q8ic Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2009 Może być padaczny procek, mógł walla złapać. Na niższym mnożniku robi wyższe fsb ? Jak są ustawione pamięci ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikla91 Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2009 Innych mnożników nie próbowałem pamięci na standardowych taktowaniach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2009 (edytowane) Zrób test 'small' w orthosie, może to pamięci się krzaczą na blendzie, poza tym możesz ustawić jeszcze wyższe napięcie, daj 1,425V w biosie. prędkość wentylatora sprawdzisz everestem q8ic gdyby procek miał walla to by nie chodził 40 min pod orthosem Edytowane 21 Stycznia 2009 przez przemekbydgoszcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2009 Pewnie masz rację, ale warto sprawdzić czy odpala np. 6*340,350. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikla91 Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2009 W everescie znalazłem tylko Cooling Fan, gdzie mam 0.8-0.9. Jak wrócę do domu to ustawię 1.425V i fsb=333 i zrobię ten small test Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hapek Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2009 Płyta nie wstaje gdy ustawisz PCI-E_freq na 100MHz? Dokladnie, nie wstaje 111 to najnizsza wartosc jaka uznaje przy tym fsb - a im wyzsze fsb tym wiecej na pci-e wola. 1 FSB wyzej i musialbym dac 112. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2009 q8ic gdyby procek miał walla to by nie chodził 40 min pod orthosemAle może być blisko walla przez co ciężko o stabilność :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikla91 Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2009 a czemu wiele osob ma nizsze niz standardowe napiecie a ja musze podwyzszac? ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2009 (edytowane) No bo właśnie może być wall i wtedy możesz mu dać nawet 1,8v i nic to nie da. Albo po prostu padaczna sztuka i chce dużo papu. Odpal na 340*6, pcie na auto, dzielnik pamięci na 2 i w kwestii walla będzie jasność. Edytowane 22 Stycznia 2009 przez q8ic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikla91 Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zmieniłem na 1.425V (fsb=333), zrobiłem test orthosem (small - stress CPU) i po 1 godz i 40 min nie wywala żadnych błędów. Teraz zobaczę co wyjdzie przy teście z prockiem i pamięciami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZAZITO Opublikowano 23 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2009 Problem , płyta rev 1.0 radeon hd4870, Pentagram 500w, przy probie gry reset kompa, w czym problem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 23 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2009 Coś ciekawego zapisuje w podglądzie zdarzeń ? Jeżeli kręcony to odkręć i sprawdź. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boxer Opublikowano 24 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2009 Problem , płyta rev 1.0 radeon hd4870, Pentagram 500w, przy probie gry reset kompa, w czym problem? Spróbuj zmienić bios do płyty na najnowszy , gdzies czytałem że na tych radkach są właśnie problemy, zapytaj w temacie o radeonach 4850/4870 tam chyba ktoś już miał takie jaja, tylko że na Msi neo2 fr chyba. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 25 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2009 (edytowane) Mam propozycję dla posiadaczy: EP31-DS3L lub EP35-DS3L chce się ktoś zamienić na GA-P35-DS3L? http://forum.purepc.pl/Inne-f21/Zamiana-Ga...3l-t287818.html Postanowiłem, że jakieś kosmiczne OC nie jest mi potrzebne, a skoro komputer służy głównie do przeglądania/tworzenia www to będzie lepiej zaoszczędzić na prądzie :P Edytowane 25 Stycznia 2009 przez Łukasz Tkacz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janekbossko84 Opublikowano 31 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2009 (edytowane) witam warto zaktualizowac biosa? zastanawiam sie czy ryzykowac czy nie. moja plyta jest z lipca 2008 edit: obsługuje e5200 wlasnie do mnie jedzie? Edytowane 31 Stycznia 2009 przez janekbossko84 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arcz Opublikowano 31 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2009 Witam mam problem z karta dzwiekowa. podlaczam glosniki i nie dziala... mam najnowsze sterowniki co mam robic?