jurek911 Opublikowano 6 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2007 lol Neo na low...toż to wygląda gorzej chyba od far cry :/ Ja też nie gram...może się zdarzy cud i z kolejnym patchem poprawią coś w AI, albo chociaż dzwięki. pzd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 6 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2007 (edytowane) Ja się staram jak mogę , aby go skończyć , ale usilnie gra mi nie daje. Ostatni chyba level , bo na statku - lotniskowiec i gra "crysis" wykonał złą operację nie wazne jakie stery czy podkręcone czy nie poprostu to się dzieje . Robię co 10 krokow teraz savy zeby to jakos skonczyc :(. najsmieszniejsze jest to , ze dzieje sie to tylko w tym ostatnim levelu ;/. Nie wiem moze cos naszpąciłem za bardzo w cvargroup :). Pomieszam jeszcze i moze dojdę do tego co to moze byc gdyz vhigh + manipulacje z fizyką = przekombinowana sytuacja. Tak pozatym to ze wszystkimi [ciach!]łami crysis w 1280x1024 zjada ponad 500MB ramu na karcie :(. Dziwna sprawa straszna bo na tym lotniskowcu to nie ma tak na 1 rzut oka czym zapchac pamięci karty i niestety na 320 są znane hangupy z braku ramu. Są takie tylko 2 układy w grze gdzie się to dzieje więc na banq coś można by zoptymalizować. Jutro w końcu podepnę tandem 2x 8800 gts 320mb i zobaczymy jak to biega. Obawiam się jedynie, że stanie się małe bum z powodu zasiłki , ale spróbujemy. Wiem oczywiscie , że w sli się nie sumuje pamięci - jak dla mnie to pełna bzdura , bo to żaden problem nie powinien być aby się właśnie sumowały tak jak to chyba było w voodo, ale mogę się mylić ze względu na odległe czasy. Edytowane 6 Grudnia 2007 przez Gregor1230 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 6 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2007 sory ale to juz chyba choroba... ja grajac nie patrze tylko na grafike ale takze na gameplay... az smiac mi sie chce jak ktos pisze ze nie gra bo mu gra nie pojdzie na max detalach... u mnie na low chodzi plynnie i starcza...Nie gralem w Crysisa narazie. Ale granie na low....ja rozumie medium itd...Grafika buduje czasem gameplay, klimat itd.. Odposcilem sobie Doom3 bo granie na ti4200 nie odpowiadalo mi, zaliczylem potem. Gra swiatla, cieni itd. Widizsz cien kolesia, a na low? nawet nie wiesz ze tam stoi. Nie trzeba popadac w skrajnosc i grac na max, ale z drugiej strony LOW to juz tez kaszanka IMHO! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RazorBMW Opublikowano 6 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2007 (edytowane) gdzie gra przechowuje sejwy? C:\Documents and Settings\Nazwa_Użytkownika\Moje dokumenty\My Games\Crysis\SaveGames fajny myk jest, że klikając na plik z save'em można uruchomić od razu tego save'a ;) Może to już było ;) Edytowane 6 Grudnia 2007 przez razorBMW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Monolith Opublikowano 6 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2007 dzieki! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buziak Opublikowano 6 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2007 Panowie mam dwie sprawy. Po pierwsze odpalilem crysisa i mam pytanie, czy mozecie mi podac linki do wszystkich hotfixow do crysisa ?? Bo na 1 stronie ich nie ma, a nie mam czasu na wertowanie 56 stron tematu. Po drugie czy CF dziala w Crysisie, bo u mnie nie dziala. I niewiem czy jest ten sam paten co w MoH:A czy wystarczy tylko sciagnac jakis hotfix albo cos, z gory dzieki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 6 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2007 (edytowane) Na stronie AMD masz specjalne stery z hotfixem do crysis i nie są to 7.11 (te nie mają hotfixa), a wcześniejsze. Edytowane 6 Grudnia 2007 przez WDK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 6 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2007 Panowie mam dwie sprawy. Po pierwsze odpalilem crysisa i mam pytanie, czy mozecie mi podac linki do wszystkich hotfixow do crysisa ?? Bo na 1 stronie ich nie ma, a nie mam czasu na wertowanie 56 stron tematu. Po drugie czy CF dziala w Crysisie, bo u mnie nie dziala. I niewiem czy jest ten sam paten co w MoH:A czy wystarczy tylko sciagnac jakis hotfix albo cos, z gory dzieki za pomoc. Wchodzisz na stronę AMD, wpisujesz w szukajkę, wybierasz z kombo ATI i jak jest fix, to ci znajdzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 6 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2007 X800gto256/256mb ... u mnie problem był inny,, klatek było sporo :] bo posypała się grafika :] wszystko było jakby zarysem kształtów + siakieś niebo, czasem światło,, sic,, lipa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alCatraz Opublikowano 7 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2007 sory ale to juz chyba choroba... ja grajac nie patrze tylko na grafike ale takze na gameplay... az smiac mi sie chce jak ktos pisze ze nie gra bo mu gra nie pojdzie na max detalach... u mnie na low chodzi plynnie i starcza... A mnie bawi do łez świadomość, że niektórzy grają na low w grę, której jedynym chyba atutem jest piękna grafika. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mastertab Opublikowano 7 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2007 A mnie bawi do łez świadomość, że niektórzy grają na low w grę, której jedynym chyba atutem jest piękna grafika.Nie jedynym, ale fakt granie na low mija się z celem nie ma wtedy tego specyficznego klimatu, który w dużej mierze budowany jest właśnie poprzez efekty graficzne. Ogólnie można przyjąć, że jeśli komp nie pozwala na granie przynajmniej w 1024x768 i ustawieniach wszystkiego na medium nie ma co zawracać sobie głowy Crysis'em. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 7 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2007 (edytowane) Czy ja wiem czy tylko piękna grafika, ta gra cała jest piękna i nie czepiajmy się szczegułów. Nie zawaham się - to jest najlepsza gra jaka do tej pory wyszła jeśli chodzi o fpp !! Nie chcę zaczynać wojny, ale to oni właśnie pokazali - CRYTEK , że PC żyje ;) i niszczy wszystko co do tej pory wyszło. Zaraz się odezwą głosy , że straszne wymagania itd , wymagania takie jaka jakość , zresztą i tak długo zwlekali z wypuszczeniem gry - chyba z tego względu , że czekali na sprzęt i można powiedzieć , że się nie doczekali ;). Edytowane 7 Grudnia 2007 przez Gregor1230 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grippem Opublikowano 7 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2007 Czy ja wiem czy tylko piękna grafika, ta gra cała jest piękna i nie czepiajmy się szczegułów. Nie zawaham się - to jest najlepsza gra jaka do tej pory wyszła jeśli chodzi o fpp !! Nie chcę zaczynać wojny, ale to oni właśnie pokazali - CRYTEK , że PC żyje ;) i niszczy wszystko co do tej pory wyszło. Zaraz się odezwą głosy , że straszne wymagania itd , wymagania takie jaka jakość , zresztą i tak długo zwlekali z wypuszczeniem gry - chyba z tego względu , że czekali na sprzęt i można powiedzieć , że się nie doczekali ;). Prawda ale mogli poczekać do świąt, dopracować gre a nie wydawać w czasie gdy wychodziły mocne tytuły. Jak ktoś chce na siłę szukać w grze tylko grafiki to na inne aspekty nie spojrzy. Jak dla mnie jest to jedna z najlepszych gier roku i tyle. CDA dało FC 10 a Crysisowi 9 jak dla mnie to głupota bo FC może robił większe wrażenie jeśli chodzi o grafikę ale multi i single były dość nudne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicko13 Opublikowano 7 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2007 Marudzicie z tymi wymaganiami :P mi chodzi mid-high na spokojnie 30fps :) z chęcią zrobie bencha :) ,specjalnie do tej gry dokupiłem sobie więcej pamiątek i jedzie do mnie nowa mycha i klawka :D rozwaliłem po pierwszym dniu grania. Ogólnie gierka miodzio,nie podobał mi się level bez grawitacji i te śmieszne stworki,szczególnie końcówka gdzie myślałem że się pogubiłem ale potem wpadłem na to że trzeba poczekać na elektryka żeby korki wkręcił :) Moim zdaniem jedna z najlepszych FPS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 7 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2007 zainstalowalem te 169.13 i teraz moge wkoncu zagrac na high na moim GX2 ... w 1280x800 .... jest z 30-40fps ... i nie rwie jak wczesniej teraz gra nabrala troche innych klimatów ;] płynniej jest to odrazu radosniej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 7 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2007 Chaos a wczesniej jakie miales stery? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 7 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2007 rozne .... 