Skocz do zawartości
nrl

Crysis

Rekomendowane odpowiedzi

Jak podczas walk fps spada , to proca trza kręcić :wink: i nie wspomne o grafice. Nowe sterowniki 171.23 wyrażnie poprawiają wydajność , ja tam gram i grałem na mieszance high i vhigh tylko cienie i obiekty na medium bo najbardziej fps zabierają. Zastanawiam się czemu do tej pory nikt nie strzelił rekorda w tempie przejścia fulla :lol2: , omija się koreańców i po zawodach :lol: .

Edytowane przez sideband

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co wy gadacie?

Ja na tych ustawieniach które ktoś kiedyś wrzucał na rapida pod 8600GT jadę w 1440x900 bez AA i śmiga porządnie, czyli płynnie.

Choć Crysis nawet przy 16-17 FPS płynnie chodzi :P

No, ale mało ramu i niekiedy przytnie...

W każdym razie miałem pisać o tym modzie...

Ogólnie spoko, ale:

Wszystko ocieka wodą, nawet środek budynku.

Świeci się ta mapa jak psu jajca.

Drzewa przechodzą przez ściany.

I ogólnie jakoś tak przesadzone mi się wydaje wszystko...

Ale muszę przyznać że woda wyszła zajebista :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość chronicsmoke

Właśnie próbuje sobie załatwić fulla bo narazie grałem w demo. :(

Polecam kupić w sklepie w multi jest niezła zabawa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To 50% jest lekką reką :wink: , te wzrosty dotyczą only dx10 :wink: . Nvidia to lenie , dopiero jak Vantage na horyzoncie wzieli du.. w troki i wzięli się za sterowniki , ale przy okazji dodali inne błędy :lol2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No oczywiście na DX10. Screenów nie dam bo nie chce mi się przeinstalowywać sterów. Patrzyłem na frapsa i bawiłem się tym z 2 godziny więc musicie wierzyć na słowo :) U mnie FPS wzrósł co prawda o 50% ale w praniu to było w grze z 10 FPS do 15 (miejscami do 18) więc jest ok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:]

Crysis v1.2 Patch - patch

(hx) 02:09 PM EST - Mar,06 2008 - Post a comment

As promised, Crytek and EA have released a new patch for Crysis, bringing their first person shooter to version 1.2. This cumulative patch contains a range of optimizations, fixes, tweaks and new features. The 361 MB download is mirrored on AtomicGamer, CGO.ro, CryMod, CryServ.eu, eXp.de, FanGaming, FileFront, GH, and SI.

http://www.ggmania.com/?smsid=25027

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co!! - pochwale się i Tu jak to u mnie wygląda ;P

Win XP 32bit

1024x768

Ultra High

No i wreszcie na tym konfigu jest prawie pełnia jakości, na jakiej od biedy da się ugrać na 8800gt, choć dogrywa krzaczki w oddali co troche psuje efekt. Najbardziej podoba mi się podniesienie rozdziałki spritów tekstur roślinności. Hdr jest troche przegięty, ale ujdzie. Jest świetny LOD obiektów w oddali, co w poprzednich orginalnych veryhigt dx10 na win Xp nie miało miejsca. Po wyłaczeniu w opcjach najwyższego cieniowania spadała też rodzielczość tekstur na obiektach, czego zupełnie nie rozumiem, czemu to było powiazane z cieniowaniem...

Przeszedłem z tym konfigiem całą gre na normalu w resie 1680x1050 bez AA i AF z patchem 1.1 (Proc 3GHz i GPU 700/1700/2000). Chwilami to była mordęga, na lotniskowcu musiałem tylko zejść z detalami, ale przy gorszym framie przechodziłem dawniej gry a tu wcale nie było trudno. Da się wybić niemal wszystkich z daleka snajpując, albo po kolei wyciągać i likwidować, więc grając wolno nie przeszkadza mała ilość fps. Jednak warto było sie pomeczyć, aby zobaczyć te wszystkie "cuda". Cuda w cudzysłowie, bo do realizmu odwzorowania świata, to jeszcze mega daleko. Mógłbym wymieniać odstępstwa na każdym kroku. I tak na to co pozwala dzisiejszy sprzęt, to szacunek dla twórców, bo dali dużo dobrego. Samo zaprojektowanie i ustawienie całej tej roślinności, gór, skał, to mega żmudność dla programistów. Grafika i radocha ze strzelania z fajnych giwer, bo sama fabuła jest naiwna jak myśli 14latka :lol2: Największą polewe miałem z nawoływań i krzyków koreańców. Szkoda że AI nie dorównuje grafice i jest nic nie lepsze jak w farcry a rezerwy w procku są nie wpełni wykożystane, bo sama fizyka nie ciągnie wszystkich istrukcji procka na 100%. Ogólnie gudi, choć wybitnie gra jest podrasowana na rynek głupiutkich zjadaczy amerykańskich fimów sensacyjnych/sf - wide te tanie gadki i odzywki z produkcji klasy B :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dużo linków do patcha 1.2

Ewidentnie szybiej chodzi (Vista/HIGH patch 1.2+nowe stery). W benchmarku GPU 2 klatki więcej, ale to w sumie pryszcz. Podczas rozgrywki czuć (fraps) różnicę. No i nie ma w końcu takich spadków jak się patrzy na parujący lód. Wcześniej mnie to trochę wq :/

Stery zainstalowałem 169.44. Wcześniej na 174.31 UT3 mi się wywalil (co mu się nigdy nie zdarzało) więc odrazu out i powrót byl do 169.28

Edytowane przez MariuszDW

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak patrzę na screeny z wyższych detali to mi się zaczyna chcieć nowego kompa. Czas już najwyższy ;]

Jeżeli wymiana kompa wiąże się tylko z tą grą - to nie warto dla niej robić Update`a.

Poza grafiką nie oferuje zupełnie nic ;)

PoulN ile masz srednio klatek?

Ogólnie jak widać na Screen`ach, przy większej zadymie i "lodowych" lokacjach, czasami spadnie do 30klatek,

ale to sporadycznie ;)

Edytowane przez PoulN

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi