grzesiu Opublikowano 9 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2009 Ja na 450FSB sobie latam na codzień ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boxer Opublikowano 9 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2009 płyta robi 450-460-470 fsb bez problemów , nie każdy kto pisze w tym temacie o tym wie że było to juz dowiedzione. Chętnie bym zobaczył screen z 500FSB na niej z moim prockiem to tylko moge pomarzyc o tym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikla91 Opublikowano 9 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2009 Witam. Pogubiłem się z tym czy kupię odpowiednie pamięci do mojego komputera. Chciałbym kupić Kingstony 2x1GB 800Mhz. Zastanawiam się czy one są dwu czy jednostronne i czy będzie wszystko działać. Dzięki za odpowiedź. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XibalbaPL Opublikowano 9 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2009 A moja nie chce wstac na 400x8 :| pare razy wstala, ale co z tego jak po restarcie 200x8 zmieniales napiecia plyty czy tylko VCORE? najlepiej zrob zdjecie biosu :D no i podaj PCIEX, jesli auto to sprawdz w setfsb (ICS9LPRS587EGLF) Teraz wróciłem z roboty i nie mam sił. Jutro pykne zdjęcie biosu . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 10 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2009 (edytowane) Widac że za mało chlebka w życiu zjadłeś i nie padła Ci żadna płyta od flaszowania pod Windowsem zycze Ci żebys tego nie zaznał Dokładnie. Ludzie piszą bzdury i robią bzdury: pod windą to się można co najwyżej zesrać. U mnie: DS3L-P35, ustawienia def i co po update winflashem? Płyta poszła na serwis, w same wakacje. @XibalbaPL: nice ;) Edytowane 10 Stycznia 2009 przez Łukasz Tkacz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikla91 Opublikowano 10 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2009 Witam. Pogubiłem się z tym czy kupię odpowiednie pamięci do mojego komputera. Chciałbym kupić Kingstony 2x1GB 800Mhz. Zastanawiam się czy one są dwu czy jednostronne i czy będzie wszystko działać. Dzięki za odpowiedź. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 10 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2009 Apropo flashowania - po co się męczyć dyskietkami/winflashem jak można to zrobić wciskając F9 podczas POSTu co powoduje włączenie zintegrowanego flashera, wskazujemy ścieżkę z nowym biosem i po kilku sekundach wszystko gotowe, zero stresu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 11 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2009 mikla21, najlepiej sprzedaj to co masz obecnie i kup dwie 2GB i nie będziesz miał dylematu ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniaks Opublikowano 11 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2009 Kupowal ktos ga-ep31-ds3l w komputroniku? Jaka jest rewizja, bo nigdzie nie moge sie doczytac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikla91 Opublikowano 11 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2009 mikla21, najlepiej sprzedaj to co masz obecnie i kup dwie 2GB i nie będziesz miał dylematu ;)Właśnie tak zrobię. Tylko nie wiem czy wystarczą goodramy za 136zł czy dopłacić 60zł do a-data EE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XibalbaPL Opublikowano 12 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2009 (edytowane) A moja nie chce wstac na 400x8 :| pare razy wstala, ale co z tego jak po restarcie 200x8 zmieniales napiecia plyty czy tylko VCORE? najlepiej zrob zdjecie biosu :D no i podaj PCIEX, jesli auto to sprawdz w setfsb (ICS9LPRS587EGLF) No daję zdjęcia biosu : Xibi :lol2: Edytowane 12 Stycznia 2009 przez XibalbaPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boxer Opublikowano 12 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2009 Na dłuższą metę nie karmił bym płyty FSB Overvoltage +0,2v . Były przypadki że padały od tego mobasy np Asus serii P5K. Powinienes tyle zrobić na Normal napieciu, Spróbuj. Co Ci tak naprawdę dała zmiana CPU GTLREF Voltage Ratio?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XibalbaPL Opublikowano 12 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2009 Na dłuższą metę nie karmił bym płyty FSB Overvoltage +0,2v . Były przypadki że padały od tego mobasy np Asus serii P5K. Powinienes tyle zrobić na Normal napieciu, Spróbuj. Co Ci tak naprawdę dała zmiana CPU GTLREF Voltage Ratio?? Słuszna uwaga, zmienie i zobaczy czy będzie działać normalnie. Thx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikla91 Opublikowano 14 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2009 Witam. Czy ktoś miał błąd atikmdag.sys na naszej płycie głównej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackedeyed Opublikowano 17 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2009 @mikla91 - tutaj masz rozwiązania tego problemu- http://www.repairyourpcnow.com/resources/a...-responding.php angielski się przyda (podstawy). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikla91 Opublikowano 17 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2009 (edytowane) Ja tego nie mam (jeszcze karty nie podłączyłem), ale pytam "jakby co". W poniedziałek ją podłącze i sprawdzę czy wszystko działa (poprzedni właściciel miał problemy z tym błędem na swojej konfiguracji) Mam do Was prośbę. Jak do tej pory podkręcałem procesor bez zwiększania napięcia. Niedługo wymienię chłodzenie (Auras Wave) i chciałbym podkręcić procek do 3.0-3.2Ghz. Kupiłem już goodramy 2x2GB 800MHz i HD4850. Mógłby mi ktoś napisać krok po kroku co powinienem zrobić, abym mógł podkręcić do tylu procka? Edytowane 17 Stycznia 2009 przez mikla91 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 17 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2009 wejdź do biosu, ustaw fsb=333, podnieś napięcie do 1,4V, potestuj orthosem na prio 8/9, pograj, jak będzie stabilnie zjedź z napieciem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikla91 Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2009 wejdź do biosu, ustaw fsb=333, podnieś napięcie do 1,4V, potestuj orthosem na prio 8/9, pograj, jak będzie stabilnie zjedź z napieciemMogę od razu z 296 przestawic na 333 czy 10Mhz i restart? Co jeszcze musze zmienic w biosie? Ustawienia do OC mam dla podkrecania bez zmiany napiecia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2009 Możesz. Płyta nawet wg specyfikacji obsługuje FSB 333MHz więc nie rozumne Twoich obaw. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikla91 Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2009 (edytowane) Przestawiłem fsb na 333 i podniosłem napięcie na 1,4V. Temperatura ok 44C Niestety przy standardowym napięciu 333 nie ruszyło (restart) i to samo bylo przy fsb 356 i napieciu 1,4V Nawet przy fsb 333 i napięciu 1,375 wyskakiwały po 2 minutach błędy. Czemu w Core Temp ciągle mi pokazuje 1,3250V? Edytowane 21 Stycznia 2009 przez mikla91 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2009 (edytowane) jak ustawisz powyżej 1,4V to Ci napięcie podskoczy. To jest vdroop, jak go zmniejszyć napisane jest kilka stron wcześniej. ps. czym Ty go chłodzisz i jaką masz temp w pokoju, że ma tylko 47*C? Edytowane 21 Stycznia 2009 przez przemekbydgoszcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raus Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2009 W swojej P31 mam 2x1GB GoodRam 800mhz CL5. Chciałem dołożyć jeszcze 1GB albo kolejne 2x1GB. No i poczytałem wątek i widzę że trzeba polować na jednostronne :wink: Z ciekawości otworzyłem swoją budę żeby sprawdzić jakie są moje goodramki i....okazały się jednostronne :razz: eee sorry troche zawieje lamerką, ale jednostronne czyli "czarne kostki" są po jednej stronie zgadza się? :lol2: Chyba w takim razie dokupie kolejne 2x1 Goodramu w tym samym sklepie Jakby ktoś potrzebował to wrzucam foty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2009 Panowe a ktoś osiągnął FSB powyżej 400 na 65nm? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2009 http://forum.purepc.pl/index.php?s=&sh...t&p=2810451 Moja nie zawsze chce wstać na 400... więcej nie próbowałem . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2009 (edytowane) ja zrobiłem u siebie 411 do cpu-z, a na 410 puszczałem orthosa, tylko, że skrina nie mogę znaleźć (ustawiane pod biosem, nie z windy). 400 mogę ustawić stabilnie. Dzisiaj nie mam czasu, ale może jutro się pobawię i odpalę na 410. Edytowane 21 Stycznia 2009 przez przemekbydgoszcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hapek Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2009 (edytowane) Ja robie FSB ~440 na PDC 2160 - nie pamietam dokladnie chyba na 44x ma walla. Szkoda ze Xonar nie dziala powyzej 378FSB co mi daje tylko 3.4GHZ - proc sie marnuje :lol2: A i na 387 (PCIE 111) potrzebuje juz nawiewu bo inaczje sie wylacza w 'stresie'. Zwiekszanie napiecia na pcie nic nie daje. Nawet radiatorki dawalem na dwa male elementy co sie mocno grzeja ale nic to nie dalo. Xonar slabo sie kreci :D Edytowane 21 Stycznia 2009 przez hapek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikla91 Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2009 (edytowane) jak ustawisz powyżej 1,4V to Ci napięcie podskoczy. To jest vdroop, jak go zmniejszyć napisane jest kilka stron wcześniej. ps. czym Ty go chłodzisz i jaką masz temp w pokoju, że ma tylko 47*C? chłodzę go Auras Wave, a jaka temp. w pokoju... pokojowa :P Czy mogę zostawić tak 3.0Gbz i 1,4V czy co innego zrobić? edit: nie znam sie na tym i nie bede sie bawil olowkiem i miernikiem Edytowane 21 Stycznia 2009 przez mikla91 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2009 możesz zostawić 1,4, nawet 1,45 nie będzie problemem. Z jaka prędkością kręci Ci się wentylator w aurasie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2009 Czemu w Core Temp ciągle mi pokazuje 1,3250V?CoreTemp pokazuje VID, czyli standardowe napięcie. A i na 387 (PCIE 111) potrzebuje juz nawiewu bo inaczje sie wylacza w 'stresie'. Zwiekszanie napiecia na pcie nic nie daje.Płyta nie wstaje gdy ustawisz PCI-E_freq na 100MHz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikla91 Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2009 Niestety przy 1,4V i 9x333 po 40min bluescreen. przemekbydgoszcz, powiem szczerze, że nie wiem jak się mierzy i zmienia liczbę obrotów. Po 40min miałem już temperaturę 51-53C Co robię źle, że nawet przy 9x333 mam blue screen? Robie wszystko tak jak na 1-ej stronie, później wyłączyłem oszczędzanie energii, zmieniłem napięcie na 1,4 i 9x333 i niestety nie przeszło to testu stabilnosci? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...