Skocz do zawartości
mechl!n

Nowe zestawy WC

Rekomendowane odpowiedzi

zajebiście! IMO 200zł i już jest pożadne WC!. Podoba mi sie te że w końcu skończył sie MONOPOL Mate'a i zestawy zaczely tanieć bo bez przesady 400zł za kawalek wiedzi powierconej skraplacz od kily i pompke to sorry ale duze przegiecie robił Mate!!. Teraz weszly Miko i bloki.republika.pl + niektorzy sprzedajacy na allegro i ceny Mata w porównaniu z innymi wydawały sie kosmiczne więc wszytsko idzie w dół tak że nie ma już takiego ogromnego przebicia jak robil Mate. Jezeli chodzi o ten zestaw to cena jest bardzo wporzo... ale i tak ja już w wakacje składałem WC ponizej 100zł na którym robiłem rekordy z AGOIA 1600+ @1928mhz 2.05V i było 49C full load! jeszcze w środku lipca z bloczkiem 4 kanałowym :) heh :).

pozdro podoba mi sie to co sie dzieje w polsce z WC...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja dodam:

FumFel_20: looknij tutaj: Chłodziwa

ZXC: chlodziwa2

Trzeba czasem popatrzeć zanim sie wyjedzie na człowieka :)

Blok wodny CPU 'Nukleon N1'

Chłodnica miedziana duża

Pompa 1000l/h MJ1000 w pojemniku z plexi 2.4l

Wąż gumowy 3m Eheim (12/16mm)

Zaciski metalowe 10 szt.

Łącznik Y12 1szt.

Suma: 644 zł || CENA: 609 zł

LOL i tak drogo! za te pieniadze zloze ci FreonCooler z -30C na 100W i izolacją...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fakt, sorry Mate.Ceny poszły w dół.Ale tylko starycg bloków.O taki Orbital1 :

Dołączona grafika

by mi pasił.Ale czemu aż 134?Tak, aż bo dla nie których to jest tylko, s dla mnie nie.

Teraz tylko mnie interesuje ile by mi temp spadła, po zastosowaniu tego bloku :

Dołączona grafika

zamiast bloku z CPC którego posiadam :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ZXC: "LOL i tak drogo! za te pieniadze zloze ci FreonCooler z -30C na 100W i izolacją..."

OKi daje ci 609 złi złóż mi FC, któy wygladałby choć troche profesjonalnie i dał się sprzedawać. OK ? Dam Ci nawet 644. Czekam. Bo nie lubie gdybactwa, lubię fakty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ZXC: "LOL i tak drogo! za te pieniadze zloze ci FreonCooler z -30C na 100W i izolacją..."

OKi daje ci 609 złi złóż mi FC, któy wygladałby choć troche profesjonalnie i dał się sprzedawać. OK ? Dam Ci nawet 644. Czekam. Bo nie lubie gdybactwa, lubię fakty.

nie ma sprawy!! zrobie ci powaga pomaluje ladnie montanką i bedzie lajcik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja daję 650zł i to FC nie musi wyglądać profesjonalnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja daję 650zł i to FC nie musi wyglądać profesjonalnie.

patrz :

Kompreor : 130zł (po tyle sa u mnie w KRK)

skraplacz : max 100zł (ja dalem 50zł)

capilatra 3m + filr : 20zł (tyle ja dalem)

palnik + lut : 79zł (po tyle sa w obi) + lut 15zł

parownik : max 50zl

zawory : 18zl (tyle placilem)

w sumie 412zł + izolacja 38zł (za te pienadze naprawde bedzie pozadna!) = 450zł na max wsyztskich cenach mysle ze za 400zł skladasz spokojnie jakby sie uparl to ~350zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zxc

- proponuje wiec kupic vapochilla ;]

chyba kumasz o co biega ..

taa wersja PE jest dobra ale ja i tak wole Promeetie bo jednak izolacja wydaje sie przewniejsza i tak jakoś bardziej mi sie podoba lepsza jakos wykoniania i mocniejsza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dostalem info o tych zestawach, o ktorych mowa w temacie.. No i nie sa zaciekawe : Na Antku 2600+ temperatura 43 stopnie. Tyle to ja mam na BOX'owym coolerze w mega stresie na tym co w podpisie.. :)

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A poza ttym juz mam sprzet testowy. I robie wielkie porównanie moich bloków na sprzecie testowym ala. TOMSHADWARE . Przy mocach o 86 -120W. Bedzie i porównaie zestwawów Wiec wsio bedzie czarno na białym

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi