voo Opublikowano 26 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2007 (edytowane) Mam pytanie. Obecnie posiadam plyte Gigabyte GA-P35-DS3R (Rev. 1.0) z codekiem audio Realtek ALC889A. Calosc podpieta jest poprzez zlacze cyfrowe do zestawu 5.1 Z-680. Zastanawiam sie nad zakupem X-Fi... Jednak czy warto doplacic do niego az tyle kasy? Czy sam crystalizer jest warty tej ceny? Glownie slucham mp3, ogladam filmy. Gram sporadycznie. Edytowane 26 Października 2007 przez voo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 27 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2007 Według mnie by był jakiś sens jeśli byś stawiał na gry, tam byś odczuł największą różnice. przy filmach i mp3 gra niewarta świeczki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lumperator Opublikowano 11 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2007 Po złączu cyfrowym nie będzie żadnej różnicy w dźwięku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voo Opublikowano 11 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2007 Po złączu cyfrowym nie będzie żadnej różnicy w dźwięku. Crystalizer nie dziala przy podpieciu glosnikow do zlacza cyfrowego w X-Fi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vENiZE Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 Crystalizer to afaik działa na warstwie software'owej - "obrabia" daną empetrójkę jeszcze przed wysłaniem sygnału do s/pdif. Różnica jest owszem. Dźwięk jest czystszy, ale również okaleczony. Ja bym został przy integrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...