marcin.055 Opublikowano 26 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2007 (edytowane) Witam, Postanowiłem cos zrobić z moim kompem. Dostałem go od rodziny, wiec ja cześci nie wybierałem. Oto konfig ( z jakiegoś Game Party 2007, od ntt :? :? :? ) Cpu: C2D E6300 1.86GHz + box Mobo: Gigabyte Ga-965P-S3 Ram: DDR2 2x512 MB 667MHz KingMax + 2x1GB A-DATA 800 MHz Gpu: Gigabyte GeForce 7600GT 256MB Silent Pipe 2 Psu: Xilence Power 550W HDD: Samsung 320 GB SATA2 16MB cache (HD321KJ) Obudowa: Atrix 9001 Obudowa pewnie dla was bardzo nieznana wiec podam linki O tu z ang O tu w PL Z boku mam już 1x120 a na tyle 1x92 ( dołączone z obudową) Planuje zakup chlodzenia na procka Pentagram HP-100 AlCu lite i Zalman ZM-STG 1. Co mogę zrobić z obudową aby mieć lepszy obieg powietrza??? Co mogę zmienić w obudowie. Co zrobilibyście na moim miejscu ( sprzedarz nie wchodzi w grę! ) postanowiłem się <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> za lekkie podkręcanie procka tak na 2,6 Na cały zakup mam jakies 150 zł ( chlodzenie, pasta i reszta) Co doradzacie???? Edytowane 26 Października 2007 przez marcin.055 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyrektor Opublikowano 26 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2007 (edytowane) Co mogę zrobić z obudową aby mieć lepszy obieg powietrza??? Obsadź wszystkie możliwe gniazda wentylatorami. Uporządkuj kable. Co mogę zmienić w obudowie. Co masz na myśli pisząc te słowa? Zmienić w jakiej kwestii? Dodać, wyjąć, upiększyć? Rozwiń myśl. Co zrobilibyście na moim miejscu ( sprzedarz nie wchodzi w grę! )Rozwiń tą myśl. Edytowane 26 Października 2007 przez Dyrektor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin.055 Opublikowano 26 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2007 mam na myśli ulepszenie tej obudowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyrektor Opublikowano 26 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2007 Łojezusie... Ulepszenie pod jakim względem? Wyciszenie? Upiększenie? I jeszcze jedna uwaga - nie odważyłbym się podkręcać na tym zasilaczu jaki aktualnie siedzi w Twojej obudowie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin.055 Opublikowano 26 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2007 (edytowane) wyciszanie nie jest mi potrzebne. chodzi mi o lekkie opiekszenie tej obudowy i lepsze chlodzenie części. Chyba na 2.4 zasilacz da rade??? Edytowane 26 Października 2007 przez marcin.055 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
killer805 Opublikowano 26 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2007 Łojezusie... Ulepszenie pod jakim względem? Wyciszenie? Upiększenie? I jeszcze jedna uwaga - nie odważyłbym się podkręcać na tym zasilaczu jaki aktualnie siedzi w Twojej obudowie. Dlaczego nie??? to jest w miare dobry zasilacz, on uciagnie nawet 8800gtx :wink: możesz smialo krecic na nim :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin.055 Opublikowano 26 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2007 killer805- miałeś go już??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyrektor Opublikowano 27 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2007 (edytowane) Dlaczego nie??? to jest w miare dobry zasilacz, on uciagnie nawet 8800gtx :wink: możesz smialo krecic na nim :wink: Kpisz sobie? 500W zasilacz za ~ 125 zeta - śmiech na sali. marcin.055 dobrze Ci radzę - nie kręć na nim, co najwyżej w Sylwestra - nie będziesz musiał kupować petard :lol2: Edytowane 27 Października 2007 przez Dyrektor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 27 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2007 Chyba za 150zł - za tyle można kupić Amacrox'a Warrior, który wcale lepszy nie będzie w kwestii obciążalności 12V, stabilności i ciszy (jak ktoś miał w łapskach wiatraczki 12cm od Xilence wie o co chodzi). Sugeruję tylko pomierzyć napięcia w stresie na 5V - w wypadku tego egzemplarza, który miałem, wyjeżdżała 5V pod większym obciążeniem ponad normę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin.055 Opublikowano 27 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2007 (edytowane) to co panowie proponujecie: zmiana zasilacza na jakąś 400-450W ( w przyszłości planuje kupić GF 8800 GT ) a co do ulepszenie tej obudowy???? jakieś porady Edytowane 27 Października 2007 przez marcin.055 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
killer805 Opublikowano 30 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2007 moim zdaniem zasilacz uciagnie 8800gt. ja bym nie wymienial bo to wporzo zasilacz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 30 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2007 Pierwsze i podstawowe pytanie, jakie należy zadać w przypadku takich egzotycznych marek zasilaczy to kto to produkuje. Ostatnio coraz więcej takich egzotyków np na allegro i bym sie za bardzo tego nie dotykał bo jeszcze może porazić. FSP to jednak uznana marka i lepiej brać Amacroxa niż narzekać na spalone podzespoły przez Xilence&Wietnamczyk Homemade, bo np. luk1999 w miarę chodził, choc wyszedł poza norme, wiec w końcu jak to jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 31 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2007 Robi je Young Year. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...