Skocz do zawartości
nrl

Crysis

Rekomendowane odpowiedzi

Granatnik oraz dodatkowe "celowniki" można zabrać zabitym wrogom w poszczególnych planszach gry.

Jak sięporozglądasz to napewno znajdziesz.

Edytowane przez markee

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To akurat wiem ;) Liczylem na jakas bardziej konkretna lokalizacje granatnika ;)

Narazie znalazłem jedną lokalizację

» Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... «

Misja po zniknięciu Proroka. Masz wyłączyć/rozwalić drugi zagłuszacz GPS (widać go z lewej).

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W którym miejscu trzeba oczekiwać na otwarcie przejścia?

http://img258.imageshack.us/img258/4126/beztytuuqu9.jpg

http://img240.imageshack.us/img240/2647/beztytuu1sa5.jpg

Wchodzisz do tego po lewej, pamiętaj, żeby nie używać F5 pomiędzy autosave. Tym sposobem za każdym razem działa i nic nie trzeba odczekiwać. Przechodziłem bramki dołem, nie głównym przejściem.

Edytowane przez WDK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie: Czy ktos moze mi powiedziec jak chodzi Crysis na SLI chodzi mi konkretnie o karty 8800GT,GTS,GTX, mile widziany jakis link do testow, jesli juz bylo wczesniej to Sorry,przejrzalem ostatnie 10 stron ale nic nie znalazlem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziekuje wszystkim za pomoc :mur: Musialem pominac caly level CORE :-| Nivea tu znajdziesz "sejwy" do wszystkich leveli. Niestety tylko z poczatkow...

No to cienias jesteś bo to jest mocniejszy lewel z tej gry.

:D

... chociaż dalej też jest masakra. Pewnie się powtórzyłem.

:wink:

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam problem z ostatnim bosem.

Odsztelilem mu pierwsze ramie , pozabijalem wszystkie latajace mobki i Helena mowi mi zebym nacelowal drugie ramie i tu jest problem. Chodzbym nie wiem jak dlugo celowal i zachodzil z roznych stron nie chce sie nacelowac :blink: . Po wczytaniu sejwa jest jeszcze gorzej - nie moge nawet pierwszego ramienia nacelowac :? Ktos wie co z tym jest nie tak ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam problem z ostatnim bosem.

Wczytaj autosejwa 110 i potem nie używaj quicksave, ewentualnie tylko przed rozwaleniem ostatniej (czwartej) wieżyczki.

Po przejściu pełnej wersji jestem bardziej zadowolony, niż zawiedziony. Od trzeciego levelu zaczęło się robić ciekawiej, doszła do tego momentami inna muzyczka, Fabuła wbrew pozorom jest bardziej rozwinięta, niż sądzono, mimo to nadal stanowi tylko pretekst do zdobywania kolejnych lokacji, nic nowego w fpp. Właściwie dopiero od "Relic" gra bardziej wciągnęła.

Zawód mam odnośnie levelu "Paradise Lost",

gdzie zamiast zwiedzać trzeba było głównie biec przed siebie, a jest to jedyny level w pełni zamarznięty. Ktoś się przyłozył do stworzenia scenerii i nawet nie ma mozliwości tego w czasie gry obadać. Trzeba było z edytora skorzystać
Sterowanie tym statkiem powietrnym tez mi nie podeszło, mogli zastosować sterowanie BF2. Na pewno do gry wrócę, po wydaniu patcha.

Grafika jest taka, że mam powód do zmiany karty, obecna momentami cienko przędzie (szczególnie przy używaniu celownika optycznego), a szkoda rezygnować z takiej grafiki.

Edytowane przez WDK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie: Czy ktos moze mi powiedziec jak chodzi Crysis na SLI chodzi mi konkretnie o karty 8800GT,GTS,GTX, mile widziany jakis link do testow, jesli juz bylo wczesniej to Sorry,przejrzalem ostatnie 10 stron ale nic nie znalazlem.

http://forum.purepc.pl/index.php?s=&sh...t&p=2812137

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taka ciekawostka: jak chcecie ograniczyc przebijanie sie przez menu gry do minimum (grajac w sp) to wlaczajcie gre klikajac bezposrednio na pliku save'a ;) Tak w ogole to pierwszy raz sie spotkalem z czyms takim...odpalaniem gry przez plik zapisu

edit: Charnaś nie wiedzialem ale w max'a 2 gralem ;)

Edytowane przez CarsonPoland

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taka ciekawostka: jak chcecie ograniczyc przebijanie sie przez menu gry do minimum (grajac w sp) to wlaczajcie gre klikajac bezposrednio na pliku save'a ;) Tak w ogole to pierwszy raz sie spotkalem z czyms takim...odpalaniem gry przez plik zapisu

Odpalać gre przez plik zapisu można było chociażby w Max Payne 2 ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Orientuje się ktoś jak pójdzie crysis na sprzęcie z siga ? ew. czy na średnich + 1024x768 da radę?

Na średnich to tylko w 800x600 bez AA i AF oczywiście.

Jest w miarę rozsądny FPS.

Ale gra nie wygląda dobrze wtedy. Coś jak Far Cry z gorszymi teksturami.

W grę nie powinno się grać na sprzęcie podobnym do naszych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieńdoberek.

:-D

Zacznę od tego, że miło zaskoczyła mnie viśta... włączył się system, pokazał się jakiś komunikat... nawet dobrze się nie zorientowałem o co chodzi a już pracowały oba rdzenie. Dla mnie bomba. No to kryzys... ustawienia takie...

Dołączona grafika

prędkość działania taka...

Dołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafika

Dołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafika

Dołączona grafika

Jakość obrazu lepsza niż pod ikspekiem nawet z wymuszonymi ustawieniami na very high i to nawet nie podlega dyskusji. Jak ktoś napiszę, że nie ma różnicy to parsknę śmiechem. Nie ma w ogóle takiego człowieka i jego wypowiedzi brać pod uwagę. Mowa oczywiście o różnicach graficznych i efektach a nie o guście. Moje zdanie jest podobne do tego o lost planet czyli efekty w dx10 są "bogatsze" i jest ich więcej... no ale płynność pozostawia wiele do życzenia.

A... i jedna jeszcze sprawa...

Dołączona grafika

... działają oba rdzenie.

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ale co mam Ci Sulaco udowodnić? Po prostu mnie podpuszczasz.

;)

Wystarczy zobaczyć grę w obu trybach i nic więcej. Różnica jest zauważalna od razu i na dodatek widać gdzie ona jest. Wszystko.

:-D

Na moich screenach widać różnicę a co dopiero w grze.

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ekhm http://www.gamespot.com/features/6182140/index.html

As far as we can tell, the difference between very high quality in Windows XP and Windows Vista is quite subtle. We noticed some extra shadowing on the rocks in the Vista version, and while there are differences between the hacked XP shots and the Vista shots, we can't really say that one looks better.

Według tego źródła różnic praktycznie nie ma :)

Edytowane przez alCatraz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@qqrydza to chyba ręcznie nie grzebałeś w configu , trzeba troche pogrzebać i obraz jest taki jak na dx10.

Wcześniej zauważyłem , ale w wodzie mienią się jakieś kolory oraz w jednym miejscu przy wodospadzie widziałem tęcze :lol2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi