Spookie Opublikowano 27 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2007 (edytowane) Witam Mam taki zasilacz jak w temacie i linia +5V mocno jest zaniżona i z tego co pamiętam to w niektórych zasiłkach (np. FSP 300-BT) było "pokrętełko" do wyregulowania napięć na poszczególnych liniach może ktoś opisać czego szukać/lub podać fotkę jak takie coś może wyglądać ewentualnie jak samemu czegoś takiego dokonać :?: (zasilacz ma malutkie wahania napięć tylko +5V jest mocno zaniżone a +12V trzyma się świetnie) Parę fotek mojego psu może coś pomoże: pozdrawiam. Edytowane 27 Października 2007 przez Spookie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 28 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2007 Na tych fotkach to raczej nic nie widać użytecznego (poza chyba wywalonym elektrolitem na drugim foto). Zbyt upchane w środku jest. Możesz ewentualnie sprawdzić czy nie ma sense wire dla +5V i zmodować klasycznie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bARtOMi Opublikowano 28 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2007 @hary Gdzie widzisz wywalony elektrolit ? Rzeczywiście mało widać bo wszystko gęsto upchane i przysłonięte radiatorem btw/ Jeden kondenesator wydaje się być lekko wybrzuszony ];) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 28 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2007 Pierwszy od dołu na drugiej fotce, ale głowy nie dam bo to zdjęcie od góry, dlatego napisałem "chyba". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMAHAWK_ Opublikowano 30 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2007 (edytowane) jeśli taki potek występuje w tym zasilaczu to powinien być on gdzieś po lewej stronie fotka numer 2 elektrolit wymien najlepiej Edytowane 30 Października 2007 przez TOMAHAWK_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...