forest kila zbila Opublikowano 3 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2008 taki tip - poniżej hard tej gry nie warto zaczynać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 9 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2008 Właśnie zainstalowałem Vistę i chyba zostanę przy niej ;). Nowe stery od NV pokazują moc w crysisie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 9 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2008 Które konkretnie ? Najnowsze ? Pod Dx 9 czy 10 grasz. Jak dotąd różnica w DX9 na XP jest widoczna. IMO o jakieś 5-7 klatek szybciej, ale pod Vistą mam jakieś starsze stery. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 9 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2008 (edytowane) Vista dx 10 stery Forceware 175.80 Vista 32bit. Wszystko vhigh z szadołsami high i jest bardzo dobrze w 1280x1024. Edytowane 9 Czerwca 2008 przez Gregor1230 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 15 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2008 Pokaż framerate z frapsa, np z tej mapy, gdzie jest pełno śniegu i trzeba Proroka eskortować, bo jakoś mi się wierzyć nie chce. Ile masz fps? 25-30? Co dla ciebie znaczy przyzwoicie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 15 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2008 O właśnie.. w Crysisa dawno nie grałem ;) Które stery dają kopa pod XP, łączyć je z jakimś patchem nowym? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 15 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2008 Pokaż framerate z frapsa, np z tej mapy, gdzie jest pełno śniegu i trzeba Proroka eskortować, bo jakoś mi się wierzyć nie chce. Ile masz fps? 25-30? Co dla ciebie znaczy przyzwoicie?Troszkę więcej zazwyczaj niż 25 . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ifrin Opublikowano 15 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2008 Troszkę więcej zazwyczaj niż 25 .Tylko to nie jest DX10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 15 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2008 O właśnie.. w Crysisa dawno nie grałem ;) Które stery dają kopa pod XP, łączyć je z jakimś patchem nowym? http://forum.purepc.pl/temat/Sterowniki-Bi...parison/258130/ Patch 1.2 , test nie został przeprowadzony na wbudowanym benchmarku :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość v1per86 Opublikowano 16 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2008 Tylko to nie jest DX10Wiesz co to jest CCC mod ? :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ifrin Opublikowano 16 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2008 (edytowane) Wiesz co to jest CCC mod ? :>Tylko ja nie widzę by była mowa o CCC tylko: Vista dx 10A to niezupełnie to samo. Wystarczyło wpisać w konsole- r_displayinfo 1 Edytowane 16 Czerwca 2008 przez ifrin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 16 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2008 Racja . Jakims dziwnym trafem odpalałem grę z dopiskiem dx 9, aczkolwiek ja nie widzę różnicy po zabawie z configiem pomiędzy dx 9 a dx 10. Fps jednak na dx 10 to żenada. Z 40 fps robi sie 23 ;/. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 16 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2008 (edytowane) Dlatego tez mialem wątpliwości. Żadne nowsze stery nic nie dają. Nawet te zachwalane 177.26. Różnica 1+2 FPS. Może GTX 280 pozwoli na komfortową grę pod DX10... Maybe. :lol: Edytowane 16 Czerwca 2008 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 16 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2008 Dajcie już spokój biednemu kryzysowi w dx10. Gregor1230 zmodyfikował wręcz ;) rewelacyjnie pliki konfiguracyjne pod ikspeka. Pamiętacie jak odszczekałem wszystko o jakości obrazu? Potem jeszcze coś pogrzebał i wyszedł naprawdę fajny, ze wszystkimi bajerami i efektami dx10 pliczek a dodatkowo pięknie wszystko, że się tak wyrażę, śmigało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 16 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2008 Cos mi sie wydaje , że w dx 10 czystym, bez zabawy w configach w dx 9 jeszcze długo nie pogramy. Zakładając, że taki GTX 280 będzie ze 2 x szybszy od obecnych kart to i tak rewelacji nie będzie. Majac 20 fps srednio na zaśnieżonym levelu na nowych kartach niech będzie 40 , ale my tu mówimy o 1280x1024 , a co dopiero w fullhd?? Dwa lata jeszcze conajmniej, aby crysis latał w fullhd w dx 10 w maksymalnych detalach z fpsem rzedu stałych 60. Cienkie te obecne karty i tyle :(. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 16 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2008 Albo kiepiski silnik (optymalizacja) , bo przyrost wydajności wydaje się być żenujący patrząc na te wyniki z Laba. Ale to też może być kwestia sterowników. No nic poczekajmy do pierwszych poważniejszych testów. Premiera GTX 280 to zdaje się dzisiaj ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2008 Cienkie te obecne karty i tyle :(.raczej producentom sprzętu chodzi o to aby jak najdłużej zapewnić sobie opłacalne zyski z kart graficznych Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 16 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2008 (edytowane) raczej producentom sprzętu chodzi o to aby jak najdłużej zapewnić sobie opłacalne zyski z kart graficznych No przecież wiadomo, że nie rzucą od razu na rynek układów, które dadzą po 60 FPS w Crysis. Może mają projekt i wykonanie,ale nikt z producentów nie kwapi się za bardzo wyprzedzać czas ;) Zresztą to oczywiste, że muszą zarobić na obecnych układach. Dlatego kupno konsoli tu wydaje się być opłacalne. Płacisz te 700-1500 PLN i masz gwarancje na te kilka lat. Ale to też jest oczywiste. :) Z innymi grami było podobnie. Przecież aby pograć komfortowo w FarCry przy rozdziałce 1280x1024 z AA też musiałem 2 razy zmieniać kartę graficzną (9800 PRO i X1950 PRO). Edytowane 16 Czerwca 2008 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 16 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2008 (edytowane) Ale w farcry nie było takiego dramatu jak tu ;/. Poprostu przeginają pałę i to strasznie. Zobaczymy jak farcry2 będzie chodził i jak będzie powtórka z rozrywki to poprostu poczekam jakiś czas na coś silnego. Crysis już trochę ma , a nie ma sprzętu , który to uciągnie chociaż na tych 50 fps w 1280x1024 w vhigh w dx 10. Te karty w dx 10 mi przypominają serię fx i obsługę dx 9 w farcry i innych tytułach. Edytowane 16 Czerwca 2008 przez Gregor1230 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 16 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2008 (edytowane) Dlatego tez mialem wątpliwości. Żadne nowsze stery nic nie dają. Nawet te zachwalane 177.26. Różnica 1+2 FPS. Może GTX 280 pozwoli na komfortową grę pod DX10... Maybe.Akurat 177.26 pod Vistą to lipa straszna , nowe sterowniki pewnią dadzą lekkiego kopa GTX280 , ale tylko w wyższych trybach z AA. Poza tym dx10 to wielkie [ciach!]o , po włączeniu dx10 high wydajność spada na łeb względem dx9. Zarówno sterowniki i sama gra nie jest dopracowana w trybie dx10. Nvidia chociaż doszła do takiego momentu , że pod Vistą Crysis działa tak samo , jak na XP. Edytowane 16 Czerwca 2008 przez sideband Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miron72 Opublikowano 16 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2008 (edytowane) Hmmm....Osobiście uważam ,że mimo wszystko(no ma wymaganka -jasna sprawa) silnik Crysis jest całkiem dobrze zoptymalizowany.Grafika/fizyka nie wygląda przecież ubogo....Może być kwestią gustu, faktem jest też ,że ma niedoróbki drobne ale ogólnie karta ma co robić i CPU też -cokolwiek kwękający malkontenci powiedzą wypas jest i basta .Można wymienić tytuły ,które wyglądają gorzej ,a tną się i mulą zadziwiająco wkur...zająco :razz: .Grafiki nieco nie dorastają....Znam ludzi i to nie "odizolowane jednostki" mające sprzęt dla którego Far Cry na "dużym ekranie" jest w sferze marzeń nawet dziś po południu ,a kupowali go już po grze....Mamy chyba wszyscy nieco błędne chyba założenia -gry to rozrywka ,a nie prawo ustawowe i dlatego nie podlega jakiemuś odgórnemu "ma chodzić na maksa na sprzęcie z lutego czy...".Po prostu -chce ktoś maksa to się musi zastanowić czy go stać i czy serce po zakupie wytrzyma -taka jest rozrywka ,kto ma eci peci w portfelu to się bawi.Innymi słowy -fajne są autostrady w Niemczech ale np. moje autko to ich w pełni nie wykorzysta :lol2: .Następne też nie i następne też i.... :lol2: .Uważam ,że mamy odwrotną i przewrotną sytuację zarazem -gry są "mocniejsze" od sprzętu to raz, a dwa ,że wielu programistów nie dorosło do obecnego sprzętu i ich gry nawet nie korzystające z 9c w pełni mulą sprzęt za "wyprawkę" całej wioski afrykańskiej :rolleyes: .Klepią dziady co się ledwo snują wyglądając jak pół du...y zza krzaka, a człowiek pakuje "krwawicę" w sprzęt :wink: .No i dlatego uważam ,ze nie tak źle z tym Crysis.Pogra się na słabszym sprzęcie też i wygląda lepiej wtedy na bank (na medium) niż jakiś Turok(no nie Gregor1230? :razz: ) .Tyle ,że jednak to gra która bardziej dla oczu niż dla umysłu(no fabuła nie ma zbyt wielu meandrów czy subtelnych niuansów wysublimowanych nieoczekiwanymi retrospektywnymi zwrotami zaskakującej i zarazem przewrotnie uwodzącej gracza fabuły opartej na przeżyciach przeistoczonego....:lol2: ).Komu brak tu fabuły niech pogra w Asasyna czy Silen Hilla albo poczyta książkę telefoniczną Białorusi :wink: . Crysis jest na rynku stosunkowo krótko w czasie "realnym"(nie w czasie IT -w tym to już lata niemal) i ciągle coś powstaje nowego sprzętowo(albo raczej udają ,że powstaje -odgrzewają hehe).W FC też niby już sprzęt dawał radę i...puścili patcha 1.3 z HDRami....A niektóre firmy właśnie pchały na rynek karty z PS 2.0...I pipa z HDR.Tutaj niesmak pozostaje z tym "DX10 only" efektami....żenua na maksa.Faktycznie bez modów konfigu pograłoby się na harmonijce prędzej niż w Crysis.Ale dało radę....Nie jest źle z tym Crysis -wiele narzekań spowodował moim zdaniem spadek cen monitorów i telewizorów "jak drzwi od busa".Niektóre osoby z dnia na dzień przeskoczyły w "calarzu"(słowo mojego pomysłu hahaha -od cal.Inny wariant -"calunek" :wink: ) dwukrotnie przekątną.I nagle sprzęt...ukląkł.Kolega kupił monitor 22'' do karty 8600 i zdziwiony jak żaba na torach "przeciętnością" grafiki(a ja jego pojmowaniem tak BTW).W zasadzie poza Crysis to póki nie jest źle nawet w DX10 i 1280xXXXX.Ale rewelacji też nie ma.Zapomnieliśmy tutaj nieco o winie Visty.No bo żre zasoby -jasna sprawa.Moje 88GT na Vista staje się 86GT po mocnym OC :rolleyes: Łeee -ale się rozwinąłem.Nie sprawdzam co popisałem między kęsami kiełbaski...jak [ciach!]ły to ktoś życzliwie( :wink: ) sprostuje zapewne hehe.BTW -Krajzis jest świetny.Można się nacieszyć rozpierduchą do bólu.A fizyka...lepsza niż wspomniana kiełbaska :wink: Jak widzę coś na U3 to jakbym screeny oglądał po Cry.... @sideband -po cichu uważam ,że sednem sprawy z DX.10 ,a zwłaszcza z DX10.1 jest...Xbox :wink: Edytowane 16 Czerwca 2008 przez miron72 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 18 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2008 http://www.tipidpc.com/viewtopic.php?tid=143935 Opis natywnie odpalić dx10 pod xp , żadnego kombinowania z plikami konfiguracyjnymi po prostu działające dx10 :lol2: Sprawdzałem działa , na viscie po przejściu na dx10 fps spada na xp nie :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nerevar Opublikowano 18 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2008 bo viśta to crap :) może ktoś zarzucić def configami z wersji 1.2.1 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bociczek Opublikowano 19 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2008 A linkiem do tego DXa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 19 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2008 (edytowane) tu chyba ten DX (Direct X 10 RC2 Fix 3): http://depositfiles.com/en/files/5567800 a tu link do programu za pomoca, ktorego mozna wlczyc DX 9 lub 10 (KM-Software DirectX Changer 1.0): http://freesoft.ru/?id=674609 Oprogramowanie KM-DirectX 1,0 zmieniarką Program ma na celu zmienić wersję programu DirectX z DirectX 9 do 10 w locie. Pozwoli to na uruchomienie wielu nowych gier. I po prostu korzystać z tego programu jako Deinstallyator DirectX10 dla XP. by google tłumacz :) @EDIT heh naprawde to dziala w dx diag pokazuje DX 10 :P a w Crysis da sie wlaczyc Very High (wszystkie efekty sa) szkoda tylko, ze 2 gry, ktore obsluguja DX 10 da sie narazie wlaczyc - Crysis i S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky :( - chyba, ze nie potrafie reszty wlaczyc, np. Lost Planet na DX 10 lub Assassin Creed Edytowane 19 Czerwca 2008 przez CzArNy` Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 19 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2008 (edytowane) sorry za post pod postem... ale ten niby DX 10 to jest sciema jednak jakich malo :P fakt, ze w Crysis mozna wlaczyc detale Very High i ogolnie gra chodzi na DX 10, lecz nie potrzeba do tego zadnego nieoficjalnego DX 10! po zabawach z tym DX 10 wywalilem ogolnie calego DX z systemu i zainstalowalem zwyklego DX 9 (czerwcowego 08) i jakie bylo moje zdziwienie jak nadal moglem Crysis'a uruchomic w DX 10 :) aby to uczynic, nie trzeba sciagac zadnych DX itp. wystarczy podmienic nazwe 2 plikow: CryRenderD3D9.dll z CryRenderD3D10.dll i do skrotu gry dopisac "-DX10" :) dzieki temu odblokowuja sie zacieniowane detale, ktore mozna wybrac i widac ich efekt w grze (np. przeswity slonca) Edytowane 19 Czerwca 2008 przez CzArNy` Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 19 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2008 aby to uczynic, nie trzeba sciagac zadnych DX itp. wystarczy podmienic nazwe 2 plikow: CryRenderD3D9.dll z CryRenderD3D10.dll i do skrotu gry dopisac "-DX10" :) dzieki temu odblokowuja sie zacieniowane detale, ktore mozna wybrac i widac ich efekt w grze (np. przeswity slonca)CryRenderD3D10.dll już jest nawet na XP, toteż należy go gdzieś przenieść i dopiero potem zamienić nazwę pliku CryRenderD3D9.dll na CryRenderD3D10.dll. Reszta się zgadza i to działa. :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 19 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2008 Jasne że działa, ale mam ~8fps ;] [; ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 19 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2008 tylko wlasnie, ze teraz wyszlo, ze ten "uber" DX na tej ruskiej stronie to normalnie fikcja - nic on nie daje... z tego co czytalem o tym ruskim DX to na nim jeszcze niby pomykal S.T.A.L.K.E.R. Clear Sky ale pewnie tam jest podobna zasada jak w Crysis z podmiana plikow :P i znowu czar pryska :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 19 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2008 A pisałem żeby instalować tego dx10 :wink: , pod podmiance nazw plików gra działa lepiej na vh niż w przypadku grzebania w plikach config. Na początkowych mapach mam średnio 30-45fps na 1024*768 AF*8. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...