kwasior500 Opublikowano 20 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2009 Ja bym raczej stawiał, że go scrackował :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 21 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2009 (edytowane) No no ^_^ Jakiś tam patchyk wrzuciłem, ale nic to nie zrobiło w tej kwestii. Będe próbował, bo na Viście na pewno pocinałem, a może i na moim poprzednim W7 64 Edytowane 21 Listopada 2009 przez majkel84 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 18 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2009 (edytowane) Przenosząc wątek o modzie przez ath z innego tematu o kryzysie... Ja mam błędy w grafice po jego instalacji. Obcy i żołnierze w pewnej odległości stają się dziwnie rozmazani. Edytowane 18 Grudnia 2009 przez qqrydza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 18 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2009 Może pobaw się z konsoli komendą - r_depthoffield x , gdzie x to wartość DOF Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 18 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2009 (edytowane) Niech ustawi na 0. Efekt po wgraniu tego moda jest olbrzymi. Niestety gra staje się tym bardziej niegrywalna. Już wcześniej przerobiłem sobie konfig za pomocą jakiegoś moda, by gra pod DX9 wygląda jak pod DX10, a może i odrobinę lepiej. Na 1680x1050 miałem wtedy ok 15 klatek. Po wgraniu tego moda mam teraz aż całe 2 klatki na sekundę :lol2: Nie zmienia to faktu, że gra wygląda niesamowicie. Może jakbym zainstalował od nowa Crysisa i dał wszystkie ustawienia pod DX9 na high + ten mod to byłoby więcej FPS. Ale różnica między high, a v.high jest dosyć spora. Widać to zwłaszcza na teksturach i cieniach. Te pierwsze są bardziej wypukłe i szczegółowe na v.high. Jak będę miał czas to się pobawię, ale 8800GT to już dawno przeżytek. Bez 4 rdzeni i zdecydowanie mocniejszej grafiki mogę sobie darować taką zabawę. Chociaż mam wrażenie, że jeszcze długo nie uświadczymy płynnej gry z tymi wszystkimi modami w FullHD. No może z 2x5970. Edytowane 18 Grudnia 2009 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marantz5003 Opublikowano 18 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2009 Może pobaw się z konsoli komendą - r_depthoffield x , gdzie x to wartość DOFa do czego to służy i co daje- poprawia w grafice? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 18 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2009 (edytowane) To jest głębia pola (w dosłownym tłumaczeniu z języka angielskiego). Sprawia, że obraz w oddali jest rozmyty. Im więcej dasz tym bardziej będzie rozmyty. Ustaw na 1-0 w przypadku jak używasz tego moda o którym wspomniał Ath. W innym wypadku, może być ustawione domyślnie na 2 . Nie ma sensu tego zmniejszać. Efekt będzie znikomy. A powiedziałbym, że lepiej to wygląda na 2 niż na 0. Zwłaszcza jak mamy wyłączone AA. Ale używając tego moda przy ustawieniu depthoffield na domyślną wartość "2" obraz jest o wiele bardziej rozmazany. Musi to być jakiś bug tego moda. Link do tego moda: http://downloads.guru3d.com/Real-Lifesis-C...3.html#download EDIT: Do Trolla niżej: Chcesz kogoś sprowokować i poczuć się lepiej ? ;) Zapraszam do komentarzy na Onet i Wp tam jest Twoje miejsce. Będziesz mógł sie dowartościować. Edytowane 18 Grudnia 2009 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sl09861 Opublikowano 18 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2009 (edytowane) Przestancie juz grac w tego crysisa bo nawet z modami ma dziwnie brzydką grafe staroć wogóle niegrywalana jak dlamnie a kto nie ma przynajmiej gtx niech sie schowa całkiem a fps trzeba miec minimum 60fps i kto tyle nie ma to niech nie gra bo nie ma sensu . NIe wiem co wy widzicie fajnego w crysis przez grafika jest lepsza juz w grze The Hunter ale na cryengine 2 mogli by pare zeczy podciągnąć. Edytowane 18 Grudnia 2009 przez sl09861 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
epoxer Opublikowano 18 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2009 [...] fps trzeba miec minimum 60fps i kto tyle nie ma to niech nie gra bo nie ma sensu. Tak Ci się tylko wydaje :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 18 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2009 Niech ustawi na 0. Efekt po wgraniu tego moda jest olbrzymi. Niestety gra staje się tym bardziej niegrywalna. Już wcześniej przerobiłem sobie konfig za pomocą jakiegoś moda, by gra pod DX9 wygląda jak pod DX10, a może i odrobinę lepiej. Na 1680x1050 miałem wtedy ok 15 klatek. Po wgraniu tego moda mam teraz aż całe 2 klatki na sekundę :lol2: Nie zmienia to faktu, że gra wygląda niesamowicie. Może jakbym zainstalował od nowa Crysisa i dał wszystkie ustawienia pod DX9 na high + ten mod to byłoby więcej FPS. Ale różnica między high, a v.high jest dosyć spora. Widać to zwłaszcza na teksturach i cieniach. Te pierwsze są bardziej wypukłe i szczegółowe na v.high. Jak będę miał czas to się pobawię, ale 8800GT to już dawno przeżytek. Bez 4 rdzeni i zdecydowanie mocniejszej grafiki mogę sobie darować taką zabawę. Chociaż mam wrażenie, że jeszcze długo nie uświadczymy płynnej gry z tymi wszystkimi modami w FullHD. No może z 2x5970. Ja gram na dx9+fix do odblokowania maksymalnych detali i po wgraniu moda nie zauważyłem zbytniego spadku fps. Jak ustawię najwyższy poziom aa to mam wtedy ok 5k./s, ale 2.. to coś musisz mieć nie tak. :D Przestancie juz grac w tego crysisa bo nawet z modami ma dziwnie brzydką grafe staroć wogóle niegrywalana jak dlamnie a kto nie ma przynajmiej gtx niech sie schowa całkiem a fps trzeba miec minimum 60fps i kto tyle nie ma to niech nie gra bo nie ma sensu . NIe wiem co wy widzicie fajnego w crysis przez grafika jest lepsza juz w grze The Hunter ale na cryengine 2 mogli by pare zeczy podciągnąć. O dziwo do tej gry nie potrzeba aż ta dużej ilości fps, żeby pograć komfortowo. Ja gram na fx5200 1gb dd2 w sli i działa płynnie, grafika faktycznie trochę brzydka, bo fotorealistyczna, a świat na żywo wygląda wstrętnie, dlatego nie wychodzę z domu. :( W grze the hunter, gdzie polujemy na jelenie(?) nie ma praktycznie żadnej interakcji z otoczeniem, nie licząc fizyki itp. a grafika wcale nie jest lepsza. Weź pod uwagę fakt, że crysis wyszedł ponad 2 lata temu a ta o której piszesz w 2009. Co nie zmienia faktu, że według mnie pod względem grafiki/interakcji/fizyki nie powstało nic lepszego niż produkt ze stajni crytek'a. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupak01 Opublikowano 18 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2009 Interakcja z otoczeniem to raczej domena Red Faction ale ja mogę się nie znać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art385 Opublikowano 18 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2009 lulz szczupciu co za niesamoicie trafna odpowiedź zważywszy, że wygląda na to, że Ath trolluje trolla :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 18 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2009 Ath możesz mi podać linka do tego Fix'a pod DX9 dla odblokowania max detali. Co prawda używałem jakiegoś moda na to, ale w sumie nie pamiętam jakiego, bo instalkę Crysisa mam już prawie rok na dysku z wgranym tym modem. Możliwe, że ów mod coś za bardzo namieszał i gryzie się z tym Real Lifesis. Spróbuje zainstalować od nowa Crysisa z tym fix'em i na to wszystko Real Lifesis. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 18 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2009 Interakcja z otoczeniem to raczej domena Red Faction ale ja mogę się nie znać. No faktycznie w tamtych czasach red faction miał zdumiewającą interakcję z otoczeniem, ale proponuje jednak zagrać w crysisa i dopiero ocenić ile się zmieniło od 2001-2003 (rf1 & rf2) w tej kwestii. Ath możesz mi podać linka do tego Fix'a pod DX9 dla odblokowania max detali. Co prawda używałem jakiegoś moda na to, ale w sumie nie pamiętam jakiego, bo instalkę Crysisa mam już prawie rok na dysku z wgranym tym modem. Możliwe, że ów mod coś za bardzo namieszał i gryzie się z tym Real Lifesis. Spróbuje zainstalować od nowa Crysisa z tym fix'em i na to wszystko Real Lifesis. http://www.sendspace.com/file/d020ik Zrób sobie kopię zapasową katalogu, który będziesz nadpisywał tymi plikami. W momencie, kiedy ustawisz w grze detale na high (v. high będą nadal nieaktywne w ustawieniach) to od tej pory pod tą pozycją będą właśnie przypisane najwyższe ustawienia (mod zmienia poszczególne wartości przypisane do poziomów jakości grafiki). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sl09861 Opublikowano 18 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2009 samemu sie to w notatniku ustawia kopiuje sie warosci z high na low i wgrze na low ma sie high . fizyka moze jest dobra ale grafika az taka nie jest zobaczcie tylko na trawe albo na kore drzewa . Fajnioe by bylo jakby byla gra ze kazde ziarnko piasku sie da ruszyć i np dziure 2 metrową w ziemi zrobić . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupak01 Opublikowano 18 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2009 No faktycznie w tamtych czasach red faction miał zdumiewającą interakcję z otoczeniem, ale proponuje jednak zagrać w crysisa i dopiero ocenić ile się zmieniło od 2001-2003 (rf1 & rf2) w tej kwestii. http://www.sendspace.com/file/d020ik Zrób sobie kopię zapasową katalogu, który będziesz nadpisywał tymi plikami. W momencie, kiedy ustawisz w grze detale na high (v. high będą nadal nieaktywne w ustawieniach) to od tej pory pod tą pozycją będą właśnie przypisane najwyższe ustawienia (mod zmienia poszczególne wartości przypisane do poziomów jakości grafiki). Grałem w Crysisa ale wybuchające beczki, rozpadające się domki i łamiące się drzewka nie robią na mnie wrażenia chociaż wygląda ładnie. Nie grałeś chyba w 3 część, co? :E Art - chciałem zabłysnąć moją yntelygencją :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Powerslave Opublikowano 19 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2009 samemu sie to w notatniku ustawia kopiuje sie warosci z high na low i wgrze na low ma sie high . fizyka moze jest dobra ale grafika az taka nie jest zobaczcie tylko na trawe albo na kore drzewa . Fajnioe by bylo jakby byla gra ze kazde ziarnko piasku sie da ruszyć i np dziure 2 metrową w ziemi zrobić .Moze za XX lat. Narazie cie piaskownica czeka, lopatka w reke i mozesz kopac ile wlezie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 19 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2009 Grałem w Crysisa ale wybuchające beczki, rozpadające się domki i łamiące się drzewka nie robią na mnie wrażenia chociaż wygląda ładnie. Nie grałeś chyba w 3 część, co? :E Art - chciałem zabłysnąć moją yntelygencją :D Nawet nie wiedziałem, że 3ka wyszła, pooglądałem filmiki na yt i już wiem dlaczego przeszła niezauważona. ;) Twórcy skupili się tylko i wyłącznie na jednym aspekcie, jak najwięcej rzeczy, które można zniszczyć, w tej grze nic poza tym nie ma. Crysis to mix grafiki, fizyki, ai, grywalności z najwyższej półki. RF3 to tylko kolejny, marny port z konsoli, w którym ta cała rozpierducha nudzi się zapewne po chwili, bo nic innego ta gra nie ma do zaoferowania.. Dobra koniec OT, to temat o crysisie. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosu Opublikowano 25 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2009 Dostałem Crysis Maximum Edition czyli Crysis+Warhead+Wars i wszystko fajnie ALE, nie mogę ustawić w żadnym z nich rozdziałki wyżej niz 1680x1050 gdzie normalnie grywam w gry w 1900x1200 Po prostu nie mam opcji wyboru, grę odpalam pod Vistą 64. Na Hd 4870 nie miałem takiego problemu na Hd 5770, 5850 i 5870 również nie, a na HD 4890 mam. Spotkał się ktoś z tym? Stery 9.11 W innych grach pod Vistą spokojnie ustawiam 1900x1200 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marantz5003 Opublikowano 25 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2009 może wgraj najnowsze patche mi pomogło w przypadku crysis warshed Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosu Opublikowano 25 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2009 Mam najnowsze patche, i tak nadal jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 25 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2009 Dostałem Crysis Maximum Edition czyli Crysis+Warhead+Wars i wszystko fajnie ALE, nie mogę ustawić w żadnym z nich rozdziałki wyżej niz 1680x1050 gdzie normalnie grywam w gry w 1900x1200 Po prostu nie mam opcji wyboru, grę odpalam pod Vistą 64. Na Hd 4870 nie miałem takiego problemu na Hd 5770, 5850 i 5870 również nie, a na HD 4890 mam. Spotkał się ktoś z tym? Stery 9.11 W innych grach pod Vistą spokojnie ustawiam 1900x1200 Przesuń suwak z rozdzielczością w dół. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiki20 Opublikowano 28 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2009 slyszal ktos o tym modzie http://www.mechlivinglegends.net/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chronicsmoke Opublikowano 31 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2009 ja słyszałem i czekam ;) podobno jest świetny tutaj gameplay z bety Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzyss Opublikowano 8 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2010 Koledzy, powiedzcie czy na moim konfigu z podpisu dam rade grac plynnie w rozdziałce 1024, na detalach minimum srednich? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 8 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2010 Na średnich powinno być w miarę ok. Podkręć trochę kartę i proca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIBI_PL Opublikowano 8 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2010 nic nie trzeba podkęcać - będzie śmigać bardzo ładnie na medium (na moim lapku z tą 4670 da radę grać na high detal - fps w granicach 20-30) a do singla to starczy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzyss Opublikowano 9 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2010 Powiedzcie jeszcze czy jak kupie uzywke to bede sie mogl cieszyc w pelni rozgrywka w singlu jak i multi? Tzn czy czasem klucz nie jest przypisywany do jakiegos konta itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zajcewik Opublikowano 9 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2010 Singlem będziesz mógł się cieszyć jak najbardziej, ale jeżeli ktoś zrobił sobie konto do gry przez internet, to możesz marzyć. Proponuję kupić nową w folii, w sumie to jest kwestia max 30zł :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzyss Opublikowano 9 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2010 No wlasnie o to mi chodzilo. Kupie wiec nowke sztuke. A ta gra jest rejestrowana w jakim systemie?Trzeba moze podawac falszywe miejsce zamieszkania np UK czy nie ma takiego problemu? Pytam bo temat spory o Crysisie a kupic chetnie bym chcial i pograc troche. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...