rider143 Opublikowano 2 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2008 @boxer fryzjer jest wyższy niż box,tzn. podstawa jest normalnie i ma heatpipe które idą kilka cm do góry i tam są dopiero finy alu.Na moje oko powinno być ok ale może jeszcze ktoś się wypowie. Ja mam HP100 AlCu+120mm wentylator-wszystko sie miesci i jest jeszcze troche miejsca;)a i dzieki temu jest nawiew na mostek;) rano pomierze dokladnie ile nad kondensatorami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jawor121 Opublikowano 2 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2008 Ja też się o cooler spytam,mianowicie czy Katana 2 wejdzie na tą płyte i nie będzie o nic wadziła?Może ktoś akurat używa i może mi odpowiedzieć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boxer Opublikowano 3 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2008 @boxer fryzjer jest wyższy niż box,tzn. podstawa jest normalnie i ma heatpipe które idą kilka cm do góry i tam są dopiero finy alu.Na moje oko powinno być ok ale może jeszcze ktoś się wypowie. Na oko to mi też sie wydaje że styknie, ale chciałem się upewnić u uzytkowników. Jesli Pentak nie wadzi to Fryzer też nie będzie bo jest ciut wyzszy chyba na zdjęciach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ke3r Opublikowano 3 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2008 mam do was pytanie panowie da się wyłączyć, może jest taka opcja bo processor czasem chodzi mi na mnożniku 6 a czasem 9 da sie ustawić żeby był cały czas taki mnożnik ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
novy154 Opublikowano 3 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2008 Wyłącz EIST w biosie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 3 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2008 i poczytaj manual... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ke3r Opublikowano 3 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2008 zmieniałem już te ustawienia, nadal w cpu-z czasem wykrywa mi mnożnik 6 a czasem 9 :E normalka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
screws Opublikowano 3 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2008 @ka3r Nie, nie jest to normalne. Wyłącz jeszcze C1E . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ke3r Opublikowano 3 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2008 dzieki teraz już jest ok :)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rider143 Opublikowano 3 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2008 (edytowane) Pod pentagramem jest jeszcze prawie 1cm luzu, zalezy jeszcze jak sie zalozy ten radiator,bo konfiguracja jest dowolna-mozna go obrocic i wtedy miejsca z jednej strony jest jeszcze wiecej-kosztem przeciwnej... Edytowane 3 Lutego 2008 przez rider143 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalx Opublikowano 3 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2008 częstotliwość pci jest automatycznie blokowana na 33mhz? w biosie jest tylko pci-e (oczywiście dałem 100mhz na sztywno) pytam bo mam dysk na ide i nie chciałbym go zjarać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boxer Opublikowano 3 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2008 Pod pentagramem jest jeszcze prawie 1cm luzu, zalezy jeszcze jak sie zalozy ten radiator,bo konfiguracja jest dowolna-mozna go obrocic i wtedy miejsca z jednej strony jest jeszcze wiecej-kosztem przeciwnej... dzięki a przy jakim ustawieniu jest ten 1cm luzu (wentyl z przodu wieje do tyłu) btw 1cm nad naed sekcja zasilania to neiwiele :-| @michalx jest blokowana Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rider143 Opublikowano 3 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2008 dzięki a przy jakim ustawieniu jest ten 1cm luzu (wentyl z przodu wieje do tyłu) dokladnie tak jak napisales, u mnie wiekszy wentyl zapewnil calkowicie zimny radiator cpu, ledwo cieply chipset, chlodne kosci ram-same plusy;) orginalny wentyl 90mm jest malo wydajny i glosny, nie polecam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FrIkO Opublikowano 4 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2008 Witam, mam dziwny problem z ustawieniami biosu na tej plycie. Po ustawnieniu odpowiedniego fsb i napiecia dla procesora bios potrafi sie zabootowac z takimi ustawieniami i byc stabilnym (testowane Othosem), by po wylaczeniu komputera i ponownym wlaczeniu zdefault'owac te ustawienia. Dzieje sie to na roznych ustawieniach. Co zrobic ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 4 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2008 Wgrać bios f5. Ustawić wszystkie timingi pamieci. Upewnic sie że są one stabilne na danych ustawieniach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FrIkO Opublikowano 4 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2008 Zapomnialem dodac - tesowane na f2 i f5, przy jakichkolwiek zmianach timingow rowniez jest reset ustawien procesora/pamieci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rider143 Opublikowano 4 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2008 Zapomnialem dodac - tesowane na f2 i f5, przy jakichkolwiek zmianach timingow rowniez jest reset ustawien procesora/pamieci. Lepiej zrób sobie profil za pomoca klawisza F12, mi to rozwiazalo ten problem ktory Ty masz. U mnie nie zalezalo to wogole od timingów i od ramu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 4 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2008 Ale co - wczytujesz ten profil ręcznie za każdym razem ? W Power Management Setup 1. opcja na S1 - niby nie związane i niby nie działa ale .. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snooze Opublikowano 4 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2008 (edytowane) Witam, mam dziwny problem z ustawieniami biosu na tej plycie. Po ustawnieniu odpowiedniego fsb i napiecia dla procesora bios potrafi sie zabootowac z takimi ustawieniami i byc stabilnym (testowane Othosem), by po wylaczeniu komputera i ponownym wlaczeniu zdefault'owac te ustawienia. Dzieje sie to na roznych ustawieniach. Co zrobic ? heh sam sie z tym mecze ... mi pomoglo jak puscilem pamieci 667 i cl6 (goodramy). Na apacerach (dual) chodzilo duzo stabilniej - tylko 2 razy mi zresetowalo. Teraz mam kingstony hyperX KHX6000D2K2/2G - to chyba nie sa 800mhz ? Bo w spd pisze 667 ? Zobacze jak na nich bedzie chodzic bo dopiero co je wrzucilem. Napisz jaka masz rewizje plyty. Bo nie wiem czy jest sens reklamowac ja mam 1.0 ... Pozdro Edytowane 4 Lutego 2008 przez Snooze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boxer Opublikowano 4 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2008 Ramy ramy i jeszcze raz ramy jak ktos kto ma resety wrzuci tu screen z Orthosa po paru godzinach na teście Blend i Large to dopiero wtedy uwierzę że jest inna przyczyna tych resetów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djdrake Opublikowano 4 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2008 (edytowane) Witam, regulował ktoś PWM dla SYSTEM FAN ? Jest wogóle taka opcja ? Kupiłem 2x120-tki 4pin z PWM i nie wiem jak to będzie wyglądało :D Edytowane 4 Lutego 2008 przez djdrake Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boxer Opublikowano 4 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2008 Witam, regulował ktoś PWM dla SYSTEM FAN ? Jest wogóle taka opcja ? Kupiłem 2x120-tki 4pin z PWM i nie wiem jak to będzie wyglądało :D może nie zaszkodzi sprawdzic samemu skoro juz kupiłeś :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djdrake Opublikowano 4 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2008 Kupiłem, ale jeszcze nie doszły. Tak więc chce się dowiedzieć jak to wygląda, bo nie widzę opcji w biosie - Smart System Fan Regulation czy coś takiego :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boxer Opublikowano 4 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2008 Trzeba było sprawdzić zanim kupiłeś » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « zakładka PC Health Status i szukaj SYSTEM Smart Fan Control Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 4 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2008 (edytowane) przymierzam się do zakupu tego gb. Przerzuciłem kilka stron z początku i kilka z końca tematu (z 70%), ale nie znalazłem odpowiedzi, czy da sie ją zabootować z pendrive'a i czy ma problemy z dyskami sata (partycje porobione), bo mam plan zainstalować viste business, albo xp sp2 z dysku. Działającej stacji dyskietek nie posiadam :D Kombinuje z instalowaniem systemu z dysku, bo xp wypalałem już na 4 różne sposoby i system nie chciał się z płytki zabootować :huh: (żeby nie było to zarówno xp sp2 jak i vista są oryginalne, pochodzą z programu microsoftu msdn aa, jako student jestem nim objęty) ps. czy na czipset wejdzie niebieski zalman i czy warto go zakładać? bo jeśli różnicy w temperaturach nie ma to go pchnę dalej razem z moim asusem (jakoś nie przekonuje mnie ten radiatorek od gigabyte'a, z drugiej strony budę mam dobrze wentylowaną, więc może wystarczy) Edytowane 4 Lutego 2008 przez przemekbydgoszcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
screws Opublikowano 5 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2008 @przemekbydgoszcz Tak, da się ją "zbootować" z pendrive. Nie ma problemu z dyskiem sata, ale upewnij się czy ten xp na pewno ma sp2 ;) . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ke3r Opublikowano 5 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2008 panowie mam pytanie, może jestem ślepy ale nie mogę znaleść opcji ustawiania dzielnika fsb:ram może mi ktoś powiedzieć jak dokładnie nazywa się ta opcja ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
screws Opublikowano 5 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2008 @ke3r System Memory Multipler (SPD) i Memory Frequency (Mhz) . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ke3r Opublikowano 5 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2008 to jak trzeba to ustawić żeby było 1:1 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
screws Opublikowano 5 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2008 @ke3r Z tego co pamiętam to na 2.0 . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...