DziubekR1 Opublikowano 26 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2007 Jak w temacie. Mam teraz dwa molexy na jednym kablu (mam nadzieje, ze wiece o co mi chodzi), no i jeden molex jest wpiety w karte graficzna, a w drugim chcialem sobie wpiac wentyl na 7V. Zawsze podpinam wentyle na 7V pod calkiem osobna "linie" (zeby to nie bylo jakos polaczone z twardym, czy wlasnie grafa), bo podobno te 7V nie jest do konca bezpieczne (w koncu brak masy). No ale jestem teraz zmuszony wpiac sie w "linie" na ktorej jest grafa, bo juz innych molexow nie mam. I tu moje pytanie, czy takie cos jest bezpieczne ? Czy w razie awarii wentyla itd. grafa bedzie bezpieczna ?? PS. Mam nadzieje, ze kminicie o co mi chodzi o ta jedna "linie" i dwa molexy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik4 Opublikowano 26 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2007 Wg mnie to raczej bezpieczne, jak sie wiatraczek, nie daj Boże, spali to jego obwód zostaje przecież przerwany i prąd nie płynie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 27 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2007 zależy jak sie spali... :D Przynajmniej w starszych zasilaczach i tak wszystkie kable były połączone w to samo miejsce. Nie wiem jak jest w nowyc bo nie rozbierałem... więc tak czy siak zwarcie było by w tym samym miejscu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 27 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2007 W nowych jest w zasadzie tak samo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skwarek2 Opublikowano 27 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2007 Co by nie zakładać osobnego tematu to tu napisze bo mam pytanie też o wentyl grafy. Otóż powiedzcie mi czy jak kupie coś takiego http://www.cooling.pl/adapter-32-pin,produkt,1739.html podepnę wentyl pod płytę główną to czy będę mógł np SpeedFanem kontrolować obroty mojego Zalmana VF700 AlCu (Radeon Gigabyte x1950Pro)? A jak nie programem to czy zadziała kontroler obrotów Pentagrama? Dzięki za pomoc:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik4 Opublikowano 27 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2007 Ta przejsciówka nie pozwala na monitoring obrotów, wiec wg mnie płyta nie bedzie mogła nim sterować. Jaką wtyczke ma wiatrak na grafice? Bo ta przejściówka jest z wtyczką 2pin (żeńską) i wtyczka 3pin (męską), więc wiatrak 3pin podłączysz pod 2pin ale odwrotnie już nie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 27 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2007 Chemik4 napisał(a): Ta przejsciówka nie pozwala na monitoring obrotów, wiec wg mnie płyta nie bedzie mogła nim sterować.To czy ma monitoring czy nie nie wpływa na to czy płyta może sterować prędkością. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skwarek2 Opublikowano 27 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2007 Aaa nie napisałem...wentyl ma końcówkę 2-pin. A jak z tym kontrolerem obrotów bo takowy posiadam, a i jeszcze 1 pytanie, jak można na tym Zalmanie włączyć Silent Mode (wtedy nie będę już kombinował z podłączaniem do płyty głównej)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 27 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2007 skwarek2 napisał(a): A jak z tym kontrolerem obrotów bo takowy posiadam..Można podłączać bez problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skwarek2 Opublikowano 27 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2007 OK podłączyłem kontroler i jest dużo ciszej:) a grafika aię nie przegrzewa. Dzięki za odpowiedzi i pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...