Skocz do zawartości
toffass

Nowy Komp I Odrazu Kilka Problemow

Rekomendowane odpowiedzi

No wiec tak

moja nowa konfiguracja to :

c2d e4300 , abit ip35-e , evga 8800 gts ko acs3 640 mb , scythe mugen , bq straight power 500 w , ocz 2x 1 gb platinum rev 2 800 mhz

i teraz jestem strasznie zdziwiony bo komp jeszcze nie krecony a narzedzia od abita pokazuja ze mam prawie 50 stopni na procu czym to lepiej zmierzyc ?

poza tym cpu-z pokazuje ze mam mnoznik 6 a w biosie ustawiony jest na 9 a co za tym idzie cpu-z daje mi 1200 mhz a bios 1800 czyli standard

o co tu k.......rfa chodzi ?

prosze o jak najszybsza pomoc bo jutro jest lan party :P

dodam ze na procu jest arctic silver 5 w dodatku dotykam heatpeapa a on zimny i nie wiem kurcze co jest zle

Edytowane przez toffass

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[ciach!]a koles powinienes dostac jakies ostrzezenia, naucz sie korzystac z SZUKAJki :/

mnoznik sie zmienia w zaleznosci od obciazenia tak zeby cpu sie nie meczyl np. przy pisaniu w wordzie :D odpal sobie jakas gre i zobacz ze mnoznik wroci na standard:D

co do temp to masz cholernie duza proponuje przetrzec proca i jeszcze raz nalozyc paste + dokladnie docisnac radiatorka. Jesli nie pomoze to moze poprostu nie umiesz tego poprawnie zrobic :D Temp mierze everestem ultimate badz speedfan - nie bierz core temp bo bedziesz mial zwiechy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi