątek na hardforum tez opisują wadliwe podświetlenie, przykłady: http://ferris23.homestead.com/files/img034.jpg http://img30605.pictiger.com/images/3905718/ stary ale ciekawy artykuł: http://www.behardware.com/articles/589-1/p...ead-pixels.html GMfriend, dzięki za ciekawy artykuł, niestety dość smutny. Czy zrozumiałem dobrze, że backlightsy są ujęte gwarancją a efekt mory nie? No i pytanie czy ta moja delikatna biała plama jest jednym czy drugim? Co ja mam zatem zrobić? Chcę przygotować się jakoś do rozmowy z tymi od terra.com Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...