Gość v1per86 Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 (edytowane) Porobilem duzo screenow z pierwszej czesci gry. Gram na xpewku z podmienionymi plikami. Niestety, czasami nie jest zbyt rozowo jesli chodzi o wydajnosc, czyli miejscami skacze na C2D 3Ghz,8800GTS 320 i 3GB ram, ale ogolnie gra sie przyjemnie. A oto screeny 1024x768 aax2 i tak o: tekstury - wysokie, objekty - b.wysokie, cienie - srednie, reszta - b. wysokie. Stery - 169.01 Edytowane 12 Listopada 2007 przez v1per86 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nerevar Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 (edytowane) Jaki FPS, mogłbyś porównac z demkiem ? I jeszcze 1 pytanie, zaczyna się tak jak demko :P ? Edytowane 12 Listopada 2007 przez Nerevar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magx2k Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 v1per86 A nie mozna tak byl o zrobic screenow z licznikiem FPS :/ Graficznie to u ciebie wyglada trochu gorzej niz u mnie na demku textury masz jakies rozmyte ,tyle za Ja uzywam configu Vhigh tylko cienie mam na medium demko w windowsie XP chodzi bardzo przyjemnie , choc framerate dosc niski w 1024x768 od 24 do 40 fps Za to wszystko wyglada bajecznie . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rav85 Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 u mnie 9-16 fps Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snajper3 Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 Na gram.pl Crysis jest juz dostepny;) Nie wykluczone ze w empiku tez juz lezy oryginal:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 u mnie 9-16 fps Tyle to ja mam na radku x1950pro na VHigh ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vodor Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 gdyby crysis zrobili polacy to co drugi post byłby o złej optymalizacji i, że Polacy jak zwykle nic nie potrafią zrobić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magx2k Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 Snajper3 Chyba celowo zamet siejesz ?? Jak dostepny na 2 dni przed premiera ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość v1per86 Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 v1per86 A nie mozna tak byl o zrobic screenow z licznikiem FPS :/ Graficznie to u ciebie wyglada trochu gorzej niz u mnie na demku textury masz jakies rozmyte ,tyle za Ja uzywam configu Vhigh tylko cienie mam na medium demko w windowsie XP chodzi bardzo przyjemnie , choc framerate dosc niski w 1024x768 od 24 do 40 fps Za to wszystko wyglada bajecznie . Wkurzal mnie fps, ale fakt moglem zrobic, bynajmniej u mnie jest od 20 do 40 fpsow na tych ustawieniach. Najwiecej spadkow mam przy obrotach kamera w momencie kiedy jest kilka kolesi naraz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snajper3 Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 Snajper3 Chyba celowo zamet siejesz ?? Jak dostepny na 2 dni przed premiera ??? Wejdz na strone i sie przekonaj;) http://www.gram.pl/sk8_8QTgJO0_Crysis.html Podstawowa wersja jest juz dostepna. Nie ma jeszcze wersji kolekcjonerskiej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SubMaFioZo. Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 Hm a powie ktoś "coś" o optymalizacji? Lepiej jest niż w demku? Mam nadzieje ze pójdzie to "jakoś" u mnie ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mastertab Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 Wejdz na strone i sie przekonaj;) http://www.gram.pl/sk8_8QTgJO0_Crysis.html Podstawowa wersja jest juz dostepna. Nie ma jeszcze wersji kolekcjonerskiej Bo wersja kolekcjonerska już dawno została wykupiona w pre-orderze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zigi Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 Chym.. co by tu pod crysisa zamiast 8800GTS 320 kupić... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość OpenSource Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 (edytowane) Chym.. co by tu pod crysisa zamiast 8800GTS 320 kupić... ;)ja bym zmienil szyk zdania Chym.. co by tu pod 8800GTS 320 zamiast crysisa kupić... ;) odrazu lepiej, nie sadzisz ? Edytowane 12 Listopada 2007 przez OpenSource Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 Chym.. co by tu pod crysisa zamiast 8800GTS 320 kupić... ;) 8800 GT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snajper3 Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 jak bym mial 8800gts 320 to naprawde bym sie cieszyl i gral sobie w Crysis na high:] a tak to tylko na medium moge:/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quintrix Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 U mnie na Viście x64 odczułem leki przypływ wydajności w stosunku do dema, jest mniej spadków poniżej płynnego obrazu tj. około 25fps. Normalnie mam od 20 do 50 fps w 1024x768, cienie na medium, reszta na high w DX9. