ZATOICHI Opublikowano 28 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2007 Witam Mam dylemat, bardzo potrzebuję kolorowej drukarki atramentowej , potrzebuję też skanera A4 do skanowania prostych rzeczy, ze względu na małą ilosc miejsca w pokoju wybór padł na drukarkę wielofunkcyjną. Niestety nie jestem ostatnio na bieżąco jesli chodzi o tę technologie (np głowice zintegrowane/wydzielone, koszta eksploatacji, zamiennniki) dlatego proszę o pomoc bardziej doswiadczonych. Zalezy mi najbardziej na następujących cechach: - niezawodność - tania w eksploatacji (czyli niedrogie tusze, mozliwość kupienia zamienników lub refill-kitów) - format A4 - oczywiscie skaner kolorowy - nie musi dawać super-hiper jakosci wydruków (nie potrzebuję 7 kolorów) - druk dwustronny (duplex) i dodatkowo miło by było jakby miała: - praca bez komputera (kopiowanie/fax itp) - gniazda na karty pamięci ---------------------------------------------- Skłaniam się bardziej ku droższym firmom (HP,EPSON,CANON) , choć moze niektóre modele BROTHER-a czy Lexmarka są godne uwagi. NA stronie http://www.centrumdruku.com.pl/ jest wyszukiwarka według parametrów http://www.centrumdruku.com.pl/wyszukiwarka.cd Po wpisaniu istotnych dla mnie parametrów wyskoczyło mi kilka modeli, spośród wyselekcjonowanych zainteresował mnie CANON MP 610 http://www.wielofunkcyjne-atramentowe.cent.../pixma_mp610.cd Czy to dobry wybór (drukarka jako jedna z niewielu w tym przedziale ma druk dwustronny), można też podobno kupić zamienniki (strona poniżej, zakładka "ekspoatacja") http://www.wielofunkcyjne-atramentowe.cent.../pixma_mp610.cd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sedzia Opublikowano 30 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2007 mam ip4300 (ten sam system wydruku co ten canon) i moge powiedziec ze wydruki zdjec z tej drukarki beda rewelacyjne sadze ze w tym przedziale cenowym nic innego nie znajdziesz do tego duplex i tani wydruk czarno bialy (duzy osobny tusz na czarny tekst) polecam wszystkie atramentowki canona Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZATOICHI Opublikowano 31 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2007 mam ip4300 (ten sam system wydruku co ten canon) i moge powiedziec ze wydruki zdjec z tej drukarki beda rewelacyjne sadze ze w tym przedziale cenowym nic innego nie znajdziesz do tego duplex i tani wydruk czarno bialy (duzy osobny tusz na czarny tekst) polecam wszystkie atramentowki canona tak czytałęm o tym, drukarka ma 5 kolorów, 2 czarne (w tym jeden mocniejszy) i CMY. Zastanawia mnie czy np w sytuacji gdy mam jeszcze ten mocny czarny w zasobniku ( a juz skonczyl mi sie zwykly czarny albo jakis inny kolor ) - czy jest mozliwosc drukowania zwyklej kartki z tekstem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZATOICHI Opublikowano 31 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2007 (edytowane) tak czytałęm o tym, drukarka ma 5 kolorów, 2 czarne (w tym jeden mocniejszy) i CMY. Zastanawia mnie czy np w sytuacji gdy mam jeszcze ten mocny czarny w zasobniku ( a juz skonczyl mi sie zwykly czarny albo jakis inny kolor ) - czy jest mozliwosc drukowania zwyklej kartki z tekstem? Dzwonilem do centrumdruku.pl na infolinię i z tego co sie dowiedziałem wynika iż nie ma takiej mozliwosci zeby wydrukować cokolwiek gdy skonczy sie jakis kolor, tyczy sie to nie tylko drukarek canona Edytowane 31 Października 2007 przez ZATOICHI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sedzia Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 hmm to ciekawe ten kolor czarny (mniejszy) jest chyba do wydruku zdjec (czarny na zdjeciach - wystarcza on na bardzo dlugo) co do tuszy to z tego co pamietam przez chwile nie mialem niebieskiego (przytrzymujesz przycisk resume przez 5sek chyba) i drukarka nie pyta sie o ten tusz i drukuje bez problemu poza tym mialem maly raz klopot z zamiennikami - nie wykrywal mi zoltego - i drukowal zdjecia bez tego koloru - sama magenta i cyanem - wiec moim zdaniem drukuje na 100% jak nie ma jakiegos tuszu (oczywiscie po przytrzymaniu tego przycisku resume gdy zaczyna sie pluc o braki tuszu) co do innych drukarek niz canon to nie wiem... z tego co sie dowiedzialem jeszcze to jest jeden problem jak w glowicy nie ma tuszu ona sie podgrzewa i moze sie spalic... a jak jest tusz to nie ma takiego problemu bo cieplo jest odbierane przez pojemnik z tuszem i sam tusz - przechodzacy przez glowice czy tez "zadowkowany" - dlatego drukarki nie chca drukowac bez jakiegos tuszu - tak mi powiedzieli na gg w centrumdruku :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...