Retro Opublikowano 25 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2007 Siema~~ Czy istnieje takie urządzenie, które mogę wpiąć w PCI albo PCI-E, żeby podłączyć do tego dyski SATA ? Bo chciałem je wsadzić do kompa gdzie nie mam kontrolera SATA. Jak się takie coś nazywa fachowo ? Tylko, nie chodzi mi o kontroler RAID. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D3T3 Opublikowano 25 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2007 Raid 2xSATA II na PCI Express Raid 2xSATA na PCI Raida nie musisz wykorzystywać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Retro Opublikowano 25 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2007 No właśnie miałem nadzieje, że jest takie urządzenie, które nie jest kontrolerem RAID. Więc nie ma czegoś takiego ? Musze RAID'a kupić ? -.- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D3T3 Opublikowano 25 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2007 Przecież pisałem, że nie musisz Raida konfigurować. Kontroler równie dobrze będzie pracował jako zwykłe dwa złącza sata. Jest też wersja z 4 złączami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...