oliwer21 Opublikowano 9 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2007 szkoda tylko że P35 nie obsługuje "normalnego" CF <_< hary chyba ma rację, jest to topowy chipset pod K10 porównaj ceny sobie z X38, sądzę że jak będziesz chciał złożyć to dfi + K10 to i tak wyjdzie mniej niż X38 + Penryn. Z bajery(DFI) zawsze się płaci wiecej. :mur: Swoją drogą zieloni muszą być pewni siebie skoro płyty na ich chip'ach maja tyle kosztować. Oby tylko ta cena była uzasadniona wydajnością. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 9 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2007 (edytowane) Najtańsza płyta z obsługą CF od Intela? Asus P5K na P35 za całe 348 zł, i pewnie są tańsze propozycje więc daruj sobie ten argument.No sory, popatrz na sekcje zasilania jak porównujesz ceny, chciałbyś żeby na dfi też robiono wszystko biedne na standardowym 3-fazowym zasilanu? patrzyłeś w ogóle na jakieś testy K10? to nie jest tak że jest masakrycznie mniej wydajne od penryna, jest mniej wydajne, ale nie o połowę tylko parę %... poza tym jak kupisz penryna i zwykłe p5k to pogratuluje. Do tej płyty to porównywalne jest p5k deluxe jeśli w ogóle. pozatym pisze, nie chcesz nie kupuj, nikt cie nie zmusza, kup se intela wypowiadaj sie w intelowym podforum a nie tutaj. Edytowane 9 Listopada 2007 przez hary Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 9 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2007 (edytowane) Spokojnie - dla mnie możesz sobie pisać co chcesz i gdzie chcesz, nawet kredkami świecowymi na ścianie w domu – czytać też potrafię. Nie zachowuj się jak pierwszy i największy obrońca DFI i nie wydawaj poleceń bo to jakimś fanboyem podjeżdża :| Mam Cię przeprosić za swoje zdanie i oddać cześć nowemu chipowi AMD? :blink: Swoje zdanie przedstawiłem, a teraz grzecznie Cię proszę zejdź ze mnie już, ok.? Chcesz to kupuj, podziel się wrażeniami i wszyscy będą szczęśliwi. Jak dla mnie to nie opłacalna zabawa i tyle. Nie wiem jak sie przedstawia konfrontacja Penryna vs K10 w cenach wiec oceniam tylko koszt mobo. P5K to byla najtansza mobo i nie miala byc konkurencja dla tego DFI - skadniekad high endowego mobo wiec spokojnie. Edytowane 9 Listopada 2007 przez Caleb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 9 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2007 No dobra, to powiedz mi teraz jaki jest sens kupowania hi-end mobo dla intela skoro można kupić 'coś' za 300zł i też będzie działać? Ja takim samym fanboyem dfi jestem jak ty intela. Następne co chciałem powiedzieć to że to nie ja na ciebie wlazłem cokolwiek to znaczy, tylko ty zacząłeś pisać że kupowanie hi-end płyt nie ma sensu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 9 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2007 Heh, zasadniczo ja tylko przedstawilem kosztorys co za taka plyte mozna miec i ze wg mnie sie ten interes nie oplaca - wiec moze zakonczmy nasza niezwykle wnoszaca konwersacje i rozejdzmy sie do domow, bo widze ze nic z tego nie bedzie. A do fanboya mi daleko :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Je m appelle Ferdinand Opublikowano 9 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2007 referencyjna ok, to co zobaczymy taką mobo od ecs'a za 200 pln ? no chyba nie ??? Przyjrzyj się NForce 680 SLI - u AMD będzie podobna sytuacja. Płyty różnią się tylko dosłownie naklejką i kosztują prawie tyle samo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MILANS Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 no nie wiem... Na Nforce 590SLI tylko EVGA i Foxconn sprzedawali referencyjne płyty. Reszta producentów zawsze musiała coś od siebie dodać ;) DFI to totalny highend i choć kosztuje 700 zł to wcale nie oznacza, że za 300-400 zł nie dostaniemy jakies dobrej płyty pokroju KN9. A co do CF - według pogłosek CF RV670 ma sobie naprawde nieźle radzić tak więc nie ma sensu przekreślać tego na starcie No i ostania rzecz która nasuwa mi sie na myśl... AMD przyjęło bardzo dobrą strategię. Zauważcie, że chociaż nie posiadają obecnie ani najwydajniejszych kart graficznych, ani też procesorów, to i tak stanowczo dążą do stworzenia wydajnej platformy AMD. Chipset juz przygotowany i wg pierwszych testów radzi sobie naprawdę świetnie. Karty graficzne RV670 choć nie najwydajniejsze to mają szansę odbić Nvidii całą średnią półkę. Procesory - ustempują Intelowi. Trzeba jednak pamiętać, że gdy AMD opanuje dobrze konstrukcję K10 to momentalnie zaczną kłaść nacisk na MHz a wtedy sytuacja może się jednak zupełnie odmienić. Główny cel AMD jest jednak prawie zrealizowany. AMD jest w stanie dostarczyć całą platforme - Nvidia ani Intel tego zrobić nie mogą Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 Trzeba jednak pamiętać, że gdy AMD opanuje dobrze konstrukcję K10 to momentalnie zaczną kłaść nacisk na MHz a wtedy sytuacja może się jednak zupełnie odmienić.Szkoda tylko, że intel też może ingerować w MHz. AMD popełniło przy projektowaniu K10 taki błąd że nie zaingerowało w IPC, które jest takie same jak dla K8. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 (edytowane) Hary, co ty chcesz od tych 3faz P5K ;) ? C2D 5.7GHz+ 1.9v sobie stabilnie trzyma bez zajakniecia :D . Zobacz na czym team japan robil wyniki w spi, zamieniali p5k dlx na p5k vanillia, bo byla lepsza :D . Do tego dziala na niej "niepelne" sli i "niepelne" cf :D Edytowane 12 Listopada 2007 przez MaSell Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 Wsadź C2Q i daj 1.9V na tych 3 fazach :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Je m appelle Ferdinand Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 (edytowane) no nie wiem... Na Nforce 590SLI tylko EVGA i Foxconn sprzedawali referencyjne płyty. Reszta producentów zawsze musiała coś od siebie dodać ;) Mówię tylko, że jeśli ECS wypuści mobo na referencyjnym PCB, to będzie ona kosztowała i działała podobnie jak reszta i nie będzie to kolejny "shit" od Elitegroup :wink: Do póki ECS nie wypuści mobo, to możemy się tylko domyślać, czy dodadzą coś od siebie :-P Edytowane 12 Listopada 2007 przez kretfr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 18 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2007 http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=166121 http://www.unihw.com/viewthread.php?tid=217 :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...