yuucOm Opublikowano 31 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2007 nie :) "lapanka" z bencha.:D. Dziwne ale też zauważyłem ze gra z bencha jest z deka ładniejsza niż z gry. O dziwo w benchu jest jakby płynniej nie wiem czemu. Tam jak mam 22 fps to obraz wydaje sie płynny :blink: a w grze sie raczej grać nie da. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 1 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2007 jak wlaczycie gre przez sandboxa to tez chodzi plynniej znaczy sie nei ma wiecej fps .. ale np przy 25klatkach gra jest znosna ... a "normalnie" szarpie i takie tam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulaco Opublikowano 1 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2007 (edytowane) :D. Dziwne ale też zauważyłem ze gra z bencha jest z deka ładniejsza niż z gry.oj odbiegamy od "sedna" sprawy ;) pierwszy screen to dx9(xp 32bit) + very high, drugi to dx10 64bit. dx10 32bit nie ma juz tych ladnych teksturek, ale nadal jest bardziej geste "zielsko" na szczytach niz w wersji dx9. teraz poprosze o mody cfg, dajace mi identyczny screen jaki mialem w dx10 64bit, na dx9 xp32bit. ponoc te wszystkie dx i bity to tylko marketing ;) Edytowane 1 Listopada 2007 przez Sulaco Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 1 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2007 http://mods.moddb.com/7189/assault-coop-crysis/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 1 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2007 Niestety pod xpekiem 64bit crysis chodzi nieco wolniej niż na 32bit , także chyba tylko na viscie jest jakiś zysk z 64bit. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek911 Opublikowano 1 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2007 No to k...a bo ja akurat mam xp64 i viste32 :( Tak czy inaczej potrzebuje ze 20% więcej mocy na piecu,żeby cokolwiek powiedzieć o płynności :( (na high oczywiscie) pzd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 1 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2007 A spróbujcie zmniejszyć objects quality do minimum, shader i resztę efektów na najwyższą a cienie jak wcześniej. Pogarsza się obraz pod względem odległości rysowania obiektów ale reszta jest o.k. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maro18 Opublikowano 1 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2007 Na sprzęcie z siga i sterach 169.04 ustawienia very high bez AA mam 23-31 fps (średnio 25fps). Przy każdym zwiększeniu AA spada mi o 5 klatek - 2xAA to 20fps, 4xAA to 15fps, 16xAA to mniej więcej 6fps. Ale szczerze mówiąc przy 2xAA to już naprawdę widać ładne wygładzanie, a gra się też nie najgorzej. Pewnie jak zrobię sobie porządne wietrzenie budy i wymienię ten shit chłodzący procka, to podkręcę do ok. 2500MHz i mam nadzieję, że skoczy wydajność gdzieś o 5fps. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 1 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2007 Na sprzęcie z siga i sterach 169.04 ustawienia very high bez AA mam 23-31 fps (średnio 25fps). Przy każdym zwiększeniu AA spada mi o 5 klatek - 2xAA to 20fps, 4xAA to 15fps, 16xAA to mniej więcej 6fps. Ale szczerze mówiąc przy 2xAA to już naprawdę widać ładne wygładzanie, a gra się też nie najgorzej. Pewnie jak zrobię sobie porządne wietrzenie budy i wymienię ten shit chłodzący procka, to podkręcę do ok. 2500MHz i mam nadzieję, że skoczy wydajność gdzieś o 5fps.Problem leży po stronie Twojej karty graf. a nie "procka". Gdyby procesor ograniczał wydajność to nie miał być różnicy w ilości fps przy manipulacjach dokładności AA - bo AA jest realizowane w 100% przez kartę graf. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 1 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2007 Another Crysis demo surprise http://www.fudzilla.com/index.php?option=c...9&Itemid=39 Imo to wszystko już było ale warto oblookać. No i sam funmap5 http://crysis.4thdimension.info/forum/show...p;postcount=149 HF :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snajper3 Opublikowano 1 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2007 Jak wlaczyc opcje zeby mi pokazywalo ilosc FPS?? bo FRAPS nie chodzi na tym demku:/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corso Opublikowano 1 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2007 Ja bez problemu puszczam frapsa. Może masz coś z ustawieniami nie tak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZATOICHI Opublikowano 1 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2007 Jak wlaczyc opcje zeby mi pokazywalo ilosc FPS?? bo FRAPS nie chodzi na tym demku:/ http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=248024&st=570 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzperSon Opublikowano 1 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2007 Jak wlaczyc opcje zeby mi pokazywalo ilosc FPS?? bo FRAPS nie chodzi na tym demku:/Włączasz konsolę ~ , komenda r_displayInfo 1. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 1 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2007 (edytowane) Pograłem troche wczoraj w Crysisa i cóż moge powiedzieć. Jedyną zaleta gry jest grafika, ktora jest naprawdę dobra. Być może nawet jest powalajaca, ale nie mam 5ghz c2d i 88U w sli, zeby pobawic sie na naprawde fajnych ustawieniach grafiki ;) . Pod każdym innym wzgledem gra jest mnie średnia-słaba, ale nie spodziewalem sie niczego rewelacyjnego - zawodu nie ma ;) . Fulla napewno nie bede ruszał przez najblizsze 2 lata, dopuki nie bedzie mozna na taniej karcie pograc przy ludzkich (veryhigh, 1280+, aa/af max) ustawieniach :) Edytowane 1 Listopada 2007 przez MaSell Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 1 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2007 Pograłem troche wczoraj w Crysisa i cóż moge powiedzieć. Jedyną zaleta gry jest grafika, ktora jest naprawdę dobra. Być może nawet jest powalajaca, ale nie mam 5ghz c2d i 88U w sli, zeby pobawic sie na naprawde fajnych ustawieniach grafiki ;) . Pod każdym innym wzgledem gra jest mnie średnia-słaba, ale nie spodziewalem sie niczego rewelacyjnego - zawodu nie ma ;) . Fulla napewno nie bede ruszał przez najblizsze 2 lata, dopuki nie bedzie mozna na taniej karcie pograc przy ludzkich (veryhigh, 1280+, aa/af max) ustawieniach :) Podpisując się pod tym wszystkimi kończynami spadam pograć w Far Cry. A Fraps działa bez problemu, sprawdzone na kilku kompach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snajper3 Opublikowano 1 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2007 k dzieki:) juz poszlo^^ Gram sobie na 1024 w medium i mam od 25-45 fpsow:) a gra i tak wyglada ladnie^^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slimeck Opublikowano 1 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2007 hmm, rzecz gustu. dla mnie "ludzkie" ustawienia crysisa to 1024 i nieco niższe detale i nadal jest calkiem ladnie, ale szkoda "psuć" sobie to co przygotowali graficy ogladajac to z powylaczanymi bajerami. mnie w tej grze naprawde, ale to naprawde irytuje zwalona fizyka i ai. np pojazdy potrafia zwolnic jak trącamy przeciwników, albo zaczynaja odskakiwac jak podchodzimy do nich z niektórymi gratami w garści... a przeciwnicy w trakcie ostrej jatki nierzadko gubią trop odwracajac sie plecami do nas i jakby mowili " oooo.... jaka wielka mrówka". oczywiscie tę rzecz to juz każdy wie takze nic nie odkrylem... ale taki mechanizm jest cholernie prosty : widzi/nie-widzi. dziwne. grafika to nie wszystko. mysle ze na 100 % poprawią bo to nie do pomyślenia taki bol i po prostu inaczej sobie tego nie wyobrażam... :) mimo wszystko fajowa gra i pykanie w demko to naprawde duza przyjemnosć hehe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 1 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2007 Pograłem troche wczoraj w Crysisa i cóż moge powiedzieć. Jedyną zaleta gry jest grafika, ktora jest naprawdę dobra. Być może nawet jest powalajaca, ale nie mam 5ghz c2d i 88U w sli, zeby pobawic sie na naprawde fajnych ustawieniach grafiki ;) . Pod każdym innym wzgledem gra jest mnie średnia-słaba, ale nie spodziewalem sie niczego rewelacyjnego - zawodu nie ma ;) . Fulla napewno nie bede ruszał przez najblizsze 2 lata, dopuki nie bedzie mozna na taniej karcie pograc przy ludzkich (veryhigh, 1280+, aa/af max) ustawieniach :) Niedawno, jak byla promocja far cry za free odpalilem sobie ta gierke na konfigu z siga (przy czym tam byl jeszcze sempron 2,7ghz) i all max po wyjsciu z jaskini potrafilo porzednie zjesc framerate a gra niedlugo bedzie juz miala 4 lata. Karte mam tania, wiec nie liczylbym na to, ze Twoja teoria sie sprawdzi. ;] Btw od czasow fear juz dawno tak sie nie bawilem al, podoba mi sie i mimo to, ze nie odpale gry z super eye candies juz teraz wiem, ze zagram w fulla i bedzie mnostwo zabawy. ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dragonlore Opublikowano 1 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2007 Pograłem troche wczoraj w Crysisa i cóż moge powiedzieć. Jedyną zaleta gry jest grafika, ktora jest naprawdę dobra. Być może nawet jest powalajaca, ale nie mam 5ghz c2d i 88U w sli, zeby pobawic sie na naprawde fajnych ustawieniach grafiki ;) . Pod każdym innym wzgledem gra jest mnie średnia-słaba, ale nie spodziewalem sie niczego rewelacyjnego - zawodu nie ma ;) . Fulla napewno nie bede ruszał przez najblizsze 2 lata, dopuki nie bedzie mozna na taniej karcie pograc przy ludzkich (veryhigh, 1280+, aa/af max) ustawieniach :) granie dla grafiki w ta gre za 2 lata bedzie bez sensu-to wlasnie teraz wzbudza zachwyt,za 2 lata bedzie tylko jedna z wielu na rynku ktora moze sie podobac. a najgorsze jest to ze ktos ja wlasnie odpali za 2 lata i powie co za cienizna!-podobnie jak kilku mlodych graczy wczesniej nie grajac w FC powiedzialo to obecnie o FC .Kazdy przywyknie do wypasnej grafy w grach,nadchodzace GW czy UT3 juz odstaja od reszty,a za 2 lata?? dlatego nalezy zbierac butelki,kapselki ,dorabiac na nockach i dozbierac do lepszej karty -a na prezent bozo narodzeniowy kupic sobie "crisis'a" :wink: :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_q_b_a_ Opublikowano 1 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2007 ath - bo w Far Cry'u właśnie bardzo liczył się procesor na otwartych przestrzeniach, w Crysisie już chyba tak nie jest. Dlatego Ci spadł FPS. Mi też w FC na otwartych przestrzeniach spada FPS, niezależnie od rozdzielczości. Wracając do tematu, moim zdaniem Crysis jest o wiele grywalniejszy, niż się spodziewałem. Powiem nawet, że bardziej grywalny od FC. Od początku byłem przeciwny jakimś głupim gadżetom typu super szybkość i niewidzialność, myślałem, że to zepsuje całą grę, a tu niespodzianka, dodaje to grywalności... Już nie mówiąc o fizyce, której przecież autorzy prawie w ogóle nie reklamowali, a wyszła lepsza niż w HL2... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 1 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2007 Sprawdzal ktos level.pack z linku podanego przez : yuucOm ? Dostajemy w levelu "Latajacego Obcego" tyle ze za cholere nie moge go zabic :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 1 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2007 co to pozniej bedzie za granie w sp jak wszystko zobaczycie w edytorze ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej_27 Opublikowano 1 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2007 Jak w uruchomić w tej grze benchmark ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Helldud3 Opublikowano 1 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2007 ehh nie wiem czemu ale na kazdej konfiguracji low medium hight mam okolo 15 fps a posiadam amd 64 3200 giga ramu i geforca 8600gt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 1 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2007 Jak w uruchomić w tej grze benchmark ?Standardowo jest on w folderze Bin32: C:\Program Files\Electronic Arts\Crytek\Crysis SP Demo\Bin32 Masz tam benchmark cpu i benchmark gpu :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 1 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2007 Drivery 169.02 by sideband sprawdź TUTAJ! , albo 169.02 bety z nvidia. Tak w ogóle to proc kręcony? Dla mnie to dziwne, co najmniej. Ja mam spadki nawet do 11 fps, przez tego procka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 1 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2007 ehh nie wiem czemu ale na kazdej konfiguracji low medium hight mam okolo 15 fps a posiadam amd 64 3200 giga ramu i geforca 8600gt Za slaby proc i muli grafike, ktora nie jest w stanie dostarczyc przez to wiekszej ilosci mocy ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek-irl Opublikowano 1 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2007 Sprawdzal ktos level.pack z linku podanego przez : yuucOm ? Dostajemy w levelu "Latajacego Obcego" tyle ze za cholere nie moge go zabic :/ Przeczekalem w kamuflazu az zajma sie nim koreance i potem dwa strzaly z tego czegos co lezalo na stole :D , na dole na plazy jest niezly arsenal, mozna sie niezle pobawic. W dalszym ciagu nie moge uruchomic w DX10, mam najnowsze stery z 30-tego i nic to nie daje, dochodzi do menu i zawiecha. Pomocy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 1 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2007 Przeczekalem w kamuflazu az zajma sie nim koreance i potem dwa strzaly z tego czegos co lezalo na stole :D , na dole na plazy jest niezly arsenal, mozna sie niezle pobawic. W dalszym ciagu nie moge uruchomic w DX10, mam najnowsze stery z 30-tego i nic to nie daje, dochodzi do menu i zawiecha. Pomocy. mam to samo na viscie x64 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...