THEJAJO Opublikowano 27 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2007 Witam. Nie jestem fachowcem w tej kwesti stad ten topic. Mam dziwny problem prawdopodobnie z grafika. Dzisiaj nagle na ekranie pojawily mi sie doslownie na pulpicie czy gdziekolwiek dziwne kolorowe sliaczki punkty i inne takie. Najlepsze jest to ze do tej pory nie mialem takich objawow. Jakies 2 tyg. temu zmienialem chlodzenie poprzez usuniecie przykejonego malego radiatorka (zamrazarka a potem suszarka do wlosow) i przyklejeniu na kleju Zalman'a radiatora z CPU na Socket 7 i zamontowaniu coolerka 40x40. Powinno wystarczyc w zupelnosci a tu nagle powyzsza sytuacja. Czy ktos moze mi wylumaczyc skad to sie moglo wziac i czy to napewno moze byc wina GPU? Czy ten problem da sie zazegnac? Moja grafa to Power Color Evil Master II R 8500 250/250 128/128 nie krecona. Bardzo prosze o pomoc. Z gory dziekuje. PZDR. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 27 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2007 Odkrec troche pamieci na grafie i zobacz czy dalej sa arty - Artefakty zwykle powstaja poprzez zbyt wysokie taktowanie pamieci kart graficznej. Za wysokie taktowanie GPU objawia sie poprzez freezy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
THEJAJO Opublikowano 27 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2007 Zapomnialem dodac iz nigdy jej nie podkrecalem. Chodzi na standardowych ustawieniach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 27 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2007 No tak, ale mozesz sprobowac odkrecic pamiec. Jak arty znikna to bedzie wiadomo ze to ona. Jak nie to odkrec gpu.. I napisz co wyszlo ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
THEJAJO Opublikowano 27 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2007 Nie rozumiem. Przecierz napisalem ze karta (ani pamiec ani gpu) nie sa podkrecone. Chodza na fabrycznych ustawieniach. Poza tym to nie sa artefakty jak w grach. To sie dzieje pod winda. Nie robiac nic samo z siebie nagle pojawiaja sie dziwne kolorowe slaczki na calym ekranie i staje sie on nieczytelny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 28 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2007 Omg.. Cos sie czasem moze stac z karta nawet bez podkrecania, dlatego chcialem zebys sprawdzil co jest winne, gpu czy mem. A jesli odkrecenie nic nie da to wtedy trzeba sie bedzie wziac za cos innego.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...