Pussey Opublikowano 25 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2007 (edytowane) Witam wszystkich. Prezentuję swoje pierwsze LC. Kolejność zestawu: Pompa>GPU>NB>CPU>Chłodnica>Pompa Użyte części: CPU: MNP Prison Pro V2 NB: MNP Channel V3 (odwrócona i wypolerowana zapinka tak by pasowała do mocowania płyty) GPU:MNP Prison Pro V2 Węże: Inno blue Pompa: Laing DDC 1T Ciecz: Woda demineralizowana Lotos+GlycoShell Koncentrat 2:1 Chłodnica: nagrzewnica Renault 9-zwężona na szerokość 120[mm], przerabiając chłodnicę, zmniejszyłem pojemności górnego, oraz dolnego zbiornika-tak by zajmowała możliwie najmniej miejsca, króćce wlotowy, oraz wylotowy umieściłem po lewej stronie, a u góry w komorze wylotowej jest 3 kruciec pełniący rolę odpowietrznika oraz wlewu cieczy chłodzącej, pomalowana na jakże modny czarny mat… Temperatury-testowane na stock, niedawno zmieniłem płytę na full SLI i nie było czasu podkręcać: Idle: / Stress(ok 30 min): CPU: 32 / 45 GPU: 31 / 38 NB: 31 / 36 Edytowane 8 Kwietnia 2008 przez Pussey Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 25 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2007 :gitarzysta2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 25 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2007 :plum: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarogniew Opublikowano 25 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2007 :banana: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryce Opublikowano 25 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2007 :plom: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 26 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2007 :ploom: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wegorz91 Opublikowano 26 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2007 (edytowane) :twisted2: nice wc :P O co chodzi z buźkami :D ?? Edytowane 26 Października 2007 przez wegorz91 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pc_max Opublikowano 26 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2007 Siakaś nowa elomoda... ;-) A buda konkretna- ładnie to wszystko upakowałeś w tym maleństwie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-cinek- Opublikowano 26 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2007 pięknie :D jak widać na zdjęciach, można zrobić fajne WC/LC niekoniecznie w budzie typu bigtower Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 26 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2007 Kiedys myslalem o tej obudowie wlasnie z racji na wymiary. Szkoda ze jest wykonana z takich sobie materialow (no ale czego sie spodziewac za ta cene). Generalnie uznanie za miniaturyzacje i upchanie calosci. Najfajniejsze wc'ty sa wg mnie w malych budach. A za takie posty-emoty byly kiedys % ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Veron Opublikowano 26 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2007 No no :D tak jak mi to napisales.. Urzeczywistniles swoje plany :) Wpakowanie wceta w taka ciasna bude to nie lada wyczyn. GratZ ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 26 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2007 Wyrazilem swoja opinie za pomoca emotikony, jak ktos nie trybi to nie moja wina. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 26 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2007 Wyrazilem swoja opinie za pomoca emotikony, jak ktos nie trybi to nie moja wina.ja także a jesli moderatorowi sie nie podoba to niech ten temat zamknie [ostatnio popularne] lub usunie emoty :P[całkowicie] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 27 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2007 ja także a jesli moderatorowi sie nie podoba to niech ten temat zamknie [ostatnio popularne] lub usunie emoty :P[całkowicie] Problemy ze zrozumieniem regulaminu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 27 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2007 czy to jest fotka.pl że należy napisać coś powyżej 10 znaków?? dobra kończe ten offtop Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pussey Opublikowano 27 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2007 (edytowane) Dyskusje na temat emotek oraz regulaminu odstawmy to na bok... Co myślicie o malowaniu obudowy-zmiana koloru dopełniła by listy modyfikacji. Zastanawiam się czy czarny mat nie będzie zbyt nietrwały. Dłużej niż rok nie mieszkałem w jednym miejscu, buda musiałaby przeżyć kilka przeprowadzek... Może lepiej głęboka czerń- full połysk - nawet ładnie by się komponował z czarnymi matowymi ramkami okien, no i kolor byłby trwalszy... Może zostawić czarny w spokoju i spróbować grafit, tytan, lub antracyt. Widziałem próbki tych lakierów i nawet ciekawie to wygląda. A może :lol2: zostawić malowanie i okleić to folią termoplastyczną, kolorów cała gama, faktur