n30 Opublikowano 27 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2007 (edytowane) W związku z tym że chce wymienić płytę główną na jakiś lepszy model, wszystkie nowe płyty główne mają tylko jeden kanał ATA a ja posiadam dwa dyski na ATA, muszę sobie coś kupić na SATA. Chce przeznaczyć na to maksymalnie 290-300 zł. Który dysk byście polecili? Moim faworytem jest jak Western Digital Caviar SE16 320GB WD3200AAKS. Zależy mi głównie na wydajności i niezawodności. Głośność nie gra roli. Opłaca się dopłacać do 400 gb? Bo widziałem takie dyski już za 279-300zł. Lepiej kupić gorszą 400-setke czy lepszą 320-stke? Ogólnie to mógłbym jeszcze poczekać z kupnem, ale czy dyski mogą potanieć w najbliższym czasie? Preferował bym proline, komputronik albo jakiś inny sklep na śląsku, w drugiej kolejności Allegro. Oczywiście dysk ma iść do PC 1. Edytowane 28 Października 2007 przez DawidNeo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...