kawczak Opublikowano 26 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2007 Tak jak w temacie. Szukam zestawu mobo+proc+RAM+grafa za ok. 800 zł. Na razie złożyłem takie coś: GIGABYTE - GA-M61P-S3 - tu raczej jestem przekonany KINGSTON PC667 1024 MB – tu raczej też AMD Athlon 64 X2 3800+ - tutaj mam wachania między jednym, a dwoma rdzeniami różnica śmieszna - 50 zł Palit Radeon HD2600Pro Sonic 256MB DDR3 –tu też jestem pewny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emilek Opublikowano 26 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2007 Moja propozycja: Intel E2140 ~ 220zł +O/C Gigabyte na P31 ~ 250zł Kingston 1GB 667Mhz na Elpidach ~ 90zł Palit Radeon HD2600Pro Sonic 256MB DDR3 ~ 280zł Razem: ok. 840zł Trochę więcej niż zakładałeś ale według mnie znacznie lepszy zestaw. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robowsky Opublikowano 26 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2007 Grafa GF8600GT Palit Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kvazi555 Opublikowano 26 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2007 tylko intel... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kawczak Opublikowano 26 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2007 Zapomniałem dodać, że zestaw non-OC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikla91 Opublikowano 26 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2007 zestaw emilka jest bardzo dobry. Sam mam zamiar kupić taki zestaw. mam tylko pytanie o pamiec. jak rozpoznac, ze pamieci sa na elpidach (wybaczcie za lamerskie pytanie) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emilek Opublikowano 26 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2007 (edytowane) Pisze na każdej kości "elpida", przynajmniej na moich tak jest. KaWcZaK jak chcesz AMD to bierz AMD, twój wybór. Na dzień dzisiejszy lepszy jest INTEL. Edytowane 26 Października 2007 przez emilek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 26 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2007 Bez O/C jest lepsze AMD ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emilek Opublikowano 26 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2007 beka, dobrze wiem że bez O/C AMD jest lepsze, no ale nie sądzisz że lepiej wybrać E2140 i pobawić się w O/C? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 26 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2007 Napisałeś - na dzień dzisiejszy lepszy Intel, ja napisałem , że bez o/c nie za bardzo. A to co ja sądzę na temat kręcenia nie ma nic wspólnego z tym, co może myśleć autor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kawczak Opublikowano 26 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2007 Bardzo chętnie pobawiłbym się w OC, tylko łączy się to z utratą gwarancji, na co pozwolić w tym kompie sobie nie mogę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 26 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2007 (edytowane) Bardzo chętnie pobawiłbym się w OC, tylko łączy się to z utratą gwarancji,:lol: Kto Ci naopowiadał takich bzdur? :lol: Pewnie "informatyk" z osiedlowego sklepu... Edytowane 28 Października 2007 przez Grzechu_1990 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jawor121 Opublikowano 26 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2007 Nie kończy się utratą gwarancji,chyba żebyś zmodował mobo.Nie podnosząc napięcia raczej nic nie spalisz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@TI Opublikowano 26 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2007 A nawet jak spalisz to nie udowodnią ci winy i wymienią na nówkę ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kawczak Opublikowano 26 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2007 Nie mam pojęcia, dlaczego sobie ubzdurałem, że OC liczy się z utratą gwary. W takim razie prawdopodobnie wezmę zestaw na intelu, i małe OC. tylko jest jeszcze jeden problem: obawiam się, że mój zasilacz (Feel 2 350 w. - bez komentarza) i wydoli pod nowym zestawem nawet bez OC. Bo jak bez OC wydoli, to poczekam i kupie jakiegoś Chiefa itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 27 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2007 Może wytrzymać, ale nie musi. Zasadniczo bym nie ryzykował ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kawczak Opublikowano 27 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2007 Jeśli tak, to jaki zasilacz mam wybrać do powyższego configu?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 27 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2007 Amacrox 350w wystarczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 27 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2007 A na przyszłość można wziać AmacroXa ale AX450 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...