sideband Opublikowano 27 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2007 (edytowane) Cechy sterownika: - Data 24/10/2007 - Rozmiar 18.8mb(old cp 15.3mb) - Nowy Control Panel - Obsługa serii 5 do 8 - Optymalizacja pod demo Crysisa New CP - Link Old CP - Link Zmiany wydajności: - wzrost wydajności w Quake 4 i Prey - wzrost wydajności w 3dmarku 2006 ok. 10% - wzrost wydajności w Bioshocku o ok.10% - wzrost wydajności w Crysis po przejściu na te stery gra chodzi na high , jak na poprzednich sterach na medium :wink: Minusy: - Nie działa podkręcanie shaderów , działa jedynie klasyczne podkrecanie Ogólnie spodziewać można się wzrostu wydajności we wszystkich nowych grach , zapomniałem dodać działa AA w UT2007 poprzez wymuszenie w sterach. Edytowane 27 Października 2007 przez sideband Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
*Kamil* Opublikowano 27 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2007 Nawiązując do poprzednich sterów i pytania o CP to myślałem że jeszcze nie modyfikujesz 169.01... jeżeli już są nowe no to rzeczywiście nie ma sensu modyfikowac starych :) . Thx, zaraz przetestuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Above Opublikowano 27 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2007 zaintalowałem ale ze wzgledu na to ze shadery nie moge ruszac nie widze roznicy , poza tym jest problem przez krecenie rivatunerem , jedynie atitoolem sie da ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 27 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2007 (edytowane) Nie ma problemu w rivie , tylko trzeba wyłączyć kręcenie shaderów :wink: Dobra znalazłem rozwiązanie - wyłączacie kręcenie shaderów i wychodzicie z rivy , przełączacie na standard 2d i włączacie kręcenie shaderów . Po restarcie rivy można już kręcić shadery B-) Edytowane 27 Października 2007 przez sideband Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucas0 Opublikowano 27 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2007 Dzieki ... zaraz przetestujemy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blasphemy Opublikowano 27 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2007 Nie ma problemu w rivie , tylko trzeba wyłączyć kręcenie shaderów :wink: Dobra znalazłem rozwiązanie - wyłączacie kręcenie shaderów i wychodzicie z rivy , przełączacie na standard 2d i włączacie kręcenie shaderów . Po restarcie rivy można już kręcić shadery B-) Działa :) Faktycznie przyrost jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Above Opublikowano 28 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2007 (edytowane) Nie ma problemu w rivie , tylko trzeba wyłączyć kręcenie shaderów :wink: Dobra znalazłem rozwiązanie - wyłączacie kręcenie shaderów i wychodzicie z rivy , przełączacie na standard 2d i włączacie kręcenie shaderów . Po restarcie rivy można już kręcić shadery B-) ja moge tylko w 2D krecic rdzen i memki , w 3d juz sie nie da z shaderami Dobra wgrałem Rive 206 beta i juz bez problemu podkręcam karte , shadery też ;) Edytowane 28 Października 2007 przez Above Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
master_electronic Opublikowano 28 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2007 Czy u Was też Riva 2.06 na forceware 169.01 nie przełącza z trybu 3d na 2d?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 28 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2007 U mnie na 2.05 w ogóle nie da się nic ustawić w zakladce od trybu 3d.Zawsze taktowanie jest takie jakie sie ustawi w 2D Na 2.06 wszystko d wygląda jakby wszystko działało, ale potem okazuje się, ze i tak nie działa, bo jeśli ustawisz coś w 2D i zapiszesz, a potem ustawisz w 3D i znowu zapiszesz, to zawsze karta zawsze działa jak w 3D. Jeśli zapiszesz 2D jako ostatnie, to zawsze jest to taktowanie, które ustawiłeś. Poza tym w 2.06 beta ustawienia wentylatora działa jakoś dziwnie (choć teraz widze, że przedtem wogóle nie działały, więc zawsze postęp... ;-) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4rch0n Opublikowano 28 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2007 1) Warto to instalować do Wiedźmina? 2) Gdzie Wy wyłączacie w rivie podkręcanie shaderów? Może nie widzę tej opcji bo mam ver2.0, u mnie podkręca automatycznie cały rdzeń... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quintrix Opublikowano 28 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2007 Też mam stery 169.01 tyle że pod Viste x64 i nie mogę nic kręcić na Rivie 2.06 Wyskakuje taki oto błąd przy pierwszym uruchomieniu RivaTuner Może mi ktoś z tym pomóc? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4rch0n Opublikowano 28 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2007 na razie na viście64 po prostu tak jest i nie da się tego naprawić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quintrix Opublikowano 28 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2007 To dziwne bo jest napisane np tutaj http://www.nexthardware.com/download/scheda/36.htm że, jest kompatybilne z Vistąx64 :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4rch0n Opublikowano 28 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2007 z tego co wiem to jest problem bo nie współpracuje z 8800 ale ty masz 8600 :/ może ktoś inny będzie bardziej obeznany co do sterów to +200 w marku i na rivie v2.0 wreszcie podczas loadingów nie zmienia taktów gpu na niższe, włączamy grę i mamy nonstop tryb 3d te ciągłe zmiany owocowały czasami krzakami. Oczywiście po wyłączeniu środowiska 3d takty spadają do 2D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiki20 Opublikowano 28 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2007 witam mam maly problem nie moge krecic szaderow moze wiecie jak to zrobic na tych nowych sterach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 30 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2007 u mnie coś nie tak jest na tych sterach (stary CP) nie działa blur ani inne bajery w crysis i do tego FPS conajmniej o 10klatek gorzej niż na jakiś starych sterach później sprawdzę z nowym CP może bedzie działać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phobosq Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2007 u mnie coś nie tak jest na tych sterach (stary CP) nie działa blur ani inne bajery w crysis i do tego FPS conajmniej o 10klatek gorzej niż na jakiś starych sterach później sprawdzę z nowym CP może bedzie działać u mnie brakuje uslugi windowsowej nvsvc32.exe... chyba przez to byly jazdy bo mimo 100 MHz OC rdzeniu w 3d2k5 wynik zmienil sie o 5 pkt :) sprobuje 169.02 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2007 Wszystkie te błędy z tą usługą świadczą o syfie w systemie :wink: Odsetek ludzi z tym problemem jest na poziomie 1% B-) Odinstaluj stery , zapodaj jakiegoś cleanera do sterów i zainstaluj ponownie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atomel Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2007 Jak się ma 169.01mod do 169.02? Przewidujesz moda do tego drugiego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2007 Przecież są zmodowane 169.02 , musiałeś nie zauważyć :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2007 A czemu nie ma zmodowanych 04? :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2007 Bo są lipne :wink: W przyszłym tygodniu powinny wyjść nowe stery B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2007 To dobrze, że są lipne, bo juz mnie szlag trafiał od ciągłego czekania i zaglądania tu. (cyferki mają na mnie naprawdę dziwny wpływ. :P ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phobosq Opublikowano 5 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2007 Wszystkie te błędy z tą usługą świadczą o syfie w systemie :wink: Odsetek ludzi z tym problemem jest na poziomie 1% B-) Odinstaluj stery , zapodaj jakiegoś cleanera do sterów i zainstaluj ponownie. Probowalem cala procedure (uninstall, driver cleaner, nowe drivery) cztery razy - nie poszlo. Sciagnalem 169.04 od nvidii i polecialo. Wyniki w 3d2k5: 774/741 @167.26 - 8635 900/741 @169.01 - 8661 828/741 @169.04 - 8816 Nie testowalem mocniejszych ustawien na nowych sterach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
titus100 Opublikowano 11 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2007 (edytowane) Ja też miałem te stery ale zmieniłem na starsze działające czyli 158, bo na tych 169.01 po podkreceniu rivą nie ważne ile po wejściu w tryb 3D komp sie zawieszał :mad: Edytowane 11 Listopada 2007 przez titus100 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...