blecku1 Opublikowano 28 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2007 Witam. Bawilem sie w podkrecanie mojego C2D E6600. Nie przekraczalem FSB wiecej jak 333 (333 x 9). Bawilem sie z vcore, max bodajze dla tych prockow to 1.5. Ustawilem na 1.4, przez chwile tak chodzil, potem zmniejszalem itd. Teraz mam taki problem, ze nawet na Defaultowych ustawieniach i defaultowym biosie procek wyraznie mi zwalnia . Widac to w windowsie. Gdy szybko przewijam np. liste w GG to zuzycie procesora wzrasta mi do 100% na jednym rdzeniu lub po 50 - 60 procent na obu. Czy to oznacza, ze zwalilem proca? ;/ I nieco wczesniejszy problem - probowalem podkrecic procesor, na 333 mhz fsb dzialal, lecz nie udalo mi sie go "ustabilnic". Takze na mniejszych czestotliwosciach nie udal mi sie ten zabieg. Ramy to G skill 800 mhz. Wszystko robione w biosie. Zwiekszalem napiecia na ramach, potem probowalem malymi kroczkami na CPU i nic. A teraz juz w ogole wszystko sie dziwnie posypalo. Spadek widac dosc dobrze np. W Company of Heroes, gdzie widac jakby "laga" przy poruszaniu sie postaci/pojazdow. Tzn. Jakby cofaja sie na chwile do tylu czy maja lekka zwieche na ulamek sekundy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...