kulawy_waldek Opublikowano 27 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2007 (edytowane) Witam! Mam pytanie w sprawie ogółu kompa i jego podkręcenia. Mianowicie po podkręceniu mojego kompa czy to na 2.0ghz czy na 2.8ghz występuje taki problem że czasem jest problem z włączeniem kompa. Jest tak: włączam sprzęt i nic się nie wyświetla, muszę wtedy przytrzymać przycisk POWER i włączyć go ponownie, wtedy rusza. Podobnie jest jak uruchamiam ponownie. Próbowałem z napięciem proca, bo ustawiałem nawet 1.35V. Inne napięcia są tak: MEMORY VOLTAGE 2.10V NB VOLTAGE 1.5V SB I/O POWER 1.6V SB CORE 1.15V VTT FSB VOLTAGE 1.5V Czy ktoś wie czego to może być przyczyna? Wersja biosu 1.3. Zestaw taki jak w sygnaturce Edytowane 27 Października 2007 przez kulawy_waldek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulawy_waldek Opublikowano 28 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2007 Witam! Mam pytanie w sprawie ogółu kompa i jego podkręcenia. Mianowicie po podkręceniu mojego kompa czy to na 2.0ghz czy na 2.8ghz występuje taki problem że czasem jest problem z włączeniem kompa. Jest tak: włączam sprzęt i nic się nie wyświetla, muszę wtedy przytrzymać przycisk POWER i włączyć go ponownie, wtedy rusza. Podobnie jest jak uruchamiam ponownie. Próbowałem z napięciem proca, bo ustawiałem nawet 1.35V. Inne napięcia są tak: MEMORY VOLTAGE 2.10V NB VOLTAGE 1.5V SB I/O POWER 1.6V SB CORE 1.15V VTT FSB VOLTAGE 1.5V Czy ktoś wie czego to może być przyczyna? Wersja biosu 1.3. Zestaw taki jak w sygnaturce Czyli nikt nic nie wie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 28 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2007 Na początek flasciach!esz biosa do wersji 1.4, potem ustawiasz napięcia (tak na próbe, potem je najwyżej zmniejszysz) które napisałeś w pierwszym poście ;] Zworke masz na Auto?333mhz?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulawy_waldek Opublikowano 28 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2007 W mojej płycie chyba się nie da przestawiać zworek. Wgram nowego biosa i powiem co i jak. Ale jak ktoś był w podobnej sytuacji i zna rozwiązanie niech pisze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 28 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2007 Aaa bo ty masz Neo-F a nie Neo2-FR to w takim razie ratuj sie tylko biosem :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...