Skocz do zawartości
pyokyo

Problem Z Kartą Muzyczną W Pł. Gł Asus P5kc

Rekomendowane odpowiedzi

witam

Problem polega na tym że podczas odtwarzania filmów divx i mp3 dźwięk jest jakby przytłumiony.(w filmach sam dzwięk jest ok, tylko głos aktorów jakiś dziwny. a w MP3 to samo muzyka ok tylko głos spierd...) Natomiast jak włączę pover dvd albo grę to wszystko jest ok. Wynika że brak kodeków albo ustawienia

Mam zainstalowane k-lite codec pack. Próbowałem już odinstalować i jest to samo, po ponownym zainstalowaniu- to samo. Nie wiem może nie potrafcie konfigurować tego programu a może potrzebne dodatkowe kodeki. ???

Płyta asusa p5kc

Karta zintegrowana REALTEK (8-kanałowy Realtek ALC 883 High Definition Audio)

po zainstalowaniu innych kodeków jest to samo (oczywiście wcześniej wywaliłem k-lite) nie wiem co mam zrobić. Na razie odinstalowałem stery od dźwięku i ściągam nowe może to pomoże.

Zastanawiam się czy nie wywalić HIGH DEFINITION AUDIO DRIVER PACKAGE - KB888111 w "dodaj usuń programy " ale jak klikam usuń to wyskakuje wiadomość że będą problemy i pokazuje się lista programów (min. GG i inne). Nie wiem co to za program chyba jakiś składnik XP

Ogólnie to nie wiem co zrobić może karta dźwiękowa jest uszkodzona ????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi