domel.fm Opublikowano 24 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2007 Chciałem się dowiedzieć jakiego AP polecacie oczywiscie w standardzie n. Konkretnie chciałbym by ten ap był zupełnie nie widoczny dla bm500. Tzn bm-500 ma przydzielać adresy ip ,pasmo, oraz filtrować mac karty tak by zaden kolez z laptopem z wi-fi mi się nie podłączył jezeli nie bedzie miał odpowiedniego mac karty. Oczywiście sieć ma być niewidoczna na zewnątrz.. Tzn nie ma wysyłać nazwy sieci w eter.. :) Mam nadzieje ze wiadomo o co chodzi.. :) Pozdro. P.S D-link DIR-635 nadaje się.. ? MA on funkcje AP czy tylko moze działać jako Router.. ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 25 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2007 Chciałem się dowiedzieć jakiego AP polecacie oczywiscie w standardzie n. Konkretnie chciałbym by ten ap był zupełnie nie widoczny dla bm500. Tzn bm-500 ma przydzielać adresy ip ,pasmo, oraz filtrować mac karty tak by zaden kolez z laptopem z wi-fi mi się nie podłączył jezeli nie bedzie miał odpowiedniego mac karty. Oczywiście sieć ma być niewidoczna na zewnątrz.. Tzn nie ma wysyłać nazwy sieci w eter.. :) Mam nadzieje ze wiadomo o co chodzi.. :) Pozdro. P.S D-link DIR-635 nadaje się.. ? MA on funkcje AP czy tylko moze działać jako Router.. ? NO to powiem tak... NIe rob sieci w standardzie "n" tylko w standardzie 'b/g" Bo jesli chcesz z kolegami zorbic siec to pryzdalaby sie Tobie jakas antenka. A z porzadnego AP na 'b/g" Polecam: Planet WAP-4000 v2.0 Planet WAP 4060PE Dlink DWL-G700 Dlink DWL 2100 Wszystkie z nich maja Wszystkie funkcje ktore opisales... a nawet wiecej wiecej... Linksysa nie polecam bo to zabawki dla dzieci :/... Fatalna firma... taka ma sile nadawania ze hej :/ WAP-4000 v2.0 i DWL-G700 to modele podstawowe, ale mysle ze niczego wiecej nie potrzebuejz do Twojej siec WIec polecam ci je... Ogolnie w sieci mamy z 10 Ap WAP 4000 i 2 Wapy 4060... i nie ma zadnego problemu. A w domu uzywam D-Linka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lgolebio Opublikowano 25 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2007 (edytowane) Linksysa nie polecam bo to zabawki dla dzieci :/... Fatalna firma... taka ma sile nadawania ze hej :/ No to żeś teraz przydzwonił. Stawiasz D-linka i Planeta nad Linksysem ?? Gratuluję. Poczytaj pierwsze sto, dwieście postów tego działu forum, to zrozumiesz w jak wielkim błędzie jesteś. Edytowane 25 Października 2007 przez lgolebio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domel.fm Opublikowano 26 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2007 ... Ja potrzebuje tylko punkt dostepowy w obrebie domku jednorodzinnego tylko na potrzeby 2 laptopów.. :) I dlatego skłaniałem się do n...:) Dodam ze w domu mam 4 stacjonarne kompy oraz 2 tunerki sat bramke voip print serv itp.. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lgolebio Opublikowano 26 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2007 Daj spokój z tym N, poczytaj na forum to zobaczysz, że to narazie zakup bezsensowny. WRT54G v1.0 chodzi na allegro za 155zł, użwyane jeszcze taniej. Potem wgrywasz Tomato, DD-WRT bądź openwrt i jazda... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...