Bull_Byk Opublikowano 27 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2007 Chodzi o to czy jak np wezme od kolegi modem i podlacze do swojego komputera i podlacze do swojej lini, to na jego loginie i hasle bedzie mi to dzialac, i nie poniose zadnych dodatkowych kosztow, czy taka operacja nie jest mozliwa. chodzi mi glownie o to ze u kolegi jest neostrada tylko przerywa polaczenie po ok 1-20 minut dzialania, niby polaczenie jest a nie dziala, malo tego przy probie rozlaczenia komp sie wiesza.(nie uzywa Dialera TPSA) formatowalem dysk i to samo tuz po instalacji. moj typ padl albo na cos fizycznie z kompem albo modem, dlatego chcialbym sprawdzic sam modem. wiec licze na szybka odpowiedz. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_k Opublikowano 27 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2007 Bull_Byk napisał(a): Chodzi o to czy jak np wezme od kolegi modem i podlacze do swojego komputera i podlacze do swojej lini, to na jego loginie i hasle bedzie mi to dzialac, i nie poniose zadnych dodatkowych kosztow, czy taka operacja nie jest mozliwa.Ty nie poniesiesz kosztow, ale twojemu koledze wlepia niemala kare za udostepnianie loginu/hasla osoba trzecim. Oczywiscie pod warunkiem ze wogole sie podlaczysz do neta bo zapewne nie masz pod to przygotowanego portu na centrali (nie jestes uzytkownikiem neostrady). Bull_Byk napisał(a): chodzi mi glownie o to ze u kolegi jest neostrada tylko przerywa polaczenie po ok 1-20 minut dzialania, niby polaczenie jest a nie dziala, malo tego przy probie rozlaczenia komp sie wiesza.(nie uzywa Dialera TPSA) formatowalem dysk i to samo tuz po instalacji. moj typ padl albo na cos fizycznie z kompem albo modem, dlatego chcialbym sprawdzic sam modem. wiec licze na szybka odpowiedz. :)Niech kolega zawola montera on mu powie czy cos z linia nie ma, czy moze mikrofiltry zle podlaczyl, czy to moze modem jest padniety. Tak wogole to na jakim sytemie dziala ta neostrada? linux, 95, 98, XP, Vista? Jakie parametry ma komputer (procesor, ram, mobo)? Jakie programy zainstalowane? Czy kolega lubi zagladac na xxx? Czy cos takiego jak Spybot, Ad-Aware, avast, nod32 kiedykolwiek znajdowalo sie na dysku tego komputera i sprawdzilo czy nie ma tam nieproszonych gosci? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bull_Byk Opublikowano 27 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2007 co do mikrofiltrow to w sumie nie patrzylem. Procek Sempron 2200+ ram 768MB plyta glowna hmmm sprawdzalem ale sam nie wiem co to jest ;/ na chpisecie Via ale firma cholera wie everest tez tak jakos nie podaje informacji. jak dobrze pamietam cos na B -Biostar, Bionicle czy jakos tak, chyba ze to nazwa firmy produkujacej BIOS ;/ dziwne jest tylko to ze tak sie dzieje od pewnego czasu, umowa mu wygasa w lutym ae przez przeszlo 1,5 r. bylo ok. Wirusy spyware ad-aware ,oge chyba wykluczyc jak pisalem ze formatowalem dysk twardy i zadnych wirusow nie ma sprawdzalem antyvirem. System do Win XP PRO z SP2 nic to zeby sprawdzic modem bede musial chyba skoczyc sie do kolezanki co ma tez ten sam modem na neo i sprawdzic czy u niej normalnie dziala ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_k Opublikowano 27 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2007 Bull_Byk napisał(a): co do mikrofiltrow to w sumie nie patrzylem. Procek Sempron 2200+ ram 768MB plyta glowna hmmm sprawdzalem ale sam nie wiem co to jest ;/ na chpisecie Via ale firma cholera wie everest tez tak jakos nie podaje informacji. jak dobrze pamietam cos na B -Biostar, Bionicle czy jakos tak, chyba ze to nazwa firmy produkujacej BIOS ;/ dziwne jest tylko to ze tak sie dzieje od pewnego czasu, umowa mu wygasa w lutym ae przez przeszlo 1,5 r. bylo ok. Wirusy spyware ad-aware ,oge chyba wykluczyc jak pisalem ze formatowalem dysk twardy i zadnych wirusow nie ma sprawdzalem antyvirem. System do Win XP PRO z SP2 nic to zeby sprawdzic modem bede musial chyba skoczyc sie do kolezanki co ma tez ten sam modem na neo i sprawdzic czy u niej normalnie dziala ;/ Zaintaluj najnowsze viapack (sterowniki do plyt z chipsetem via) jak to nie pomoze to sprawdz modem u kolezanki. Jezeli modem okaze sie sprawny - wzywaj montera znaczy ze cos sie na linii stalo. Jezelni modem okaze sie wadliwy - reklamuj go w salonie tp. Jak cos pomoze (lub nie) to daj znac pomysli sie dalej co robic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr@GuN Opublikowano 27 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2007 Cytat Ty nie poniesiesz kosztow, ale twojemu koledze wlepia niemala kare za udostepnianie loginu/hasla osoba trzecim.Oczywiscie pod warunkiem ze wogole sie podlaczysz do neta bo zapewne nie masz pod to przygotowanego portu na centrali (nie jestes uzytkownikiem neostrady).a w tym rzecz że nie , ja z siostrą jechałem na jednym loginie jakis miech temu jeszcze ona miała "na godziny" a ja 256k :) i było tak że ona jak była w szkole to ja na kompie a potem zmiana , nie było problemu , pytałem się nawet o to kolesi z tpsy na blueline i mi pozwolili....no to jadę na legalu , napewno można , co do wieszania to na 99% wina kompa , port usb sterowniki od portu/modemu jakieś trefne , sproboj dostawić system na jakiejś partycji i czy bedzie to samo... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...