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 wieczorem zamieszcze screeny jak to u mnie wyglada 1920x1200 aa off af16x very high DX9 i to samo w DX10 (o ile na viscie x64 sie to odpali bo wczoraj mialem jakies problemy) pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodpog Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 Blue czy mógłbyś też podać FPS na rozdziałce 1014x768 wszystko full ale w DX9 i jakiś screenik można też prosić. :) Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dukepl Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 (edytowane) Wydajność taka sama jak w demie, czyli marna. Gra ogólnie ujdzie w tłumie, fabuła jest dość ciekawa jednak na nagi nie powala. Denerwuje mnie tylko i to konkretnie ( ktoś już o tym pisał ) to, że trzeba w gości wstrzelić cały magazynek żeby ich zabić, śmiech na sali. Celuje gościowi w idealnie w głowę a jemu nic :? Edytowane 12 Listopada 2007 przez dukepl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 dukepl, no nie wiem u mnie wystarczy precyzyjny strzal w główke i kolesie padają. Potwierdzam wydajność taka sama jak w demie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 Jednym słowem nie mogę sie doczekać, gdy wróce do domu...... ((czyli tak naprawdę ok. 20 zasiąde sobie spokojnie przed kompem, ciesząc sie w pełni -> jak narazie ((dla mnie)) jedną z najlepszych gier, jak nie najlepszą...Fpp p.s. wyszły nowe stery nvidii .... kaj sa te nowe sterowniki od NV? do visty i xp?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 To co sieja popeline ze sie fps poprawil wzgledem demka...? Poprawili recoil w karabinie snajperskim czy nadal go nie ma? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
napster666 Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 (edytowane) Wydajność taka sama jak w demie, czyli marna...co ty piszesz :blink: wydajność jest o wiele lepsza, gra śmiga ze wszystkim na high, tylko cienie na medium, jak dam very high to gra działa jak demo na high. apropo very high, jak w tych plikach zmienić żeby były tylko te promienie słoneczne ? // z cieniami na high też super dziala Edytowane 12 Listopada 2007 przez napster666 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość v1per86 Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 (edytowane) No to mam kolejny klopot :P Mam chronic obszar (jestem w porcie) dopoki nie nadleci moj oddzial (wczesniej nastapil nalot na statek za pomoca lornetki). Problem polega na tym, ze wszystkich juz wszystkich wybilem i na radarze mam tylko widoczne latajace statki, z czego jeden z nich ma oznaczenie niebieskiego prostokacika. Co teraz ? :P Edytowane 12 Listopada 2007 przez v1per86 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nappy Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 co ty piszesz :blink: wydajność jest o wiele lepsza, gra śmiga ze wszystkim na high, tylko cienie na medium, jak dam very high to gra działa jak demo na high. apropo very high, jak w tych plikach zmienić żeby były tylko te promienie słoneczne ? // z cieniami na high też super dziala bodaj 'r_sunshafts' na 1 (czy jakoś tak :D) No i potwierdzam, wydajność WYŻSZA. 1024x768 AAx2, DX9 wszystko max, potrafi zmulić po doczytaniu lvlu a tak to bez przycinania (swoją drogą wyraźne zwolnienie widać dopiero przy ~17fps, powyżej 22-23 wydaje się już być płynnie. Ogólnie fps dużo bardziej stabilny niż w demku i nie wariuje aż tak, a wiadomo lepiej mieć te 25fps non-stop niż raz 30 a raz 15 :) . Obawiałem się, że będzie nudzić - a tu pozytywne zaskoczenie. Fabuła nawet jako-taka jest (chociaż po raz setny 'brave hero' itepe itede) ale przyjemnie się gra. No i te MOŻLIWOŚCI. Można sobie oponenta omijać, strzelać, zwabiać itp... ale zapomnieć o nich nie można, bo jak pójdziemy dalej to nam w plecy wjadą :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 Może ktoś podać raz jeszcze te pliki do podmiany na Very High ,bo coś nie mogę ich znaleźć. Grę będę miał jutro albo pojutrze ,zależy wszystko od kuriera . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość OpenSource Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 (edytowane) bodaj 'r_sunshafts' na 1 (czy jakoś tak :D) dawalem linki do efektow kilka postow wczesniej, ehh - http://www.tweakguides.com/Crysis_7.html utworz plik sys_spec_PostProcessing.cfg i wklej tam » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « [default] ; default of this CVarGroup = 4 r_DepthOfField=2 r_MotionBlur=3 r_sunshafts=1 r_UseEdgeAA=1 r_Flares=1 r_Coronas=1 r_colorgrading=1 r_GlowScreenMultiplier = 0.2 [1] r_DepthOfField=0 r_MotionBlur=0 r_Flares=1 r_Coronas=1 r_UseEdgeAA=0 r_sunshafts=0 r_colorgrading=0 r_GlowScreenMultiplier = 0.2 [2] r_DepthOfField=1 r_sunshafts=0 r_MotionBlur=0 r_UseEdgeAA=0 r_GlowScreenMultiplier = 0.2 [3] r_DepthOfField=2 r_MotionBlur=3 r_sunshafts=1 r_UseEdgeAA=1 r_Flares=1 r_Coronas=1 r_colorgrading=1 r_GlowScreenMultiplier = 0.2 zapisz plik i zastap nim ten w katalogu CVarGroups ( zrob backup :) ) ustaw w grze efekty pos processing na High i juz bedziesz mial komplet efektow z promieniami. :) Edytowane 12 Listopada 2007 przez OpenSource Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość v1per86 Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 Odpowie mi ktos na pytanie bo bardzo bym chcial zagrac dalej a nie moge bo sie nic nie dzieje w tym momencie co napisalem pare postow wyzej. Ultra pilne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magx2k Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 dukepl Demo przechodzilem 3x , za kazdym razem precyzyjny strzal w glowe powala klienta na ziemie Widac u ciebie cos nie tak z celnoscia , mialem tak jak dalem za duza rozdzialke i framerate spadal mi ponizej 20 fps ,ciezko bylo w lepetyne trafic :/ Juz nie moge sie fulla doczekac , musze czekac do srody :/ 25.99 £ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...