robowsky Opublikowano 26 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2007 Witam mam problem z uruchomieniem kilku programów np. Irfan View, Ad-Aware SE Personal, LeechGet 2007,itp. Nie wiem co robić :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tobi_ Opublikowano 26 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2007 Nie ma to jak szczegółowy opis problemu... :ploom: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robowsky Opublikowano 26 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2007 No więc tak wczoraj wszystko chodziło normalnie, kompa dzisiaj uruchamiam rano wszystko ok , ale później już nie mogłem uruchomić w/w programów. Windows XP SP2, Wszystkie poprawki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Haladdin Opublikowano 26 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2007 CO się dzieje kiedy próbujesz?? Nic?? Wyskakuje błąd?? restartuje się system?? komputer wyskakuje przez okno?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robowsky Opublikowano 26 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2007 Nic sie nie dzieje !, Przeskanowałem też windowsa i pisze że np. w Office 2003 w plikach jest masa wirusów, ale jak to możliwe ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 26 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2007 Uruchom menedzer zadań i sprawdz czy są procesy tych programów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cloperflake Opublikowano 27 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2007 Storm taki upierdliwy trojan , potrafi rozwalic prawie kazdy program a dokladniej uruchamiaja sie one ale nie do konca. Sorki nie bede sprawdzac co i jak ale opisy innych mi wystarcza. Jak sam czegos nie namieszales to duze prawdopodobienstwo ze siedzi u Ciebie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robowsky Opublikowano 27 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2007 Sam nie namieszałem. Skanuje antywirem i w każdym pliku piszę Worm.Jeefo. jest dosłownie w każdym pliku, Czy to Gra, Czy jakiś program :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 27 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2007 nie ważne co.. ważne ze exe :wink:. Noto wpadłeś... Ja kiedyś po prostu wyczesałem wszystkie pliki zainfekowane i ponagrywałem je od nowa z innych źródeł :). Potem zainstalowałem system od nowa, i niechcący uruchomiłem total commandera - wersję zainfekowaną... i całą jazda od nowa :D Najłatwiejsza metoda... Format c:\ d:\ e:\ :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cloperflake Opublikowano 27 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2007 (edytowane) Wziete z innej strony, ktora tez wziela z innej Po drugie gratuluje wirus z przed 4 lat,trzeba sie postarac by go złapac Cytat "W32/Jeefo No pięknie... Ten wir robi same zmyły w systemie! W systemach typu NT (NT/2000/XP) wir ten dostosowuje się do nowej konwencji usług i nazw plików. Tworzy osobną usługę figurującą pod nazwą PowerManager z podopisem "Manages the power save features of the computer"......a ustawioną w typie startowania na Automatic, co ewidentnie uruchamia wirka za każdym razem gdy winda startuje. Pracuje cały czas w tle. Infekuje on w stałych odstępach czasu wszystkie pliki exe we wszystkich folderach i na wszystkich dyskach, co obrazuje się wzrostem rozmiaru tych plików. Jest rzeczywiście tworzony plik z atrybutem systemowym SVCHOST.EXE (36,362 bytes) w %WinDir% (C:\WINDOWS\SVCHOST.EXE). To jest straszna zmyłka bo taki plik naprawdę istnieje w systemie i jest bardzo ważny dla windowsa. Oryginalny plik systemowy jest w %SysDir% (C:\WINDOWS\SYSTEM32\SVCHOST.EXE) USUWANIE: Co do kolejności działań standardowo się powtórzę po raz tysięczny: 1) Wyłączenie System Restore 2) Restart kompa w trybie awaryjnym 3) Puszczenie antywira w ruch 1) System Restore musi być wyłączone by zapobiec odradzania się wirków z tego cache. A wyłączasz to tutaj: Panel sterowania >>> System >>> Przywracanie systemu Tam zaznacz opcję "Wyłącz przywracanie na wszystkich dyskach". Zatwierdzasz wszystkie zmiany. 2) W tryb awaryjny przechodzisz przy resecie kompa za pomocą uderzania przycisku F8..... 3) Mam dla ciebie 2 świetne narzędzia (do wyboru), które ten syf usuwają: [http://www.sophos.com/support/cleaners/jeefogui.com] - sejwujesz na dyskietce i stamtąd to narzędzie puszczasz [http://www.sophos.com/support/cleaners/jeefosfx.exe] - narzędzie posługujące się linią komend Ponoć Norton Antywirus też go usuwa. Mogłabym ci ewentualnie przerzucić na dysk NAV2003 i byś go uaktualnił. Nie wydaje mi się to jednak konieczne. " KFD_Team Moderator Software, Programowanie, Sieci komputerowe (KFD ) Edytowane 27 Października 2007 przez Cloperflake Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robowsky Opublikowano 27 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2007 Właśnie jestem po instalacji Windowsa :mur: :mur: , Niestety połowe plików przez tego wira straciłem, i fotki :/ było ich ok 10tyś :mur: :mur:, wiem że to moja wina, bo nie miałem ani Frewalla ani Antywira ;/ . No niestety teraz mam nauczkę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzZZzz Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2007 to po co je kasowales? rany jak ludzie nie mysla - partycja systemowa i druga na reszte - formatujesz tylko systemowa a druga skanujesz jak zainstalujesz juz antywira Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robowsky Opublikowano 5 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2007 Cytat to po co je kasowales? rany jak ludzie nie mysla - partycja systemowa i druga na reszte - formatujesz tylko systemowa a druga skanujesz jak zainstalujesz juz antywira Dyski mam podzielone na wiele partycji, fotki były na innej partycji, a nie na systemowej, porostu jak chciałem otworzyć jakąś fotkę to wyskakiwał błąd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 11 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2007 i tu znów pytanie.. jaki błąd :)... Błąd mówi tyle co nic, z racji tego, że rodzajów błędów może być setki tysięcy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 11 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2007 Wyskakiwal blad bo jeefo zainfekowal IrfanView, a nie fotki.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leoni Opublikowano 13 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2007 Tak jak napisal poprzednik. Fotki byly w porzadku tylko irfanview Ci sie sypal. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...