toffass Opublikowano 26 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2007 (edytowane) No wiec tak moja nowa konfiguracja to : c2d e4300 , abit ip35-e , evga 8800 gts ko acs3 640 mb , scythe mugen , bq straight power 500 w , ocz 2x 1 gb platinum rev 2 800 mhz i teraz jestem strasznie zdziwiony bo komp jeszcze nie krecony a narzedzia od abita pokazuja ze mam prawie 50 stopni na procu czym to lepiej zmierzyc ? poza tym cpu-z pokazuje ze mam mnoznik 6 a w biosie ustawiony jest na 9 a co za tym idzie cpu-z daje mi 1200 mhz a bios 1800 czyli standard o co tu k.......rfa chodzi ? prosze o jak najszybsza pomoc bo jutro jest lan party :P dodam ze na procu jest arctic silver 5 w dodatku dotykam heatpeapa a on zimny i nie wiem kurcze co jest zle Edytowane 26 Października 2007 przez toffass Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cozaq Opublikowano 26 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2007 [ciach!]a koles powinienes dostac jakies ostrzezenia, naucz sie korzystac z SZUKAJki :/ mnoznik sie zmienia w zaleznosci od obciazenia tak zeby cpu sie nie meczyl np. przy pisaniu w wordzie :D odpal sobie jakas gre i zobacz ze mnoznik wroci na standard:D co do temp to masz cholernie duza proponuje przetrzec proca i jeszcze raz nalozyc paste + dokladnie docisnac radiatorka. Jesli nie pomoze to moze poprostu nie umiesz tego poprawnie zrobic :D Temp mierze everestem ultimate badz speedfan - nie bierz core temp bo bedziesz mial zwiechy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...