163.71-75 169 to wszystie ktore wychodzily .. gra miala fps niby taki jak teraz .. ale plynnosc byla kiepska .. rwalo i wogole .. teraz mimo niskiego fps jest git .. mozna spokojnie celowac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buziak Opublikowano 7 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2007 Odnosze wrazenie, ze pomimo hotfixa CF nadal nie dziala ;/ Co mnie troszke boli ... bo z dwoma kartami szlo by juz nawet pograc na niezlych ustawionkach ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 7 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2007 (edytowane) Gdzieś pisali, że jeszcze pacz jest potrzebny do tych sterowników(nv). Edytowane 7 Grudnia 2007 przez qqrydza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 7 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2007 zainstalowalem te 169.13 i teraz moge wkoncu zagrac na high na moim GX2 ...169.17 są jeszcze lepsze :wink:, ale i tak niedługo pojawią się nowsze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 7 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2007 Odnosze wrazenie, ze pomimo hotfixa CF nadal nie dziala ;/ Co mnie troszke boli ... bo z dwoma kartami szlo by juz nawet pograc na niezlych ustawionkach ...Upewniłeś się, że fix napewno zainstalowany? Jak miałeś 7.11, to manager aktualizacji (w trybie niestandartowym widać co wybrał do aktualizacji) mógł ci nie zainstalować sterów ze starszym numerkiem. Wtedy zostaje całkowity uninstall i instalacja samego HotFix'a na czysto. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buziak Opublikowano 7 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2007 Upewniłeś się, że fix napewno zainstalowany? Jak miałeś 7.11, to manager aktualizacji (w trybie niestandartowym widać co wybrał do aktualizacji) mógł ci nie zainstalować sterów ze starszym numerkiem. Wtedy zostaje całkowity uninstall i instalacja samego HotFix'a na czysto. sproboje jeszcze raz, poniewaz w 1024x768 AAx4 mam w granicach 20-25 FPS all VHigh. Bez AA hula tak na 40 FPS.ale rodzialka mnie martwi ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 7 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2007 (edytowane) Nie pakuj się w max tekstury. Przetestuj lepiej na ALL HIGH na DX9. U mnie hotfix ma taki numerek: Edytowane 7 Grudnia 2007 przez MariuszDW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buziak Opublikowano 7 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2007 Ojj to u mnie inne numerki sa ... jak wroce z pracy to bede dzialal. Ogolnie na pierwszy rzut oka gra robi na mnie pozytywne wrazenie. Podoba mi sie bardziej niz FarCry... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 7 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2007 169.17 są jeszcze lepsze :wink:, ale i tak niedługo pojawią się nowsze.jakis link? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 7 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2007 http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=246364 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buziak Opublikowano 7 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2007 (edytowane) a wiec na czystym hotfixie gra sie w ogole nie wlacza ;/ nawet bezposrednio z sevagame nie chce sie wlaczyc ;/ ... wtf ?? znaczy sie mapa sie laduje z savegame ale jak klikam na start misji to sie wywala crysis.exe ;/ Edytowane 7 Grudnia 2007 przez Buziak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 7 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2007 ehh... U mnie taki myk zadziałał. Wróciłem z 7.11 do hotfixa właśnie przez czystą instalcję. Różnica taka, że na jednej karcie (a przy wyłączniu CF działa?). To może jeszcze raz na czysto 7.10 (zobaczyć, czy chodzi), a potem hotfix. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buziak Opublikowano 7 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2007 (edytowane) Hotfix nie dziala ;/ nawet jak wylacze CF ;/ Zainstalowalem na nowo 7.10 i odrazu hotfixa i nic ;/ dalej to samo. Teraz Zainstaluje same 7.11 bo wczesniej jechalem na 7.10. Jak sie teraz okazuje nawet CoD 4 niechce chodzic i sie wywala ;/ Edytowane 7 Grudnia 2007 przez Buziak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 7 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2007 (edytowane) a wiec na czystym hotfixie gra sie w ogole nie wlacza ;/ nawet bezposrednio z sevagame nie chce sie wlaczyc ;/ ... wtf ?? znaczy sie mapa sie laduje z savegame ale jak klikam na start misji to sie wywala crysis.exe ;/Crysis jest bardzo czuły na wszelkie niestabilności procka, pamięci, czy przekręconej karty, nawet gdy inne gry chodzą stabilnie. Gdy mi 2 razy gra się wywaliła, olałem to myśląc, że wina gry, a się okazało, że jeden moduł pamięci wykazuje błędy w GM. Edytowane 7 Grudnia 2007 przez WDK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...