Shaardoth Opublikowano 27 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2007 (edytowane) Pisałem już w temacie dotyczącym zestawów komputerowych, ale postanowiłem założyć nowy temat bo trochę mi się spieszy, a przynajmniej szybciej zostanie zauważone moje pytanie. Mam nadzieję, że nie narażę się zbytnio moderatorom ;) Przejdźmy do sedna. Chciałbym kupić nowy komputer (i urządzenia wewn i zewn ale oprócz dysku twardego). Mam na ten cel ok 6500 zł (tzn tyle wychodzi jeśli by liczyć z VAT). Dobrałem sobie już pewien zestawik, ale nie wiem, czy na pewno wybrałem najlepiej. Prosiłbym o komentarze. Może coś się ze sobą będzie gryzło, albo po prostu za podobną cenę można kupić coś lepszego. Monitor: LG L225WT (cena ok 1090 zł) Ram: OCZ Reaper DDR2 8500 2GB (ok 680 zł) Procesor: Intel Core 2 Duo e6850 (ok 920 zł) Karta graficzna: GeForce 8800 GTS (nie wiem, czy brać 320 czy 640 MB i jeśli już to jakie) (do 1400 zł) - jaką polecacie? Płyta główna: abit ip35 pro (ok 650 zł) Zasilacz: corsair 520W (ok 650 zł) Obudowa: Thermaltake Shark (ok 470 zł) Głośniki: creative inspire T6100 (ok 200 zł) Nagrywarka DVD: Plextor PX810 SA (ok 265 zł) Mysz: Logitech Mx518 (130 zł) Klawiatura: Logitech Media Keyboard PS2 (ok 60 zł) Nie wybrałem jeszcze chłodzenia chociaż zastanawiam się nad Gelusem Pro Co o tym sądzicie? EDIT: Postanowiłem na razie nie kupować monitora tylko ew nieco później. Czyli na resztę stawki (wszystko co podałem ale bez monitora) pozostaje 5500 zł. ;) Edytowane 27 Października 2007 przez Shaardoth Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 27 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2007 Procesor: Intel Core 2 Duo e6850 (ok 920 zł) zmienic na Intel Core 2 Quad Q6600 2,4 GHz 8MB cache s. 775 Box Płyta główna: abit ip35 pro (ok 650 zł) zmienic na Foxconna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Julius Opublikowano 27 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2007 ja sądze ze nie masz co robic z kasą. Kup kompa za 4000 a za reszte jedz na wycieczke B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 27 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2007 Procek Q6600 Mobo Foxconn P35A Ram jakis tanszy wez ! Te sa bardzo dobre: http://allegro.pl/item258840060_2x1gb_cruc...a_powraca_.html Co do grafiki to niedlugo bedzie 8800gt, podobno lepsza od 8800gts. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robowsky Opublikowano 27 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2007 2x8800GT ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shaardoth Opublikowano 27 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2007 (edytowane) ja sądze ze nie masz co robic z kasą. Kup kompa za 4000 a za reszte jedz na wycieczke Chciałbym po prostu żeby komputer mi na dość długo starczył ;) Co do Foxconna, to ten P35A jest sporo tańszy od tego co sobie zaplanowałem. Jak jest z wydajnością w porównaniu do Abita? Acha. I jeszcze jedno. Jak się kręci Crucial LanFest? Chciałbym trochę podkręcić kompa (tak, żeby w miarę stabilnie chodził). Edytowane 27 Października 2007 przez Shaardoth Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
killer805 Opublikowano 27 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2007 Nie lepiej kpić 2x8800gt i e2160 i krecic a jak wyjdzie penryn to kupic??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 27 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2007 Chciałbym po prostu żeby komputer mi na dość długo starczył ;) Co do Foxconna, to ten P35A jest sporo tańszy od tego co sobie zaplanowałem. Jak jest z wydajnością w porównaniu do Abita? Acha. I jeszcze jedno. Jak się kręci Crucial LanFest? Chciałbym trochę podkręcić kompa (tak, żeby w miarę stabilnie chodził). Ten Foxconn jest super. Powiedzial bym ze lepszy od Abita ;) A Crucial.. Poczytaj temat na forum w dziale RAM :) 1GHz masz gwarantowany. I to na CL4. CL5 okolo 1100/1200MHz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shaardoth Opublikowano 27 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2007 Dobra. Zmienię płytę główną, ram i procka. Trochę kasy zostanie w kieszeni. Jedynie mam dylemat z kartą graficzną, bo trochę nie chce mi się czekać pół miesiąca. Ale jak jest taka dobra, to może przeczekam ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
killer805 Opublikowano 27 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2007 Dobra. Zmienię płytę główną, ram i procka. Trochę kasy zostanie w kieszeni. Jedynie mam dylemat z kartą graficzną, bo trochę nie chce mi się czekać pół miesiąca. Ale jak jest taka dobra, to może przeczekam ;) dobra i tania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 27 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2007 Jakie pół miesiaca ? Premiera w poniedziałek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..:::SiekieR:::.. Opublikowano 27 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2007 dobra i tania.Nie tyle tania co w dobrym stosunku cena/jakość:) W polskich realiach zapewne możemy liczyć na cenę ok 900zł na start i to zaleznie od rewizji...galaxy i palit powinny sie wykazac :) Moze EVGA... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
killer805 Opublikowano 27 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2007 jak tam bym nie kupowal o razu po po miesiacu może kosztowac 200zł mniej a miałem kupic 8600gt ale poczekam i najpierw wymienie proca :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
winuhux Opublikowano 28 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2007 Chciałbym po prostu żeby komputer mi na dość długo starczył ;) niestety nie jest to możliwe, a tym bardziej opłacalne. za rok i tak twoje komponenty będą o 30% tańsze, za 2 lata o 50% itd. lepiej kup sobie części za 4000zł, a gdy się trochę zestarzeją zrobisz upgrade za to pozostałe 2500 (bez monitora, klawiatury itp.). klawiaturę polecam logitech ultraXflat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...