Maks! Opublikowano 13 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2008 Cewki są przystosowane do pracy w bardzo wysokich temperaturach, te kilkadziesiąt stopni na pewno im nie zaszkodzi ;) imo to tylko niepotrzebny wydatek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boxer Opublikowano 13 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2008 A mosfety <_< !? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 13 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2008 Cewki są przystosowane do pracy w bardzo wysokich temperaturach, te kilkadziesiąt stopni na pewno im nie zaszkodzi ;) imo to tylko niepotrzebny wydatek.przecież boxer przykleił radiatorki na mosfety, a nie na cewki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boxer Opublikowano 14 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2008 (edytowane) Z okazji założenia nowych radiatorków na mobasa postanowiłem dorzucić troche do pieca 3880 Mhz Wiosna cooling :razz: + HR-01 pasywnie, dlatego nie ma SPi , net, muza i normalna praca ok, podejrzewam że SPi ok -80 mhz. Płytka daje radę :wink: Edytowane 14 Maja 2008 przez boxer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZipQ Opublikowano 14 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2008 Wróciła do mnie moja P31-DS3L z naprawy, dlatego zabrałem się do OC. E2140 z Freezer 7 Pro i OCZ 1gb 800Mhz CL5 na bios-ie F9b. OC na 2664Mhz (8 * 333) działa bez zmiany napięcia, do 3000Mhz (8 * 375) wywala błąd w Orthosie po 5 min ... bez zmiany napięcia. Coś wyczytałem że w biosach od F5 napięcie zmienia się trochę inaczej (po zmianie w bios-ie napięcie na cpu idzie inne, większe - nie wiem czy to prawda). Dlatego pytam dla upewnienia, czy tak jest ^^ ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 14 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2008 (edytowane) boxer ładny wynik :) poprawiło się coś w stosunku do wyniku przed oradiatorowaniem mosfetów? ZipQ miałem F5, F6, F8 I F9e - różnic w napięciach nie zauważyłem Edytowane 15 Maja 2008 przez przemekbydgoszcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
destroy Opublikowano 16 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2008 Witam! Na ile jest licencja na Kaspersky Anti-virus na płytce ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boxer Opublikowano 16 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2008 Witam! Na ile jest licencja na Kaspersky Anti-virus na płytce ? Jaki Kaspersky chyba Norton Internet Security 2007 (90 dni). Czyżby w najnowszych rewizjach dawali KacperkA :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
destroy Opublikowano 16 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2008 no ja mam na płytce ver. 1.05 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boxer Opublikowano 16 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2008 u mnie nie ma na płytce ver 1.03 , widać wcześniej nie dawali :sad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
destroy Opublikowano 16 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2008 Znalazłem na internecie wersja 90 dniowa .. więc już zainstalowane :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miklo Opublikowano 16 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2008 Ja mam Kaspersky 6. Nie doszukałem się ograniczeń czasowych. Jest logo Gigabyte na oknie Kasperka, więc domyślam się, że to taki OEM. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 16 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2008 Avast! i po sprawie [; Kasperskiego miałem kiedyś bardzo krótko i nie przypadł mi do gustu :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FLUFIAR Opublikowano 18 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2008 Pytanie do ko kolegów którzy już siedzą na BISO-ie F9e a mianowicie czy poprawiło się coś w temacie gubienia ustawień? Miło by było.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G73 Opublikowano 18 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2008 mialem wczesniej ta plyte i bios F9e tez czasami gubil ustawienia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 18 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2008 f9e też się gubi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vegetto Opublikowano 18 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2008 Pytanie do ko kolegów którzy już siedzą na BISO-ie F9e a mianowicie czy poprawiło się coś w temacie gubienia ustawień? Miło by było.. Na poprzedniej stroni bodajrze pisałem, że u mnie ten bios załatwił sprawę z gubieniem ustawień biosu i już chyba ze 2 tygodnie chodzi bez problemu na 3100mhz (388x8), gdzie wcześniej na fsb>350 były już resety ustawień. Do tego płytka ogólnie jakoś lepiej śmiga tzn komp szybciej się uruchamia (w sensie że post szybciej przechodzi) więc polecam jak najbardziej sprubować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 18 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2008 Ja tam wolę się poczuć jak Kubica :) F1 ładnie wygląda w biosie... Zresztą tak czytając posty i opinie o tym mobo - naprawdę smutno mi, że mi nie gubi ustawień. Tak to miałbym przynajmniej z czym "powalczyć" a tak to komputer od listopada 2k7 chodzi bez zarzutu nie denerwując... :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 18 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2008 serwal, a na jakim fsb? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maks! Opublikowano 18 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2008 Wróciła do mniep31-ds3l z serwisu, wszystko wskazuje na to, że padł w niej bios ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 18 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2008 Dobra - jednak za wcześniej się pochwaliłem :E Nawet 333MHz FSB bywa okrutne dla mobo... Dziś po raz pierwszy od listopada proc zjechał mi na 1.6GHz... Ale mi zawsze zostaje tłumaczenie, że to bios F1 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 18 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2008 na 333 nikt nie ma problemów :P mi się raz na 350 wykrzaczyła, a tak to cały czas śmiga Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goglin Opublikowano 19 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2008 ja mam problem. Posiada tą własnie płyte głowna, lecz jak chce wejsc do biosu ( daje f1, wpisuje pw ) wchodzie do MIT i nic nie moge zmienic ... tak jakbym mial wszystko odznaczone ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patrykkupczyk Opublikowano 19 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2008 czy ja mam uwaloną sztukę,czy u Was vdroop (chodzi mi o spadek napięcia real względem bios) wynosi nawet 0,05v ?? czy może cpu-z nie podaje prawidłowych wartości?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 19 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2008 czy ja mam uwaloną sztukę,czy u Was vdroop (chodzi mi o spadek napięcia real względem bios) wynosi nawet 0,05v ?? czy może cpu-z nie podaje prawidłowych wartości?? U mnie różnica między biosowym a cpu-z jest 0,04 przy 1,41v na celeronie. ja mam problem. Posiada tą własnie płyte głowna, lecz jak chce wejsc do biosu ( daje f1, wpisuje pw ) wchodzie do MIT i nic nie moge zmienic ... tak jakbym mial wszystko odznaczone ...Po wejściu do biosu naciskasz Ctrl+f1 ? Po co to hasło o.O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 19 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2008 ca celku 420 miałem vdoopa ok 0,04V, na 2 jajkach - średnio 0,054V i czym większe napięcie, tym droop większy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boxer Opublikowano 19 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2008 Uwalił ktoś z Was BIOS na płycie. Jakie są objawy, bo coś mi się wydaje że dopomogłem swojej w Rest.in.Peace. :sad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemo) Opublikowano 20 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2008 Witam , chcę sobie kupić ram czy Gigabyte GA-P31-DS3L będzie współpracować z tymi pamięciami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 20 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2008 Uwalił ktoś z Was BIOS na płycie. Jakie są objawy, bo coś mi się wydaje że dopomogłem swojej w Rest.in.Peace. :sad:ja już zmieniałem chyba z 10 razy biosy z windy i nic, teraz testuje F9c. Na razie zauważyłem, że płyta jakoś częściej się gubi, albo to tylko moje "WidziMiSie" Boxer jakie masz objawy? Witam , chcę sobie kupić ram czy Gigabyte GA-P31-DS3L będzie współpracować z tymi pamięciaminie nie będzie będzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goglin Opublikowano 20 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2008 Po wejściu do biosu naciskasz Ctrl+f1 ? Po co to hasło o.OHasło do biosu. Ustawilem dawno temu. A ma to jakies znaczenie? Jakbym nie naciskał ctrl+F1 to bym w ogole nie mial opcji MIT. ; ) Moze ktos pomoc? Dlaczego nie moge nic mzienic? Tzn wszsytko mam odznaczone? Pobralem najnowszy bios f6 i zainstalowalem tak jakbylo to opisane w pierwszym poscie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...