też jest dużo -ostatnio widziałem drapane aluminium- buda wyglądałaby jak LianLi :rolleyes: Sprawa koszyka na dysk trochę się przeciągnie, bo chciałem zrobić go z aluminiowej blachy. Materiał załatwiał mi wujek, ale jak usłyszał że wszystko ma być sztywne-to zrozumiał grube i mam teraz arkusz 5[mm] płyty, której ręcznie za cholerę nie wygnę... Sprawa wentyla 80x80x10 dalej otwarta, jak nie znajdę takiego to albo będzie ZM-OP1 80x80x15, albo 60x60x10-ale tego chciałbym uniknąć ze względu na fakt,że będzie to jedyny wyciągający powietrze wentylator-i floł jest potrzebny... Staram się zrozumieć topic o kontrolerach napięcia, jak ktoś mi ułatwi sprawę to szybciej pójdzie (chcę zwolnić Lainga). Edytowane 27 Października 2007 przez Pussey Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 27 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2007 chcesz bude z zewnątrz pomalować? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pussey Opublikowano 27 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2007 chcesz bude z zewnątrz pomalować? Tak. W środku nie ma czego malować-ścianki wyklejone gąbką.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafwlkp Opublikowano 27 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2007 Gdzie mieszkasz? Jeżeli w jakimś większym mieście to malowanie proszkowe kosztowało by ok. 50zł (mat lub połysk) i to by było super trwałe ;) Nie wiem jak z wyborem koloru (zapewne cena zależy od koloru) ale było by to chyba najlepsze rozwiązanie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kądziel Opublikowano 27 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2007 nie , tak jest ładnie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pussey Opublikowano 27 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2007 (edytowane) @rafwlkp Mieszkam w Białymstoku, więc z malowaniem nie powinno być problemu. W poniedziałek podzwonię, popytam, gdzie dobrze i tanio... @kądziel Jest ładnie, ale I-Boxów w takim kolorze jest masa... Jedyne co przemawia za zostawieniem tego w spokoju to fakt, że musiałbym znowu zestaw rozmontować, no i bebechy kompa musiałyby przez kilka dni stać na biurku... ale jakoś ta głęboka czerń mnie prowokuje... Edytowane 27 Października 2007 przez Pussey Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 27 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2007 Mieszkam w Białymstoku, więc z malowaniem nie powinno być problemu. W poniedziałek podzwonię, popytam, gdzie dobrze i tanio... Gdzieś na Jaroszówce (dobrze piszę?) jest lakiernia proszkowa, o ile pamiętam przy Kolbego na wysokości Baśniowej / Szmaragdowej. Topografia Whitestocku jeszcze u mnie kuleje ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pussey Opublikowano 27 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2007 (edytowane) Thx -znalazłem firmę z Baśniowej-malują alufelgi itp. Z topografią nie jest u Ciebie tak źle :lol2: Dzięki za namiar, tak jak pisałem sprawdzę w poniedziałek. Edit: Zrzucałem właśnie zdjęcia z dziewczyny telefonu-okazało się, że uwieczniła wygląd pokoju i biurka w czasie prac... Edytowane 20 Grudnia 2007 przez Pussey Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
charles Opublikowano 30 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2007 Zacznę od krytyki. Pewnie zastanawiacie się gdzie jest chłodnica… …nie ma jej na zewnątrz, nie ma na suficie, ani podłodze obudowy… ...jest za zasilaczem (wnikliwi zauważą gdzie biegnie wąż od bloku procesora :D ). 120mm wentylator Blue Stroma II wsysa powietrze przez chłodnicę do wnętrza zasilacza , by następnie wypchnąć je na sekcję zasilania płyty, która beż nawiewu osiągałby wysokie temperatury. Zasilaczowi i mosfetom składam głębokie wyrazy współczucia. Teraz to pewnie krzyczą, jakie tam masz piekło. Nie inaczej jest z pozostałymi komponentami. Wciągać ciepłe powietrze do wnętrza?! Popraw to, mosfety lepiej na pewno zniosą odwrotny układ: wentylator w bluestormie wyciągający powietrze z budy. (Nie poparte żadnymi badaniami, przyjęte na chłopski rozum). Cała reszta zasługuje na pochwałę! Gratuluję pięknego WC-ta, wszyscy inni (w tym ja) którzy mają siakiś element WC na zewnątrz, niech się chowają! Pod względem estetyki wykonania również nie ma się do czego przyczepić. Naprawdę ładna rzecz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pussey Opublikowano 7 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2007 (edytowane) Standardowe ustawienie wentylatora(atmosfera-chłodnica-zasilacz-mosfety-...-wnętrze): Wentylator obrócony(wnętrze-...-mosfety-zasilacz-chłodnica-atmosfera): Mosfetom lżej, ale w drugim przypadku na chłodnicę wpada rozgrzane powietrze z obudowy i wydajność całego układu spada. Pozostanę przy klasycznym położeniu wentylatora. Edytowane 26 Grudnia 2007 przez Pussey Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...