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzyziu Opublikowano 31 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2009 (edytowane) To install two memory modules, we suggest that you install them on the DDR2_1 and DDR2_3 sockets, when the DDR2_2 or DDR2_4 socket is populated with a DDR2 1066 MHz memory module, the memory speed will be downgraded to 800 MHz Czy to oznacza, że DDR2 1066 należy wpakować w slot 2 i 4 żeby je poprawnie widział? Mam Kingmaxy 2x2gb z 1066Mhz, widzi mi je BIOS jako 800, przy podkręcaniu maks to 920 Mhz, powyżej nie wstają... Taki krótki pisk z płyty głównej przy starcie jest prawidłowy? Płyta EP31-DS3L Edytowane 31 Stycznia 2009 przez Krzyziu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 31 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2009 masz je wpakowac w 1 i 3 jeden krotki pisk jest prawidlowy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackBool Opublikowano 31 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2009 To install two memory modules, we suggest that you install them on the DDR2_1 and DDR2_3 sockets, when the DDR2_2 or DDR2_4 socket is populated with a DDR2 1066 MHz memory module, the memory speed will be downgraded to 800 MHz Czy to oznacza, że DDR2 1066 należy wpakować w slot 2 i 4 żeby je poprawnie widział? Mam Kingstony 2x2gb z 1066Mhz, widzi mi je BIOS jako 800, przy podkręcaniu maks to 920 Mhz, powyżej nie wstają... Taki krótki pisk z płyty głównej przy starcie jest prawidłowy? Płyta EP31-DS3L Wynika z tego, że na slotach 2 i 4 ich predkość zredukuje się do 800MHz. 1. Jakie napięcie na NB ma P31-DS3L ? 2. Ile wynosi częstotliwość PCI-E freq. przy FSB 390, gdy PCI-E freq. jest na auto ? Ew. jak to sprawdzić ? 3. Czy przekroczenie 110MHz PCI-E frequency na dłuższą metę jest bezpieczne dla grafy ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzyziu Opublikowano 31 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2009 mam w 1 i 3 slocie, a widzi mi je jako 800, podkręcając powyżej 920 nie wstaje, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 31 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2009 Może to sa 3209158[/snapback] Witam mam problem z karta dzwiekowa. podlaczam glosniki i nie dziala... mam najnowsze sterowniki co mam robic??Jeżeli to nie jest jakis dziwny pocięty system, głośniki są sprawne, to chyba oddać na gwarę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzyziu Opublikowano 31 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2009 to są cl6, już widzę w czym problem.. /jak ustawić timingi (KINGMAX), mam 5-5-5-15-48-5-5-5, +0,1V na DDR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arcz Opublikowano 31 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2009 Jeżeli to nie jest jakis dziwny pocięty system, głośniki są sprawne, to chyba oddać na gwarę. System XP SP3, głośniki sprawne, bo przed wymianą płyty działały, oddawac na gwarancje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boxer Opublikowano 31 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2009 System XP SP3, głośniki sprawne, bo przed wymianą płyty działały, oddawac na gwarancje? Przeintsaluj sterowniki , shity realtekowskie stery nie chcą zaskakiwać czasami przy instalacji na 2 płytach głównych 775 tak miałem. Kilka razy musiałem próbowac pod rząd aby załapało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arcz Opublikowano 31 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2009 próbowałem tak jak pisałes, ale nie zadziałało. Ja zmieniałem płyte z AM2+ na 775, kolega radzi mi reinstalke zrobić czy to konieczne? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 31 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2009 (edytowane) Zaraz :blink: chcesz powiedzieć, że nie robiłeś reinstalki systemu przy zmianie płyty ? nie... :PTo bierz się do roboty ;) I tak dziwne, że ruszyło. Edytowane 31 Stycznia 2009 przez q8ic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arcz Opublikowano 31 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2009 nie... :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burdoror Opublikowano 31 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2009 Jesli dobrze rozumiem, systemu nie ruszales, tylko plyte zmieniles. System wykryl wszystkie nowe ustawienia? Generalnie panuje zasada, ze ze zmiana plyty glownej, musisz zainstalowac OS od nowa, ale... Sproboj jeszcze zainstalowac sterowniki od chipsetu. Jesli to nie pomoze: nowy OS. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boxer Opublikowano 31 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2009 próbowałem tak jak pisałes, ale nie zadziałało. Ja zmieniałem płyte z AM2+ na 775, kolega radzi mi reinstalke zrobić czy to konieczne? omg :D , jasne że w Twoim przypadku konieczne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bARtOMi Opublikowano 31 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2009 (edytowane) Dobra trochę trudniejszy problem... płyta za cholerę nie trzyma fsb 333 (mniej więcej raz w tygodniu się restartuje), sprawdzałem na biosach F5, F8, F9, F10a ustawiałem usb storage detected na disable i nic nie dało. Proc to E2160 vcore 1.383, stabilny jak diabli. Czyżby płyta była tak słaba ? Może trzeba podnieść napięcia na mostkach ale z drugiej strony nie chcę nadmiernie katować mobaska bo ostatnio w ramach wyciszania zlikwidowałem boczny nawiew :rolleyes: Edytowane 31 Stycznia 2009 przez bARtOMi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...