mastertab Opublikowano 3 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2007 (edytowane) Widać, że żadne wynalazki jak dodatkowe karty PhysX nie są potrzebne do generowania świetnej fizyki, co pokazuje właśnie CryPhysics oraz dobrze znany HavokFX. Edytowane 3 Grudnia 2007 przez mastertab Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limak122 Opublikowano 3 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2007 O ci chodzi ? Nie wiem czy zauważyłeś, ale jedna klatka była renderowana 8sekund. Więc karty typu Psyhx są jak najbardziej na miejscu, ponieważ przyspieszają proces obliczania kolizji obiektów (czyli fizyki w grze). Jak się mylę poprawcie. Tym samym sposobem został nagrany inny filmik ukazujący wybuch bomby atomowej w grze. Pewnie wszyscy go znacie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mastertab Opublikowano 3 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2007 O ci chodzi ? Nie wiem czy zauważyłeś, ale jedna klatka była renderowana 8sekund. Więc karty typu Psyhx są jak najbardziej na miejscu, ponieważ przyspieszają proces obliczania kolizji obiektów (czyli fizyki w grze). Jak się mylę poprawcie. Tym samym sposobem został nagrany inny filmik ukazujący wybuch bomby atomowej w grze. Pewnie wszyscy go znacie :) To kwestia dopracowania, albo przerzucenia obliczeń fizyki na GPU o czym wiele się pisało, poza tym to tylko pokaz możliwości. W grze jest bardzo dobra fizyka do tego zobaczy gry na HavokFX i porównaj z beznadziejną fizyką z Gears of War, UT3 i innymi grami z fizyką od Agei, nie twierdzę, że te gry są złe po prostu fizyka w nich jest bardzo słaba. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 3 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2007 Ale Havok mnie zglebił w HL2: EP2 przy spotkaniach z Advisorami i finale ze Striderami. Tutaj fajny teledysk zrobił, ale niestety render do avi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 3 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2007 Było o tym ze 100 razy mowione , że ageia i jej fizyka to crap. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FanEk Opublikowano 3 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2007 (edytowane) Aberdeen City - Pretty Pet.dzieki ;) To kwestia dopracowania, albo przerzucenia obliczeń fizyki na GPU o czym wiele się pisało, poza tym to tylko pokaz możliwości. W grze jest bardzo dobra fizyka do tego zobaczy gry na HavokFX i porównaj z beznadziejną fizyką z Gears of War, UT3 i innymi grami z fizyką od Agei, nie twierdzę, że te gry są złe po prostu fizyka w nich jest bardzo słaba.to bardziej kwestia mocy obliczeniowej CPU niż GPU. co do fizyki, to przecież to implement całego enginu, a ile wydano na CryEngine? 110mln euro, w tej chwili jest sprzedawany na jakiś uniwersytet w stanach na "grafike koputerową". Było o tym ze 100 razy mowione , że ageia i jej fizyka to crap.dokładnie. Edytowane 3 Grudnia 2007 przez FanEk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 3 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2007 Zwykły marketingowy bubel. Ehh. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas Opublikowano 3 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2007 (edytowane) Takie male spostrzezenie. Bawie sie wlasnie 8800gt kolegi i musze przyznac ,ze crysis na high jak chodzi plynnie to jest miod ;) GPU_bench 41FPS 1280/high ;) No i jedno co mi sie rzucilo w oczy to HDR calkowicie inaczej wyglada na 8800gt niz na x1950pro. Na ATi po oczach daje niesamowicie i jakos srednio to wyglada, ale na 8800gt jest wyjeb..cie. Ladne kolorki, siedzac w krzakach i patrzac na niebo fajniej wszystko wyglada, a chodzac po plazy nie wali tak po oczach... Edytowane 3 Grudnia 2007 przez Karas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FanEk Opublikowano 3 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2007 Karas a odpal veryhigh na xp i powiedz jaki fps, jeśli możesz [takie moje zboczenie]. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limak122 Opublikowano 3 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2007 To kwestia dopracowania, albo przerzucenia obliczeń fizyki na GPU o czym wiele się pisało, poza tym to tylko pokaz możliwości. W grze jest bardzo dobra fizyka do tego zobaczy gry na HavokFX i porównaj z beznadziejną fizyką z Gears of War, UT3 i innymi grami z fizyką od Agei, nie twierdzę, że te gry są złe po prostu fizyka w nich jest bardzo słaba. Do wszystkiego trzeba podchodzić z rozwagą i po namyśle. Kwestią dopracowania twoim zdaniem jest jedna klatka na 8 sekund ? Chyba oczywistym jest, że problemem CPU jest po prostu brak mocy na tego typu obliczenia w grach. Obliczanie fizyki przez GPU to na razie tylko zapowiedzi i jeszcze nigdzie tego nie ujrzeliśmy. Karty Psyhix Agei wręcz przeciwnie, można je nabyć w sklepie i odpalić w różnych grach min. w grach wykorzystujących Unreal Engine 3 :) Co do gier z beznadziejną fizyką. Wszystko zależy od twórców gry i od tego jak oni wykorzystają dostępny im silnik. Typ silnika nie ma nic do rzeczy. Dowód ? Gra na UE3 ze brzydaśną Agei(ą) Tu Nadal Ageia :) Chodzi mi tylko o to, że nie wolno tak uogólniać. To, że Gears of War ma słabo wykorzystaną fizykę nie świadczy o tym, że cała Ageia i karty PhysX są do niczego. Może to świadczy tylko o tym, że korzystanie z CPU na dzień dzisiejszy bardziej się opłaca. Koniec tego offtopa :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas Opublikowano 3 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2007 (edytowane) Karas a odpal veryhigh na xp i powiedz jaki fps, jeśli możesz [takie moje zboczenie]. Niestety podziele sie wynikami dopiero jutro, bo dzis juz nie zdarze nic przetestowac. Update: Zrobilem bencha na ustawieniach "grundiga" (nie wiem czy to full veryhigh) i wyszlo 38.5 FPSa ;) Edytowane 4 Grudnia 2007 przez Karas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FanEk Opublikowano 4 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2007 Zrobilem bencha na ustawieniach "grundiga" (nie wiem czy to full veryhigh) i wyszlo 38.5 FPSa ;)to nie vhigh raczej, za duży fps :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mastertab Opublikowano 4 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2007 (edytowane) TU jest ta mapka co na filmiku służyła do pokazu fizyki tnie się niesamowicie tak, więc nic szczególnego, ale za to tu jest o wiele lepsza mapka do zabawy z fizyką polecam ja się całkiem przyjemnie bawiłem. EDIT: Wrzuciłem zabawy jest o wiele więcej, ale jakoś trzeba było streścić. Edytowane 4 Grudnia 2007 przez mastertab Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 4 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2007 mastertab Dzieki za linki do tych test mapek Przyznam sie szczerze ze ustawienia VeryHigh + cienie medium zadnych totalnych spadkow fps nie odnotowano Za wyjatkiem Duzych wybuchow podczas ktorych fps spada do 10 klatek . zaraz zapodam jakiegos screena podczas rozpierduchy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Monolith Opublikowano 4 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2007 zacialem sie: jestem na lotniskowcu i mam za zadanie odnalezc inzyniera. ale za cholere nie moge zejsc na nizszy poklad. drzwi ktore do tego sluzyly zostaly zniszczone ... help Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mastertab Opublikowano 4 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2007 zacialem sie: jestem na lotniskowcu i mam za zadanie odnalezc inzyniera. ale za cholere nie moge zejsc na nizszy poklad. drzwi ktore do tego sluzyly zostaly zniszczone ... help Próbowałeś już włączyć maximum strength i uderzyć z pięści w drzwi ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Monolith Opublikowano 4 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2007 pewnie. zero efektu, moze trzeba z polobrotu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaRuH Opublikowano 4 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2007 z tego co pamiętam trzeba się tam dostać przez dziurę w ścianie, popatrz dobrze, gdzieś powinna być. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Monolith Opublikowano 4 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2007 ok dalem se rade Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 4 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2007 Na dniach oczekujcie patcha , który m.in usprawni działanie sli w grze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LCC Opublikowano 5 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2007 Może ktoś zrobi FAQ z opisami trudnych miejsc i linkami do modów itd... ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 5 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2007 Na dniach oczekujcie patcha , który m.in usprawni działanie sli w grze.Wolałbym innego pacza ;) . SLI to tak nie po drodze . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bamboocha Opublikowano 5 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2007 skonczylem gre po niecalych 3 dniach. liczylem ze bedzie dluzsza. no i ci kosmici na koncu :/ - nieprzepadam. ale po za tymi 2 mankamentami bardzo fajnie sie gra. na srednim poziomie bylo pare miejsc gdzie musialem pare razy wczytywac a nawet czescie :P szkoda ze mam za slabego neta do gry po sieci :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 5 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2007 na nowych sterach 169.13 jest poprawa wydajnosci u mnie wyglada terez to tak 1920x1200 min. 25 aver 46 max 65 wczesniej min. 25 aver 40 max 51 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 5 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2007 same spoilery :P nie ruszy mi kryzys na x800gto ?? ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Złodziej Opublikowano 5 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2007 same spoilery :P nie ruszy mi kryzys na x800gto ?? ;] X800 ? Póki nie wyjdziesz poza detale LOW i 1024x768 będzie śmigać. Może nawet 30 fps gdzieś się trafi :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alCatraz Opublikowano 5 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2007 (edytowane) Może nawet 30 fps gdzieś się trafi :) chyba tu :lol2: ;) joke, ale IMO lepiej sobie odpuścić i zaliczyć grę dopiero na godnym sprzęcie i detalach. Ja póki co nie gram. Edytowane 5 Grudnia 2007 przez alCatraz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limak122 Opublikowano 6 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2007 same spoilery :P nie ruszy mi kryzys na x800gto ?? ;] X800 ? Póki nie wyjdziesz poza detale LOW i 1024x768 będzie śmigać. Może nawet 30 fps gdzieś się trafi :) chyba tu :lol2: ;) joke, ale IMO lepiej sobie odpuścić i zaliczyć grę dopiero na godnym sprzęcie i detalach. Ja póki co nie gram. X800gto256/256mb Athlon 3400+ 2Gb 633mhz (czy coś koło tego) Ustawienia takie: sys_spec_ObjectDetail=2 sys_spec_Shading=2 sys_spec_VolumetricEffects=2 sys_spec_Shadows=1 sys_spec_Texture=1 sys_spec_Physics=3 sys_spec_PostProcessing=1 sys_spec_Particles=2 sys_spec_Sound=2 sys_spec_Water=2 sys_spec_GameEffects=2 Gra cały czas płynnie tzn. 30fps. Czasami podczas ostrej jatki fps spadał do 10-15fps. Gra się całkiem przyjemnie, ale odpuściłem sobie po 2h, bo stwierdziłem, że warto poczekać rok na nowy sprzęt :) (Tak zrobiłem z far cry i było dobrze.) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Monolith Opublikowano 6 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2007 gdzie gra przechowuje sejwy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 6 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2007 lepiej sobie odpuścić i zaliczyć grę dopiero na godnym sprzęcie i detalach. Ja póki co nie gram.sory ale to juz chyba choroba... ja grajac nie patrze tylko na grafike ale takze na gameplay... az smiac mi sie chce jak ktos pisze ze nie gra bo mu gra nie pojdzie na max detalach... u mnie na low chodzi plynnie i starcza... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...