Skocz do zawartości
...fre0n...

Czy Opłaca Się Kupić Nowy Procesor ?

Rekomendowane odpowiedzi

Czy opłaca się kupić Athlona 64 X2 4200+ (s.939) do mojego sprzętu, a może inny ?

Mój konfig:

Athlon 64 3200+

nForce 4 Ultra

Geil 2GB dual channel 400MHz

BFG 8800 GTX OC

WD 320GB

Corsair 520W

Nie ukrywam ze jestem trochę rozczarowany wydajnością w UT3 beta demo (spadki do 20 paru klatek/s), Crysis demo jeszcze gorzej

Mowa o ustawieniach wszystko na high i 1680x1050, AA ok 8x

Czy nowy procek (np ten 4200+ na 939) zauważalnie podniesie mi wydajność w nowych grach (fpp) ?

Może proponujecie jakieś lepsze rozwiązanie... ?

Mam do wydania ok 300zł :sad:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O fajnie ze widze taki temacik ,sam sie zastanawiam czy na miejsce mojego atlonka 3000+(939 soc)nie wsadzic np>AMD ATHLON 64 DualCore 4200+L2 1MB 939 TOLEDO.Co prawda mam tylko 8600gts ale pewnie troche by wydajnosc podskoczyla,bo narazie odbiegam troche od sredich osiagow w testach.Mysle ze na plycie asusa Nforce4 ,2gb ram taka zamiana moze ma jeszcze sens?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No dobra ale tak czysto hipotetycznie. Majac tak dosyc srednia wykreconego venice'a , 2gb ramu i dokladajac do niego 8800gt bede mial az tak straszny spadek wydajnosci w porownaniu do srednich "wynikow "

Tzn na poziomie kilkudziesieciu procent a nawet wiecej ? Bo to mi nie pasuje do wszystkich testow tabelek ble ble

np. http://www.egielda.com.pl/?str=art&id=2906-7

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi