DziubekR1 Opublikowano 27 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2007 (edytowane) Jak w temacie. Jesli wogole zly dzial wybralem, to prosze o przeniesienie. http://pc-tuning.pl/index.php?action=towar...202%20(srebrny) - cena nie jest tragiczna, do tego 5 wentyli. Chcialem sie dowiedziec cos wiecej o tym modelu, bo nic ciekawego na necie nie widze. Jakie zakresy V ma itd. Oczywiscie jesli sa jakies lepsze propozycje, to zamieniam sie w sluch ;) Z gory dzieki. EDIT: Przy okazji te same pytanka do tego http://www.lian-li.co.kr/TR-3/TR-3_SILVER_title.jpg , tylko tu juz tylko 3 wentyle, wiec to raczej ostatecznosc. Edytowane 27 Października 2007 przez DziubekR1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 28 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2007 Jest jeszcze to na 6: http://www.zalman.co.kr/eng/product/view.a...x=279&code= i: http://www.zalman.co.kr/eng/product/view.asp?idx=1&code= Widzialem na Allegro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 28 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2007 Jak w temacie. Jesli wogole zly dzial wybralem, to prosze o przeniesienie. http://pc-tuning.pl/index.php?action=towar...202%20(srebrny) - cena nie jest tragiczna, do tego 5 wentyli. Chcialem sie dowiedziec cos wiecej o tym modelu, bo nic ciekawego na necie nie widze. Jakie zakresy V ma itd. Oczywiscie jesli sa jakies lepsze propozycje, to zamieniam sie w sluch ;) Z gory dzieki. Obciążenie jednego kanału to ledwie 3W (w Akasie Fan Control Jr każdy z trzech kanałów ma 10W) - ma znaczenie, jeżeli do jednej gały chcesz podpiąć kilka wentyli i sterować nimi jednocześnie (np. na chłodnicy). Ten Lian Li ładnie wygląda, ale do sterowania obrotami to się niezbyt nadaje. Ot, takie świecidełko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 28 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2007 (edytowane) Akasa fajna, ale tylko 3 wentyle, LianLi tylko z ciekawosci pytalem, bo tez tylko 3 wentyle niestety. A jakie zakresy V ma ten NoiseBlocker ? W sumie to 3W na kanal mnie nie zrazaja, bo cos za cos, albo 3 po 10W, albo 5 po 3W i jednak wole 5 wentyli. Co do Zalmana, to u mnie nie widac obrazkow, czy to ten ? http://angela.pl/index.php?action=TowarPok...cat=6&cat2= . Jesli tak, to cena juz troche za duza, nie bede przeciez podpinac wentyli za 60zl pod panel za 120zl :) Widzialem tez druga wersje, jakas taka niebieska, ale wiejsko to wyglada, swieci sie jak psu jajca. @Bartolomius Tak mnie zastanowila mozliwosc wpiecia pod jeden kanal kilku wentyli. W sumie to w takim wypadku moglbym sobie strzelic AKASE, bo np. mam w budzie 3x80mm, ktore i tak chce zeby wialy tak samo. Mozesz mi napisac jak to sie robi, zeby takie 3x80mm pod jeden kanal podpiac ? Ja sie nic w temacie paneli nie orientuje, bo dopiero wczoraj pierwszy raz w ta strone popatrzylem. Edytowane 28 Października 2007 przez DziubekR1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 28 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2007 (edytowane) Nie wiem jaki zakres napięć ma ten panel NB, ale ich inne kontrolery zaczynają się dopiero od 7V, a dla mnie to zdecydowanie za dużo. Plus to ładny wygląd, front jest chyba aluminiowy. U mnie na jednym kanale (Akasa) siedzi wentylator z tyłu obudowy, na drugim dwa wentylatory z chłodnicy, a trzeci się marnuje ;) Najłatwiej podpiąć przez rozgałęziacz 3-pin -> 2x 3-pin (można kupić, można sobie zmajstrować samemu). Jak chcesz więcej wentyli to potrzeba jedną wtyczkę więcej i wsio. Edytowane 28 Października 2007 przez Bartolomius Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 28 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2007 (edytowane) No jesli od 7V do calkowicie odpada. A Akaska od ilu zaczyna ? No i co do tego podpinania, to nie bedzie tak, ze np. jak podepne dwa wentyle i dam napiecie 12V, to na kazdy pojdzie po 6V ? Wiem, ze idiotyczne pytanie, ale wole sie upewnic :P No i jeszcze jedno, czytalem ze niektore kontrolery lubia sobie piszczec, czy na Akasie nic takiego nie ma ? EDIT: Teraz mnie jeszcze jedna sprawa naszla, czy ja domkne drzwiczki od Dragona jak te pokretla beda wystawac... Edytowane 28 Października 2007 przez DziubekR1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Labovsky Opublikowano 28 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2007 (edytowane) Jeśli chodzi o kontroler to ja bym się wahał między dwoma najbardziej chyba: Akasą AK-FC-03 Control Pro 5,25'' a Sunbeam Lightbus. Ten pierwszy ma regulację 5-12, a nie 7-12, jak wiele innych. Poza tym ma 4 pokrętła i po 17W na kanał... co pozwala podpiąć do jednego spokojnie 4 wentylatory (kiedyś tak zrobiłem u siebie i chodziło bez problemu). Drugi natomiast ma genialną regulację, bo już od 0V do 12V - był stworzony pierwotnie do katod, ale do wentylatorów też się spokojnie nadaje. Akasa ma jeszcze tę zaletę, że ma 4 czujniki temperatury. Pozdrawiam Edytowane 28 Października 2007 przez Labovsky Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 28 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2007 (edytowane) Ale te ceny... Mam wentyle warte 60zl i takie cos mam do nich kupic ? :) Zaciekawil mnie ten Sunbeam, ja bym sobie kiedys chcial katodke strzelic. Cos o nim tutaj przeczytalem http://www.realitynet.pl/e107_plugins/foru...topic.php?18156 , ze "moduł dzwiękoczuły", mam rozumiec, ze mozna dzieki temu panelowi zrobic taki bajer, ze katoda bedzie swiecic w rytm muzyki ?? :) Na impreze cudowna sprawa. Edytowane 28 Października 2007 przez DziubekR1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Labovsky Opublikowano 28 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2007 Nie mam zielonego pojęcia co oznacza ten moduł dźwiękoczuł, ale wydaje się, że idziesz dobrym tropem :) A jeśli chodzi o Akasę... no to hm... masz do samego kontrolera jeszcze 4 czujniki temperatur i dość spore dopuszczalne obciążenie na kanał... no i ofkors wyświetlacz :) Ale zrobisz jak uważasz, powodzenia :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 28 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2007 Czujniki i wyswietlacz mi nie potrzebne. Sytuacja wyglada tak, albo biore cos tanszego, czyli Akasa na 3 wentyle lub NoiseBlocker, albo jak juz sie szarpnac, to ten Sunbeam mi sie spodobal. "Model dzwiekoczuly" mocno do mnie przemawia :P Pozostaje jeszcze pytanie, czy mi sie drzwi od Dragona domkna jak te pokretla beda wystawac... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 28 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2007 Pokrętła wystają ponad poziom panelu na 9 mm, link do mojego WC ze zdjęciami masz w sygnaturze (wydłubałem porty USB i domalowałem na gałkach białe kropki, przydaje się po ciemku). W razie potrzeby gałki można zdjąć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaX_CCC Opublikowano 31 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2007 mam z innej półki cenowej http://www.komputronik.pl/Wentylatory_/_mo...pelny,id,18363/ 10W na kanał pozwala podłączyć bez problemu 2 wentyle. A i 3 podpinałem na krótko ;) Polecam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 31 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2007 mam z innej półki cenowej http://www.komputronik.pl/Wentylatory_/_mo...pelny,id,18363/ 10W na kanał pozwala podłączyć bez problemu 2 wentyle. A i 3 podpinałem na krótko ;) Polecam. Fajnie. W temacie cały czas mowa o tej Akasie (oprócz NB). A 10W / kanał pozwala na podłączenie około siedmiu [standardowych] wentylatorów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koleszka Opublikowano 1 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2007 Teraz przeczytałem, pewnie już za późno, ale dorzucę swoje 3 grosze. Jeżeli ktoś szuka dobrego kontrolera to niech sam zrobi wg własnych potrzeb, ale rozważy ten o którym napiszę. Najlepszy kontroler jaki spotkałem na rynku to Vantec Nexus NXP-301 Ma BARDZO przydatne funkcje które tak ciężko wprowadzić producentom tych wypasionych paneli za 100, 200 i 300 zł. A mianowicie: regulacja obrotów 3 wentylatorów w zakresie 0 - 12 V !!! Do tego obciążenie na kanał to aż 18 Wat, więc w praktyce można podłączyć dużo więcej niż 3 wentylatory. W komplecie nawet od razu są rozgałęzione kable, więc od razu można podłączyć po 2 wentyle na kanał. Nie wiem dlaczego nie spotykam tego regulatora w polskich sklepach. Wg mnie jest idealny. Raz widziałem go na allegro za 120 zł. Swój kupiłem przez internet w niemieckim sklepie i szczerze go każdemu polecam. A te świecidełka po 200 zł które mienią się w 1000 kolorach potrafią regulować wentyle w zakresie 7-12V. Porażka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...